ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
нощен живот в Югозападна рила

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
нощен живот в Югозападна рила
Автор Съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение нощен живот в Югозападна рила Отговорете с цитат
ПО здрави,

Отново да споделя за съботно неделната разходка (гласувам да вкараме думата уикенд в тълковният речник на Български език!! късичка и благозвучна).

Та НИМХ при БАН обеща за прекрасно време и беше решено - ще се възползваме Smile Планът беше следния - х. Бодрост - Добро поле - Царев връх - Голям мечи връх - х .Македония и пак на бодрост. Та натоварихме се на мойта каляска в Събота сутринта. Гораката ми количка - 4 големи хора с багажа. Тежичко и беше. . . Поехме към Благоевград. Доста се забавихме в задръстването преди Перник. Хан Омуртаг може да завижда само на ББ за мащабното строителство Laughing Загубихме бая време там, че през радомир . . и то стана 12и30 докато се довлечем до изходна позиция. Пътя до бодрост е много добре направен, но има един уцхастък от 5 км дето е като на луната (там не съм бил още ама така разправят). Оставихме каляската пред х. Бодрост и тръгнахме . . . тръгнахме ама ни отне още 30 мин да намерим началото на пътеката. Добре че един от местните ни упъти. И най-накрая 13и15 бяхме на път. Качване през гора, не прекалено стръмно, приятно ходене. Изкочихме на Добро поле. Там имало останки от тракийската култура. . да ги питаш какви са ги търкаляли там?! Те си знаят . . ние там ядохме. И поехме към Царев връх...... нема такъв ужас нагоре. Трева, клекове и баир. Супер тежък терен. Наложи се да зарежем раниците и да ходим нагоре без тях. В крайна сметка след час и малко бъхтане стигнахме. Добре, признавам че си заслужаваше и се радвам че не се отказах от качването (имаше такъв момент докато бях легнал по- надолу в тревата Smile ). Гледката от Царев връх е 5*. Мальовишкия дял на Рила, Пирин, долините. Много красиво!!
Всичко добре ама времето бая напредна. Тръгнахме за х. Македония. Слънцето залезе към 6и45 май. Видях син залез за първи път Smile Няколко секунди преди да падне зад хоризонта слънцето се оцвети в цвят на горяща газ - синьо Smile Още 30-40 мин се виждаше но общо взето след падането на слънцето почна секса... Стана студено, тъмно. Почнахме да газим в сняг.... доста се бяхме поизморили вече. Но нямаше как - лека полека през снега, по стъпките на зайците се придвижвахме. Въпреки големи зар си беше доста красиво - кристално ясно небе 10^10 звезди. И така... в 10 часа се довлякохме в х. Македони. Доста разглобени но цели и лично аз много доволен от ходенето. Трака от ГПС -а показваше ~30km преход! Хижарите - страхотно отношение към нас. много дружелюбни и госторпиемни бяха. Напалиха печката, пихме вино, ядохми и т.н Хижа македония е в ремонт, но мисля че предлага доста добри условия и в този си вид. Евала на хората че се занимават с поддръжката.
Вечерта, като стигнахме хижата решихме че на другия ден ще си слезем директно без да катерим върховете дето ги бяхме замислили.
Е да ама аз цяла нощ не спах, станах рано и понеже нямаше какво да правя, а слънцето печеше толкова приятно .. . и реших да се доразходя. Качих се на Голям Мечи връх за около час. Гледката - чук Smile

Слязох и тръгнахме бодри към Бодрсот Smile за 3:30 мин слязохме и пак на каляската и така. Хапнахме в една механа Воденица ?!?! не останах очарован!
И така това беше разходката. Спадналите гуми на каляската, изгорели крушки на фарове и задръствания навръщане ще ги спестя Smile

Снимките още не съм ги събрал. имам само няколко от телефона. като се появят ще ги пусна тука.
Пон Ное 01, 2010 2:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

Мнение Отговорете с цитат

Пон Ное 01, 2010 2:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

ето повечко снимки от прехода първия ден http://picasaweb.google.com/ferdi.mruvkata/IugozapadnaRila#
Пон Ное 01, 2010 11:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Laughing Laughing Laughing
ferdi ! разказа ти е чук !
така не съм се смяла от отдавна, много яко си го написал !
и на мен ми се ходи към Македония, ние не сме сноубордисти, ама ходим все като падне големия снЕг
Вто Ное 02, 2010 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

какъв е тоя странен камък с дупката на него ?
Вто Ное 02, 2010 3:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

ve_san написа:
Laughing Laughing Laughing
... ние не сме сноубордисти, ама ходим все като падне големия снЕг

Хаха, това ми напомни на една гледка - да няма дядо вади ряпа ... Very Happy

Вто Ное 02, 2010 4:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Весела Ягодова

Оф, търся я тази снимка, ама не мога да я намеря Laughing Very Happy
Вто Ное 02, 2010 4:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Мнение тази ли е ? Отговорете с цитат

Вто Ное 02, 2010 4:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

ve_san написа:
какъв е тоя странен камък с дупката на него ?

ами това от траките дето хартисало Smile Подробности незнам, ей тука пише разни работи
http://satrae.swu.bg/projects-and-discoveries/discover8.aspx

Иначе снегът не беше толкова дълбок. Беше до глезен, леко замръзнал отгоре, че като стъпваш да пропадаш и да ти е по гадно Smile
Вто Ное 02, 2010 4:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

ferdi_mruvkata написа:

Иначе снегът не беше толкова дълбок. Беше до глезен, леко замръзнал отгоре, че като стъпваш да пропадаш и да ти е по гадно Smile

Е-е-е- Рила я е поподминало. В неделята на ок 2000м.н.в. по Пирин газииме 50+ см. сняг Smile

Вто Ное 02, 2010 11:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

risto_turisto написа:
ferdi_mruvkata написа:

Е-е-е- Рила я е поподминало. В неделята на ок 2000м.н.в. по Пирин газииме 50+ см. сняг Smile

Хванали сте примоцията значи Smile Аз като гледах снимките на падналите дървета по пътя към Бъндерица. . . реших че не ми се прави зимен преход, пролетно есенния сезон ен е за закриване още Smile
Сря Ное 03, 2010 11:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

изпитах невероятно удоволствие докато четох разказа ти Cool
на глас се смях Laughing

някои от снимките са един път......
Пон Ное 08, 2010 4:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

albena Smile написа:

на глас се смях Laughing

ами то и аз се смях . .толкова грешки за толкова малко текст Wink
Вто Ное 09, 2010 10:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.