ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
въпрос относно зимния туризъм в пирин

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
въпрос относно зимния туризъм в пирин
Автор Съобщение
vinko_89

Мнение въпрос относно зимния туризъм в пирин Отговорете с цитат
Здравейте мнго се радвам че открих това пространство в интернет за планинари искам дса ви попитам имам намерение да катеря вихрен зимно време зимно зимно края на ноември до средата на декември предполагам че ще има сняг до козирката виждам че марщрутките са активни само лято за да стигна до хижа вихрен на краката ли трябва да разчитам или на късмета някой да ме качи евентуално? и друго относно екипировката са м безкомпромисен и си търса специална за зимния сезон но трябва ли да зимам снегохотки нагоре риска от лавини голям ли е също зимната маркировка на ниво ли е или по скоро късмет има ли мн хора които го катерат зимата Shocked Shocked Shocked
Чет Ное 04, 2010 1:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Не на всички.
Има два ключови, на които може да му отговори само човек, който е на мястото където ще се ходи и информацията е за момента, в който се предава. Wink
Т.е. конкретните метеорологични условия на дадено място и конкретните условия на покритието, в/у което се ходи.

Чет Ное 04, 2010 9:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Местожителство: Sofia

Поради огромните пунктуационни затруднения, които имаш, момко, което за съжаление не е прецедент във форума, някак се чувствам разхвърлян надлъж и нашир из безкрайността на твоя изказ!
Посъбери се малко и се постегни за да можем да сме ти полезни!
Чет Ное 04, 2010 10:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinko_89

Е ся подробности не на всички въпроси има защотото първо не мога да разбера има ли лифт и ако да от каде до каде ?
2 опасно лие да се качвам без снегоходки и/или котки заради финровия сняг.
3 Ако е твърде сложно или трудно особено без специална екипировка ме интересува някой алтернативен маршрут . Относно обувките изчетох доста наляво и надясно разни сравнения ,но не намерих отговор на въпросите си .Честно казано малко съм недоверчив относно съветите на продавачите полъгах се с едни обувки миналата зима за трекинг в Родопите то стана травма и половина , както и да е де минало ,но сега искам да си взема нещо качествено и естествено не мога да дам 200 250 лева , просто еи така . Качеството опира ли до марка или до класа на обувките ,защото гледам че малко хора говорат за Саломон , а аз имено на такива съм се спрял ,макар че за летните съм много доволен.

При много студ може ли да се разчита на гора-текс мембрана или трябва да има нещо допълнително отгоре. Прочетох че замръзвайки губи свойствата си .
Това е основното толкова съм се ентусиазирал ,че въпростите направо се заплетоха благодаря предварително. Razz Razz Razz Razz
Чет Ное 04, 2010 10:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Не знаех, че има специални обувки за 'трекинг в Родопите'!!!
Като гледам си млад, неопитен и доста ентусиазиран... Със снежния Пирин шега не бива и щом нямаш дружки да не вземеш да хукнеш сам към Вихрен Декември!!!
Ако се качваш и слизаш от южния склон на Вихрен, през Кабата, засега проблем нямаш - не ти трябват котки, пикел... За всички други склонове ти предлагам да изчакаш лятото. А и ако дадеш над 200лв. за обувки надали ще са боклук.
До Декември положително ще падне по-сериозен сняг, а в момента положението на Вихрен не е много розово за неопитни ( като изключим южния склон, за койото споменах по-горе ), така че те призовавам да внимаваш какво предприемаш!
Чет Ное 04, 2010 12:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vinko_89

Да благодаря ти много за съвета. Сам съм други няма но много ми се искаше да опитам а пък ме е яд че не мога да намера никой да дойде с мен ама пък няма да се моля на всеки я . А за Мусала е доста по лесно се пак има лифт до Ястребец пак и е натоварен маршрута нали ?!? Мога да си брода сам.
Чет Ное 04, 2010 12:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

За този уикенд като гледам нямаш никакъв проблем с оглед на жегата, но гледай да не си сам на Вихрен. За по-нататък вече ще си следиш прогнозите и снежната покривка. Ако искаш пък можеш да позагрееш с Мусала - особено по магистралата Ястребец - вр.Мусала! Wink
Чет Ное 04, 2010 12:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

vinko_89 написа:
Да благодаря ти много за съвета. Сам съм други няма но много ми се искаше да опитам а пък ме е яд че не мога да намера никой да дойде с мен ама пък няма да се моля на всеки я . А за Мусала е доста по лесно се пак има лифт до Ястребец пак и е натоварен маршрута нали ?!? Мога да си брода сам.

Кабинковия лифт до Ястребец не работи до началото на зимния ски сезон - ок. 20 декември - http://www.borovets-bg.com/main/news.php?cell=90&lang=bg
Ще искаш от колегата по-горе 1 бира и ще черпиш мен. Very Happy

Croc

Чет Ное 04, 2010 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.