Автор |
Съобщение |
ivondera
Регистриран на: 10 Яну 2008 Мнения: 114 Местожителство: София / Плевен |
|
. |
|
|
|
Били сме по едно и също време на хижа Ив. Вазов.(също тръгнахме от Мальовица), обаче ние си легнахме в 8 вечерта ...и пак сме изпуснали купона. на другия ден продължихме до Рилския манастир. Много хубав преход, само дето се позагубихме на два пъти . ..ами така е 2 момичета, скарани малко с ориентацията, хихихи. Жалкото е, че пак нямах време да кача Харамията ... а и май няма скоро кой да ми се върже на акъла да тръгнем пак така неориентирани. |
И ние бяхме по същото време там. На връщане от хижата по Зелени Рид срещнахме две момичета който бяха тръгнали към Рилския манастир и бяха объркали посоката. Казах им да се върнат към Раздела. Да не би да сте Вие?
|
|
|
Вто Юли 27, 2010 6:01 pm |
|
|
Deni
|
Re: . |
|
|
|
|
|
Били сме по едно и също време на хижа Ив. Вазов.(също тръгнахме от Мальовица), обаче ние си легнахме в 8 вечерта ...и пак сме изпуснали купона. на другия ден продължихме до Рилския манастир. Много хубав преход, само дето се позагубихме на два пъти . ..ами така е 2 момичета, скарани малко с ориентацията, хихихи. Жалкото е, че пак нямах време да кача Харамията ... а и май няма скоро кой да ми се върже на акъла да тръгнем пак така неориентирани. |
И ние бяхме по същото време там. На връщане от хижата по Зелени Рид срещнахме две момичета който бяха тръгнали към Рилския манастир и бяха объркали посоката. Казах им да се върнат към Раздела. Да не би да сте Вие? |
точно! хахахах ние бяхме
|
|
|
Сря Юли 28, 2010 8:00 am |
|
|
Чичка
|
|
|
|
|
|
|
|
И ние бяхме по същото време там. На връщане от хижата по Зелени Рид срещнахме две момичета който бяха тръгнали към Рилския манастир и бяха объркали посоката. Казах им да се върнат към Раздела. Да не би да сте Вие? |
точно! хахахах ние бяхме |
Явно голяма част от форума сме били там в събота Само дето ние се домъкнахме през Скакавица и Отовишки връх
Аз малко тръгнах да проспивам вечерта, но се събудих в 22 часа, когато вече беше късно и всички се бяха....развеселили.
Ние спахме в една стая с група с тийнеиджъри и три учителки. Те тръгнаха към манастира, но чак към 10 и нещо в неделя, та ги упътвах на първия разклон след хижата. Та ако не сте ги видяли на манастира може и да са се залутали в гората преди него
_________________ Усмивката е подписа на Господ, удостоверяващ връзката ни с божественото! |
|
|
Сря Юли 28, 2010 11:31 am |
|
|
Deni
|
|
|
ами не , сами си бяхме през целия път
|
|
|
Сря Юли 28, 2010 1:20 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
|
|
Явно голяма част от форума сме били там в събота Само дето ние се домъкнахме през Скакавица и Отовишки връх ...... |
Да не пускам друга тема - горе-долу за колко време се взима разстоянието от ез.Окото до Отовишки връх,от там като гледам си мисля че за 1 час ще се кача ама може и да се лъжа ? Да знам,че следващият път мисля езерата да ги подмина като експреса малка спирка.
|
|
|
Сря Юли 28, 2010 3:50 pm |
|
|
Чичка
|
|
|
|
|
|
Явно голяма част от форума сме били там в събота Само дето ние се домъкнахме през Скакавица и Отовишки връх ...... |
Да не пускам друга тема - горе-долу за колко време се взима разстоянието от ез.Окото до Отовишки връх, от там като гледам си мисля че за 1 час ще се кача ама може и да се лъжа ? Да знам,че следващият път мисля езерата да ги подмина като експреса малка спирка. |
Ами горе-долу толкова. При положение, че ние бяхме голяма група, вкл. и една двойка с нас дето никога не беше правила преходи в планина.
Но все пак е доста субективно - след като почнахме да слизаме от Отовишки връх се стига до едно по-ниско място на самото било и от там пътеката завива наляво, право надолу за Ив. Вазов. В момента, когато бяхме точно преди слизането към Вазов от следващият билен връх слезе група от няколо човека. На мен ми се видя по-висок връх от Отовишки и ги питах колко е качването до там (Те слезнааха за 15 мин.) и ми отговарят .....Ами 40 минути ....е качих го за малко под 12 минути
П.С. И качването през в. Кабул, откъм х. Скакавица е много яко, но мисля, че пътеката е доста неподдържана.
_________________ Усмивката е подписа на Господ, удостоверяващ връзката ни с божественото! |
|
|
Сря Юли 28, 2010 4:54 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
Сря Юли 28, 2010 5:33 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
Колеи, има ли някой дето ще ходи към х. Иван Вазов този край на седмица Да отправя една молба . ..
червените кецове за които писах са все още там и няма кога да ида да ги взема
Ако някой има възможност да ги свали в цивилизацията към София или Габрово много ще съм благодарен. . и ще почерпя
Мерси предварително!
|
|
|
Чет Сеп 16, 2010 5:56 pm |
|
|
стражара
|
|
|
Здравей ferdi_mruvkata
Снимките са много хубави, само че последните две не са за раздела Рила, а за Стара планина и по точно Западна Стара Планина в подножието на вр.Ком. Предпоследната е правена точно до граничната бариера, която някога е спирала туристите без открит лист, а последната на разклона, където подсичащата пътека се съединява с пътя от Петрохан за х.Ком през Клисурски соват.Даже на снимката се вижда чешмата, вр.Малък Ком и в ляво в мъгла вр.Ком.
Поздрави
_________________ БАИР БУДАЛА |
|
|
Съб Сеп 18, 2010 10:40 pm |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
Поздравления за набитото око Точно от там са последните снимки. Честно казано не знам що са попаднали там. А връх Ком е много красив, особено северните му склонове
Поздрави.
|
|
|
Пон Сеп 20, 2010 10:00 am |
|
|
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
сагата приключи
днес си спретанх чудесно преходче сам до х. Иван вазов. Чипиците са прибрани а аз сум приятно изморен
|
|
|
Чет Сеп 23, 2010 10:55 pm |
|
|
|