от Шатър до Алеко
В края на тренировъчния ни лагер заедно с един добре изтрениран 2.10 метров юнак направихме едно добро ходене. Ненужно взехме Ситняковския лифт с цел пестене на време – с чакането да го пуснат и след това до хижа Чакър Войвода бяхме за 1.30ч., почти толкова е и по пътя, отклоняващ се вдясно от Черната скала. От хижата до връх Шатър , през Сладката вода го взехме за час. Под върха се запознах с познат човек от снимките във форума- Никси, който се връщаше от Мусала. За 30 минути се качихме по реброто на Дено. До Сфинкса пътят ни по камъняците беше неприятен . Оттам през Иречек, Малка Мусала, Трионите до Мусала се качихме за малко повече от час. Хапнахме на върха и през Безименния и Алеко стигнахме до Ястребец за около 2 часа.
http://picasaweb.google.com/109730228233800083804/LSMzIC#
За прифилакториума и ходенето:)
Поздрави за хубавата разходка!
П.П. Съдейки по първата ти снимка- много добре позната ми/май си я правил от 2 или 3-тия етаж/, май сме коле
ги
Всичко най!
Чет Сеп 09, 2010 5:57 pm
titipopo
не сме колеги,но позна етажа -2- рия,последната стая.успехи и на теб!
Пет Сеп 10, 2010 1:01 am
Мавруд
Здравейте !
Тази Събота и Неделя планираме да направим малко разходка из Рила. Някой може ли да каже дали в момента е подходящо (имайки предвид падналия, макар и малко сняг) да се премине без котки от вр. Мусала през Трионите, Мала Мусала, Иречек и спускане до Чакър Войвода и Боровец, колко време би отнело и дали е твърде рисковано в момента ?
Също ме интересува дали ще се ориентираме, тъй като не съм минавал този маршрут от вр. Мусала до Шатър по билото. Предполагам има някакви пирамидки, а от х. Мусала до вр. Дено, ако не се лъжа има някаква маркировка. Аз планирам от вр. Мусала да слезем до Ледено езеро и от там да търсим някак си някаква маркировка към Иречек (тъй като май през Трионите без котки не е много удачно сега). От там през Сфинкса надолу към х. Мусала и от хижата имало някаква маркировка, която пак ни изкарва по билото към Дено и Шатър и евентуално да търсим маркировка към х. Чакър войвода или директно към Боровец.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети