Питанки за Планинско - Ала бурун (Шарен нос)
Здравейте!
Планирам в края на този месец да се поразтъпчем с дружината в района на Загражден, като единия ден съм замислил да направим споменатия маршрут. Не съм бил точно в този район, но горе-долу имам някаква представа какво да очаквам, като имам и някои въпросителни:
- в края на май какво се очаква (обичайно) да е времето по тия места, доколкото са по-скоро голи чукари, отколкото добре обрасли баири - дали има вероятност да ни изпържи слънцето (с цялата условност, че за конкретния ден може да е всякакво времето)?
- Планинско - Ала бурун и обратно е базовият ми план, но при прогнози за хубаво време и дългия ден, ми се прокрадва идея - дали не може да се слезе от рида към долината на Боровица, под Гуне махала, има някаква пътека по картата и оттам вървейки срещу реката да се излезе на мах. Шипка и нагоре към Планинско? Някой минавал ли го е, става ли за вървене или има голяма вероятност за се зачукаме и да кандидастваме за поредицата "разкази с неочакван край"? Идеята ми като цяло е, ако може да не вървим по едно и също място на отиване и на връщане.
- и ако може още някаква идея да ми даде в района да уплътним едни 3-4 часа в деня на тръгване (за Варна), като пътят ни е към Лъки и Асеновград (с коли сме)?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети