ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Форумна среща (форумни срещи) – 2025 г.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Срещи и уговорки Предишната тема
Следващата тема
Форумна среща (форумни срещи) – 2025 г.
Автор Съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение Отговорете с цитат
Радвам се, чакам с нетърпение снимки и разказ.
Добре си е форума, не сме на върха на синусоидата, но все пак има и горе и долу Smile
След 3 години максимум ще идвам не сам, а ще сме трима! (Ако млакия върви по стъпките на батко си...)
Затова сега ме няма, но аз ще се завърна хахаха Smile
Весело!

Вто Май 13, 2025 9:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Да задоволя частично любопитството. От Хасково тръгнахме трима, ние с Мима семейно и Филип (Стелт), който ме бе упълномощил да вземам решения вместо него.
Потеглихме в 8, валеше и гнусното време предполагаше по-бавно каране. Така ни опи...ва, докато слезем от "Тракия". Не бяхме купили нищо заради дъжда и спряхме в Невестино да купим ядене и пиене, както и да разтоварим част от старото. За наш късмет край стария мост имаше тоалетни и богато зареден магазин. Пристигнахме на мястото на срещата в 13.30 и бяхме изненадани. Няма никого, а първите сме пътували от 307 километра! Като ви казвах, че на кауните най-много им се пие....
Заслонът наистина бе много голям, но ужасно прахлясал. Измъкнах една моя стара фланелка, раздрах я на парцали и обърсахме маси и пейки. Повторихме го с едни поизсъхнали мокри кърпички и решихме, че като за нас бива. Свързахме се със Стефан и той се разбърза към нас. Аз тряснах една водка и една бира и спрях консумацията, защото местните униформени такива като мен чакат. Дойде Стефан, почна да снима и аз реших, че мога да си почина от снимане.
На албума, който сега сглобих, нови са само снимките на моста и водопада, другите са от предишни посещения. Появиха се още хора, нека и те поразказват от своята гледна точка. Стефан ни прати на водопада, малко остана да не ида, защото нямаше вода. После се оказа, че едно водохващане краде водата на потока, а нагоре речката е по-жива.

https://photos.app.goo.gl/WHxMAYxcJqCes3HZ9

Спахме в Кюстендил в миниатюрен апартамент, който напълно си заслужаваше платените 110 лева на нощ, на другия ден посетихме богословските секвои, онази над Костенец и близкия до нея водоопад. И там водохващане, но над водопада, краде водата. Затова никога няма много вода.
Такива работи... Уважихме кюстендилци, дано не съм разочаровал Филип с маршрута.
Бъдете здрави!

Wink

ПП Нови са и снимките на Рила от Богослов.
Вто Май 13, 2025 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vaskoo

Местожителство: София

Дойдох (за малко).
Видях (ви).
Победих (в импровизираното състезание за кърлежови находки и Лаймска болест).

Беше ми мнооого приятно!
Благодаря Стефане!
П.С.: за да е пълноценна срещата, срязахме няколко дървета и обесихме на Шогуна челника Laughing

Вто Май 13, 2025 10:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Svetlix

Местожителство: Плевен

Clap

Поздрави от град Техеран, Иран с прекрасна гледка към 2-рият по височина стратовулкан в източното полукълбо (след Килиманджаро) и първенец на Иран - вр. Дамаванд (5610 м н. в.)

Сря Май 21, 2025 5:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo

Местожителство: София

Заради Иран ще ходатайстам да ти извинят отсъствието.
Когато небето е чисто от прахоляк и смог, гледката от града към пирамидата на Демаванд е уникална, еле пък ако хванеш Луната на пълнолуние да изгрее над върха някъде на здрачаване.
Чакаме пътепис, с последващ разказ на живо. Дано успееш да видиш повече от страната.

Сря Май 21, 2025 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Срещи и уговорки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.