Питане за Тодорка
Здравейте, планинари!
Някой качвал ли е върха от пътеката под него,идваща от Тодорините езера?
Миналата седмица стигнахме до подножието на Средна Тодорка,но преценихме,че камънака ни е в повече,и цепихме надолу към езерото /което се оказа не по-малко приключение!/.А отгоре пътечката към върха изглеждаше доста примамлива и достъпна...
Споделете,моля!
Сря Авг 26, 2026 7:43 am
lubitel
Здравей! На картата bgmountains е показана възможна пътека от Долното езеро към Тодорка, която извежда малко встрани от върха и остава само финалното качване. Минавал съм и по нея и по билната пътека, след качване от премката. Даже с Excalibur се спуснахме и без пътека!
А камънак има доволно!
Сря Авг 26, 2026 8:40 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3577 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Привет.
Въпросната пътека е най-лесният начин да се изкачи Тодорин връх.
Пътеката е сравнително лесна, не е много стръмна и само на места има камъни.
Доколкото си спомням, пътеката се следеше лесно, имаше и каменни пирамидки.
Успех!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Авг 26, 2026 10:26 am
vladofff
.
Като най-лесно, мисля че е така: /аз така съм го качвал преди много години/, случайно лифтът работеше и се качих до горна станиця. От там по ръб с някакви камънаци бързо стигнах върха, от там, все по ръба, някакви други чукари бяха, го откарах до Бъндеришки чукар, откъдето слязох към Атмегданските поляни, където спах на палатка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети