| Автор |
Съобщение |
tortomanin
|
Къде е това? |
|
Попадам на информация за водопад Скока до село Веселиново. На почти всички снимки изглежда като поредната прехвалена забележителност.
Но попадам на това материалче, където се виждат изкуствени езера и водопади с много вода.
https://travelagency.bg/bulgaria/vodopadi/skoka-veselinovo/
Би трябвало да е там. Ама разглеждах снимките от колата на Гуглю, картите му..... Няма такива неща.
Някой знае ли какво всъщност е снимано, че ми хареса.
|
|
|
|
| Пет Ное 07, 2025 8:41 am |
|
 |
stealth
|
|
|
Тук изглежда добре описано - https://varnamaps.eu/veselinovo/
И не работи постоянно:
 |
 |
Характерното за него е, че не е с постоянен дебит. Появява се след обилен дъжд, или в ранна пролет, когато настъпи обилното снеготопене. |
|
|
|
|
| Пет Ное 07, 2025 10:40 am |
|
 |
tortomanin
|
|
|
Това го гледах. Искам да ида на мястото, където е направена снимката от посочения от мен сайт (ако изобщо е в България).
Там има сгради, изкуствени езерца и мощни изкуствени водопади.
|
|
|
|
| Пет Ное 07, 2025 11:43 am |
|
 |
stealth
|
|
| Пет Ное 07, 2025 12:46 pm |
|
 |
tortomanin
|
|
|
Същата работа, като езерата в темата, дето бях пуснал за българската журналистика, да не додявам...
Накрая какво излезе, пак дядова усуканица.
А ние с Филип можехме да го коментираме в Хасково, накрая някак прекалено форумно стана. Но ако имам път, ще ида и там. Снимката ми хареса.
|
|
|
|
| Пет Ное 07, 2025 7:37 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Някой да знае къде се намира водопада" Сватбата" някъде в Джендема по Пенчовска река може би под Пенчовското пръскало. И откъде е подхода към тази Сватба.
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2025 10:48 am |
|
 |
tortomanin
|
|
|
За първи път чувам. Питах Гуглю, върна сватби без вдопади.
|
|
|
|
| Чет Дек 11, 2025 2:32 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Бе има някакъв такъв, ще го открием.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2025 11:06 am |
|
 |
rumen radev
|
|
|
|
 |
 |
Някой да знае къде се намира водопада" Сватбата" някъде в Джендема по Пенчовска река може би под Пенчовското пръскало. И откъде е подхода към тази Сватба. |
Пенчовска река си е доволно източно от Южен джендем.
Ако гледаш картата на бгмаунтинс, на около 600м. по реката, южно от Пенчовско пръскало има група от водопади - на тази конкретно карта са обозначени като Пенчовски водопади. На гугълската карта са посочени като Пенчовски водопади (Сватбата). Наблизо, пак в гугълската карта, чета и за водопад Вратовръзката ... Изобщо, купища безсмислени за мен имена.
Подход (ходил съм из района, без да им знам имената) - от Паниците тръгни директно на север, напускайки стария черен път за Ботев. После ще го пресечеш няколко пъти. Впрочем, ако държиш, може и все по пътя да вървиш, но така или инак, при около 1600м.н.в. потърси най-източния му завой (почти обратен) и от там тръгва пътечка в посока Купните. Има много скокове из района и ще се оправяш на място без цялостна, непрекъсната пътечка, уви.
Успех, но лятоска, нали 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2025 4:13 pm |
|
 |
tortomanin
|
|
|
Пак мирише на измислици и световнонеизвестни забележителности.
До оня ден не ги бяхме чували, сега са УАОУ..... 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2025 9:20 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Мерси Румка, вчера ги открих, абе пълни са си и пръскат яко. Ма беше глиганясване яко в листата. Единия водопад ми направи впечатление че водата пропада в някаква дупка след пада няма надолу по коритото вода изчезва някъде в дън земя. Мисля , че му казват Понора местните
|
|
|
|
| Пон Дек 15, 2025 10:02 am |
|
 |
|