.за да може да служи до някаква степен на хората без опит, които тепърва ще правят рискови неща. ...
Каккто всеки подобен сакатлък, и тук е нещо тривиално, нищо рисково няма, по същия начин, както ти, както аз, се претрепахме на възможно най - тъпите места. На едно място, където дори не се ползва и въже, човекът се хванал за камък, който му останал в ръцете, паднал и се ударил лошо. След това акцията е била проведена, поне по мое мнение, още по-лошо, и като краен резултат - случило се непоправимото.
Вто Юли 01, 2025 11:08 pm
vaskoo
Според мен всички факти трябва да са достъпни и то от официални източници (МВР и ПСС в случая), не от Владо, не от Бибо, не от мен или други знайни и незнайни.
Калояне, последното ти изречение след думичката "май" казва всичко по така повдигнатия въпрос.
В едно старо интервю като фентъзи писател, Митака е казал "Вярвам в хората. Не вярвам в Бог или в някакво невидимо същество в Космоса, което предначертава всяка наша стъпка. Вярвам, че каквото трябва ще се случи.".
Мъката и трудностите остават за близките ... с каквото можем, ще помогнем. Виждам, че е стартирала и кампания за набиране на средства, която е получила сравнително масово отразяване.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Юли 01, 2025 11:12 pm
vladofff
vaskoo написа:
Според мен всички факти трябва да са достъпни и то от официални източници (МВР и ПСС в случая)...
Ти май си забравил в каква държава живееш.Я влез на страниците на ПСС да видиш какви неща пише като "официална версия". Ако не съм ходил на Иглата и да съм се прибирал от там, от изложеното ще си помисля ще са "спасявали" някого от Айгер, при това през 30-те години на двадесети век. Дали били всичко от себе си, направили максималното, на което са способни... Ужас, ако това е максималното, което в момента могат. Но всъщност това няма значение. Не можем да имаме претенции към работата на ПСС, освен да не се правят на ловци и рибари в раздувките си, защото така създават измамното усещане у хората, че ако загазят, някой ще дойде да ги спаси и няма да пострадат още повече.
Ето ти официалната версия:
https://www.pss-bg.bg/slozhna-skalna-aktsiya-v-rila/
и сега виж как са се правили на същото място акции преди 40 години, но от истински спасители като Антонио Стойчев, нощем, в дъжд и без осветление:
https://npetkov.cmstory.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B5%D0%B2-1981
В днешния почивен и доста горещ летен ден вече два полета из високите планини:
Сигнал за човек в безсъзнание на Черни връх е бил подаден към Планинската спасителна служба от граждани. Към мястото е излетял медицински хеликоптер. Пострадалият е на 33 г. и страда от диабет. Хоспитализиран е в Окръжна болница, приет е в тежко състояние и се намира в реанимация.
След инцидента на Черни връх, постъпва сигнал и за припаднал човек при Рилските езера, около езеро Сълзата. За нещастие обаче, когато медиците намират човека, той вече е мъртъв. По информация на ЦСМП мъжът е на 60-годишна възраст и най-вероятно е получил инфаркт, вследствие на което е починал на място.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 224, 225, 226
Страница 226 от 226
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети