Автор |
Съобщение |
ferdi_mruvkata
|
|
нощен живот в Югозападна рила |
|
ПО здрави,
Отново да споделя за съботно неделната разходка (гласувам да вкараме думата уикенд в тълковният речник на Български език!! късичка и благозвучна).
Та НИМХ при БАН обеща за прекрасно време и беше решено - ще се възползваме Планът беше следния - х. Бодрост - Добро поле - Царев връх - Голям мечи връх - х .Македония и пак на бодрост. Та натоварихме се на мойта каляска в Събота сутринта. Гораката ми количка - 4 големи хора с багажа. Тежичко и беше. . . Поехме към Благоевград. Доста се забавихме в задръстването преди Перник. Хан Омуртаг може да завижда само на ББ за мащабното строителство Загубихме бая време там, че през радомир . . и то стана 12и30 докато се довлечем до изходна позиция. Пътя до бодрост е много добре направен, но има един уцхастък от 5 км дето е като на луната (там не съм бил още ама така разправят). Оставихме каляската пред х. Бодрост и тръгнахме . . . тръгнахме ама ни отне още 30 мин да намерим началото на пътеката. Добре че един от местните ни упъти. И най-накрая 13и15 бяхме на път. Качване през гора, не прекалено стръмно, приятно ходене. Изкочихме на Добро поле. Там имало останки от тракийската култура. . да ги питаш какви са ги търкаляли там?! Те си знаят . . ние там ядохме. И поехме към Царев връх...... нема такъв ужас нагоре. Трева, клекове и баир. Супер тежък терен. Наложи се да зарежем раниците и да ходим нагоре без тях. В крайна сметка след час и малко бъхтане стигнахме. Добре, признавам че си заслужаваше и се радвам че не се отказах от качването (имаше такъв момент докато бях легнал по- надолу в тревата ). Гледката от Царев връх е 5*. Мальовишкия дял на Рила, Пирин, долините. Много красиво!!
Всичко добре ама времето бая напредна. Тръгнахме за х. Македония. Слънцето залезе към 6и45 май. Видях син залез за първи път Няколко секунди преди да падне зад хоризонта слънцето се оцвети в цвят на горяща газ - синьо Още 30-40 мин се виждаше но общо взето след падането на слънцето почна секса... Стана студено, тъмно. Почнахме да газим в сняг.... доста се бяхме поизморили вече. Но нямаше как - лека полека през снега, по стъпките на зайците се придвижвахме. Въпреки големи зар си беше доста красиво - кристално ясно небе 10^10 звезди. И така... в 10 часа се довлякохме в х. Македони. Доста разглобени но цели и лично аз много доволен от ходенето. Трака от ГПС -а показваше ~30km преход! Хижарите - страхотно отношение към нас. много дружелюбни и госторпиемни бяха. Напалиха печката, пихме вино, ядохми и т.н Хижа македония е в ремонт, но мисля че предлага доста добри условия и в този си вид. Евала на хората че се занимават с поддръжката.
Вечерта, като стигнахме хижата решихме че на другия ден ще си слезем директно без да катерим върховете дето ги бяхме замислили.
Е да ама аз цяла нощ не спах, станах рано и понеже нямаше какво да правя, а слънцето печеше толкова приятно .. . и реших да се доразходя. Качих се на Голям Мечи връх за около час. Гледката - чук
Слязох и тръгнахме бодри към Бодрсот за 3:30 мин слязохме и пак на каляската и така. Хапнахме в една механа Воденица ?!?! не останах очарован!
И така това беше разходката. Спадналите гуми на каляската, изгорели крушки на фарове и задръствания навръщане ще ги спестя
Снимките още не съм ги събрал. имам само няколко от телефона. като се появят ще ги пусна тука.
|
|
|
Пон Ное 01, 2010 2:39 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
Пон Ное 01, 2010 2:53 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
Пон Ное 01, 2010 11:04 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
ferdi ! разказа ти е чук !
така не съм се смяла от отдавна, много яко си го написал !
и на мен ми се ходи към Македония, ние не сме сноубордисти, ама ходим все като падне големия снЕг
|
|
|
Вто Ное 02, 2010 3:54 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
какъв е тоя странен камък с дупката на него ?
|
|
|
Вто Ное 02, 2010 3:55 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
... ние не сме сноубордисти, ама ходим все като падне големия снЕг |
Хаха, това ми напомни на една гледка - да няма дядо вади ряпа ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Ное 02, 2010 4:02 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Оф, търся я тази снимка, ама не мога да я намеря
|
|
|
Вто Ное 02, 2010 4:07 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
Вто Ное 02, 2010 4:11 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
какъв е тоя странен камък с дупката на него ? |
ами това от траките дето хартисало Подробности незнам, ей тука пише разни работи
http://satrae.swu.bg/projects-and-discoveries/discover8.aspx
Иначе снегът не беше толкова дълбок. Беше до глезен, леко замръзнал отгоре, че като стъпваш да пропадаш и да ти е по гадно
|
|
|
Вто Ное 02, 2010 4:54 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Иначе снегът не беше толкова дълбок. Беше до глезен, леко замръзнал отгоре, че като стъпваш да пропадаш и да ти е по гадно |
Е-е-е- Рила я е поподминало. В неделята на ок 2000м.н.в. по Пирин газииме 50+ см. сняг
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Ное 02, 2010 11:31 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
|
|
|
|
Иначе снегът не беше толкова дълбок. Беше до глезен, леко замръзнал отгоре, че като стъпваш да пропадаш и да ти е по гадно |
Е-е-е- Рила я е поподминало. В неделята на ок 2000м.н.в. по Пирин газииме 50+ см. сняг |
Хванали сте примоцията значи Аз като гледах снимките на падналите дървета по пътя към Бъндерица. . . реших че не ми се прави зимен преход, пролетно есенния сезон ен е за закриване още
|
|
|
Сря Ное 03, 2010 11:15 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
изпитах невероятно удоволствие докато четох разказа ти