Автор |
Съобщение |
serjy
|
Какъв дъждобран ползвате и доволни ли сте? |
|
Че аз си взех на ташев за 45лв., което никак не ми се вижда малко за дъждобран, и при един час под не особено силен дъжд бях целия мокър. Дъждобранът пропуска от всякъде. Никак не съм доволен и сега се чудя, колко още дъждобрана да взема, докато уцеля един добър, да е лек, да се събира в малко обем и да не тече като чаршаф?
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 10:26 am |
|
|
Georgy
|
|
|
|
Здравей,
а ти сигурен ли си, че дъждобрана пропуска, защото в повечето случаи те не пропускат а те спарват и от конденза пак целия си мокър. Защото при моя /Solo/ пак в тоя ценови диапазон, със сигурност се мокря от конденза а не от дъжда.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 11:00 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Ползвам най-обикновен полиетиленов дъждобран, даже нося 2 обикновено. Като се скъсат си купувам нови. Това е. Не тежат и са евтини.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Окт 18, 2010 11:26 am |
|
|
amorpheus
|
|
|
Ако искаш да си пич, взимаш си хубаво яке и панталон с добра мембрана, а дъждобран - само за раницата.
Ама е доста по-дебело разбира се.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 12:14 pm |
|
|
serjy
|
|
|
Дъждобранът си пуска яко. Преди ползвах разни за по левче, не пускат, но се късат лесно. След това взех един от пазара за 5лв. много добър, но не намирам такъв, а го дадох на жената. Лек е, не пуска и е много здрав. Сега, в дъжовния период се чудя какво да си взема.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 12:51 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Ако искаш да си пич, взимаш си хубаво яке и панталон с добра мембрана, а дъждобран - само за раницата.
Ама е доста по-дебело разбира се. |
Болна тема. Особено за хубавото яке с мембрана. Тази събота вървяхме цял ден в дъжда, макар и да не валеше силно. Поларът под хубавото яке с мембрана беше доста влажен. А за раницата с дъждобран - там просто нямам думи - трудно ми е да опиша чувството да спиш в мокър спане чувал. Мисля още не е дошло времето на екипировка, на която можеш да разчиташ изцяло.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 5:41 pm |
|
|
kkr
|
|
|
|
Здрасти, моят дъждобран е 10 - левката на FERRINO, май го водят модел "пончо", ето така изглежда: само дето е жълт.
Вече толкова години го ползвам, но проблеми с пропускане на влага нямам. Е, за конденз, едва ли има дъждобран, който да не образува... , но с по- леки дрехи и една ветровка, смятам че проблема се решава
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 5:55 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
При една по-силна буря моето пончо ferrino (жълто беше даже ) се разпра Откъсна се лентата, която държи копченцата (там е лепено). Според мен по-добро решение е дъждобран на раницата + дъждобран с ръкави.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 5:58 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Аз също съм бил свидетел (също и в потърпевшите) как пончотата на ферино стават на парцали при по-силен вятът.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 6:09 pm |
|
|
dobber
|
|
|
|
|
|
При една по-силна буря моето пончо ferrino (жълто беше даже ) се разпра Откъсна се лентата, която държи копченцата (там е лепено). Според мен по-добро решение е дъждобран на раницата + дъждобран с ръкави. |
Подобна история, само че при мен изкочи цялото тик-так копче. Калпава работа. Освен това е дълъг точно до под коленете, като всяка дъждовна вода се стича по него право в обувките ми.
|
|
|
Пон Окт 18, 2010 6:10 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Ама е доста по-дебело разбира се. |
Миналата есен за РД-то на Стефчо направихме тест на 3 различни екипировки по Безбог-Тевно езеро в солиден обилен дъжд. Ходенето беше около 3 часа. Якетата бяха добри мембранни многослойни, раниците с дъждобрани.
Равносметката беше пълен мокреж с изключение на моя чувал дето беше в найлонова торба. Всичко друго - обувки, панталони, якета, дрехи под якетата - подгизна яко. В раниците въпреки дъждобраните също беше мокреж. Т.е. - в сериозен дъжд мисля помага само найлонов дъждобран, нищо друго.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Окт 18, 2010 6:11 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
Абе при силен и продължителен дъжд пак ще си вир вода и с най-добрия дъждобран.
Иначе може да помогне за багажа наистина.
|
|
|
Вто Окт 19, 2010 9:43 am |
|
|
Malama
|
|
|
И аз имам едно пончо на Ферино, преди това 5 години имах подобно пончо, купено от рибарски магазин. Много здраво излезе, ама накрая се разлепи на качулката. И двете не пропускат, но като има силен вятър пак си мокър. Важно е дрехите в раницата да се запазят сухи, а това го осигуряват. За краката помагат гетите, иначе водата се излива директно в обувките ти.
За летен, много проливен, но краткотраен дъжд на облак видях един много хитър номер от едни познати. Като ливна, ние си продължихме към хижата, какво да правим. А те, няколко човека, просто клекнаха или седнаха по разни камъни и то така че всичко им беше под дъждобраните и почакаха дъждът да премине. После си станаха, отръскаха водата и си продължиха със сухи крака. А ние маахме още два часа с джвакащи обувки и мокри панталони. Е, за такъв номер нямаше да се сетя!
|
|
|
Вто Окт 19, 2010 10:38 am |
|
|
niko_tod
|
|
|
|
Здавейте. нов съм във форума / разглеждам го редовно но сега се регистрирах/. искам да споделя какво ползвам като дъждобран след едно много сериозно мокрене с купешки и стоене цяла нощ препасан с едно одеало. купил съм си найлон с моите размери т. е. 2/2,20м. които сгънат е много лек и кампактен.вързан с 60-70 см. връзка не се усеща в раницата.когато трябва да го ползвам го разпъвам и в горния край го набирам на хармоника и го връзвам това което остава след възела го сгъвам и правя още една навивка.когато се пъхна отдолу сам в като малка караулка .направил сам го до глезените но всеки си избира до къде да бъде дължината.може да се тунингова с тиксо и отпред да му се залепят връзки за да него държи човек с ръце.
|
|
|
Вто Окт 19, 2010 8:44 pm |
|
|
xarax
|
|
|
От 2 години използвам дъждобран CHEVALIER и за туристически преходи и за лов.
Върши страхотна работа и е достатъчно здрав - носил съм раницата доста върху него
но до момента няма следи от осезаемо протриване от ремъците.
Единственият му проблем е, че не е много дълъг и краката се мокрят под коленете.
http://www.chevalier.se/English_Products_Coats_Cumulus_Raincoat__DXNI-25369_.aspx
Има го във ВИП-комплеска в София и Пловдив. Цената му е 80 и нещо лева.
За раницата - дъждобраните помагат малко или много, но по-сигурно от найлоновата торбичка за багажа - няма.
|
|
|
Сря Окт 20, 2010 10:26 am |
|
|
|