Калояне, отговарям. Постройката е ферма, в района на последните склонове на Рила от Добърско към Разлог има много подобни. Вече напомнят стопанствата в други места с подобен на Разложко-Банският климат - като Австрия. Бавно, нормалността се завръща. Който помни социдиотията, наречена АПК или колхоз, едно че накрая ни докараха до глад , а някой сеща ли каква чернилка беше р. Изток от завода за дрожди. Бедни и мръсни - типичен соц.
Снимките са от периода 6-9 март, не знам кой ден точно. Не са обработвани, сигурно са доста осакатени, защото са ми пратени през Уатсап. Имам ги от съпругата ми. Тъй като питаш, смятам че има какво да се каже, тъй като тя й е хоби фотографията, и покрай нея преминах доста перипетии.
Около 2010-12 год, не помня коя точно , тя си купи Канон Марк 5, тогава върховият модел. Тяло 3000 евро, и едно по едно обективи - от 300 до 1500 евро единият, а са 5 обектива, за да снимаш както трябва. За това си трябва спец.раница на Лове, чанта пак Лове ако носиш по-малко неща, лещи,2 статива , какви ли не щуротии, отиде май към 6,5 - 7000 евра сметката. Всичко чисто ново, от магазина. Голям мерак, снима се .... обаче това е голяма хамалогия. Кой ще мъкне раницата 6 кила с обективите - аз. Статив тежък ти е в ръцете отделно. На едно обикаляне на Андалузия ми се разгони фамилията на 37 градуса постоянна жега.
С тия Канони има и друга трудност - трябва да си плащаш програма, за да правиш снимки. Изведнъж програмата стана невалидна, минаха на облак - нещо към 80 евро годишно.
В това време Самсунг започнаха да правят много добри телефони . Взима си значи един 2020 год, от скъпите обаче, трябва да е най-добрият модел. И казва - аз не мога да видя с какво Канон е по-добър от телефончето. А тя разбира от фотография, печели разни там конкурси за любители, нищо комерсиално - със снимки от телефона
Тъй като аз съм търговеца в семейството, хващам се и продавам Канона и обективите. Един снимач на птици, една кака със сватбена фотография, един друг проффотограф - купиха ги. Извода е : това е фотоапарат за професионалисти, има смисъл, само ако изкарваш хляба си с него.
Взе си едно малко Сони, ама пак скъпо съм 1300 евро, с обективчета всякакви оригинални също. В малка чантичка, носи се, не се усеща тежест.
В това време Самсунг изкараха още по - добри модели с камери. Като взе новият модел преди 2 год, казва - това никой фотоапарат не може да се сравнява с него. Всички програми са ти вътре, вградени, нищо не плащаш допълнително.
И Сонито си седи, не се ползува. Цената на техниката падна и не ми се занимава да го продавам , а може и ако моят се скапе, да го взема аз. Може да взема и старият й Самсунг, като тръгне да си купува нов.
Имах подарък един Панасоник много малък, скъпичък - 500 евра. Той се затри един път, клека го издърпа от раницата и лежи някъде около езеро Сърцето в Рила. Не ги препоръчвам малките фотоапаратчета за планина, Сони и те имат подобни модели на Панасоника. Най-малкото имат едни защитни клапи отпред, малко да се натисне някъде неволно и се изкривява, като капачка за кисело мляко е здрава. И оттам се прецаква цялата система, за да правя снимка, трябваще да го тръскам силно, за да се отвори.
Мен ме задоволява един Панасоник ТЗ 18 от 2007 год , преди на жена ми. Не виждам с какво са по-добри новите фотоапарати до 1000 евро, говорим за малки снимки разбира се, няма да правим фототапети за Оскар Ей го как си щрака, без да са обработвани въобще снимките:
Взимай си един хубав телефон - хем си говориш, хем си снимаш. Ако може служебно да ти купят - най-добре.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 13, 14, 15
Страница 15 от 15
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети