С общо тегло от около 90 кг и 8-9 месеца насочени тренировки нещата изглеждат доста по-оптимистично За около 17 часа и половина направих Ком-Кашана преди 2 седмици. И не бих казал, че маршрутът е значително по-зле от предходни години. От 6 години насам го минавам всяко лято и имам наблюдения.
Чет Юли 30, 2026 4:43 pm
kaloyanv
Re: .
vladofff написа:
Един дилетантски въпрос - стигаш с триста зора до нос Емине /в частност с колелото/, но нямаш никакво посрещане. Трябва да се оправяш сам с прибирането.
Как се процедира - накъде да се иде, предполагам на юг, но къде и кой е най-близкия транспорт. Къде е най-близкия куриер, на който да се предаде колелото?
Моля някой изпатил да опише реда и процедурата.
Владо. Там има един много хубав хотел с много добра кухня. Не е много евтина нощувката, но не е и скъпо. Обикновено аз оставам там, просто да си почина. След това точно от тоя хотел е пътеката която слиза на асфалта на Елените. и от там си караш до Слънчев бряг. 20 и неколко километра са и без бързане се минават за 1 и нещо 2.
Там ходя в еконта и си пускам колелото за 12 лева. Така правех досега. Обаче копелетата миналата година ми одраха рамката, тя е карбонова и въобще не ги интересува .. Има възможност да се прави по еконт за повече пари или по Спиди, той е съседен офис. Там го опаковат, но не знам колко струва. ВЕче от слънчев бряг хващам автобус до Бургас и от Бургас влак или квото и да е ...
Друг вариант е да караш директно с колелото до Бургас, но там не го знам хубавия път.
Чет Юли 30, 2026 6:40 pm
kaloyanv
LorDDemoniC написа:
С общо тегло 162 килограма (Аз , раница и колело) направих Петрохан-Ком-Кашана за 2 дни и половина ... нормално за такова тегло кръста и задника отказаха , краката втори ден са със средна мускулна треска ... Доста хора , които нямат подготговка или изобщо не са били по пътеката обясняват как не било толкоз трудно , как така само 140км с 4500 D+ за близо 3 дни ...
Преди 5 години ми се видя , че участъка Ком-Кашана е в бая по-добро състнояние .. ся е пълно с паднали дървета , шипки, бодли , клони ... 2021(Ком Свещи плаз),2023 (Кашана-Бенковски-Вежен-Ботев),2024 Тъжа-Емине го омаах на части ... твърдя с 2 ръце , че за велосипедно преминаване е пълен ужас до хижа Партизанска песен ...
Моя съратник Марто продължава и е преди Ботев ... ше го избута , на ква цена той си знае ... Мисля някой ден централен балкан да мина пеша ... толкова за Ком Емине 2026 ...
Дано да успееш да се завърнеш. Ком-емине е трудно и трябва да си в много добра форма. Тези дето обясняват колко е лесно, никога не казват и колко страдат ... И тая мода с бързите преминавания си има цена, понякога може и да е опасно.
Чет Юли 30, 2026 6:42 pm
kaloyanv
Тая година успях да сколасам, ако не ми мине черна котка път, на 2ри Август неделя съм на хижата и тръгвам рано сутрин в понеделник. Тая година имам за цел да изкарам първия ден че ще е много забавен, тъй като ще си имам компания за първи път .. Не че съм го искал,ама той ми се насади е така .. )
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети