„Имаме възкресение, доброволна аскеза, отказ от документи и ясно отхвърляне на социалната система. Това покрива минималните канонични изисквания за второ пришествие, а се оказа, че се е и възнесъл, защото е изчезнал пак“, гласи становището на синодалната комисия.
Пиян влиза в автогара, търси свободно място, но няма голям избор, затова сяда до свещеник.
Свещеникът е недоволен, защото пияницата вони на алкохол. Пияницата вади вестник и започва да чете.
След известно време той се обръща към свещеника и пита:
- Можете ли да ми кажете какво причинява артрит?
Свещеникът си помислил, че трябва да прочете проповед на алкохолика:
- Ако злоупотребявате с алкохол, цигари, водите неморален живот - прелюбодействувате, крадете, не уважавате ценностите - тогава Бог изпраща артрит!
Пияният кима разбиращо и продължава да чете. След известно време свещеникът започва да се чувства гузно, че се е отнесъл към съседа си по такъв начин и казва с помирителен тон:
- Съжалявам, не трябваше да Ви говоря така, но от колко време имате артрит?
- Кой? Аз ли? Аз нямам артрит, но прочетох, че Папата има!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Нед Ное 30, 2025 4:04 pm
tortomanin
Не е виц, но прилича.
КОФТИ СЛУЧКА: Наближава залез. Нищо романтично за дъртак като мене. 60 и кусур години ги гледам. Нарязвам мързеливо един домат и тръгвам да си сипя ракия директно от бурето на терасата. В чашата пада някакъв боклук, който прилича на муха. Знам, че съм си мил ръцете преди минути и отговорно бъркам с пръст в чашата. След 3 секунди боклукът се залепва за пръста ми. Наистина е муха, даже е още жива, макар и спиртосана. Явно се е крила в канелката. Благославям като православен епископ и измъквам бутилка водка. 10 минути пия от нея, преценявам, че всякакъв бацил е умрял в ракията и почвам да си пия от чашата. Ако не бях ходил в армията, щях да съм потресен.
Това е ползата от БНА!!!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 166, 167, 168
Страница 168 от 168
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети