ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Боянски водопад, Боянско езеро и малко водопадче

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Предишната тема
Следващата тема
Боянски водопад, Боянско езеро и малко водопадче
Автор Съобщение
ndamov

Местожителство: София

Мнение Боянски водопад, Боянско езеро и малко водопадче Отговорете с цитат
Качихме се с кучето по пътеката покрай реката, на двеста или триста метра под водопада имаше паднали дървета, на едно място ми се наложи да пренеса 35 килограмовия звяр... За хора пътеката си е добра. Слязохме през езерото, където Бруно бе възхитен от жабите - в албума има видео, заслужава си да пуснете звука. Водопадчето е по-надолу по течението на рекичка или може би отток на езерото, във всеки случай повечето вода идваше от нещо като каптаж. Водопадчето го намерих на Google Maps - https://maps.app.goo.gl/3PKoVrXrdhFVwWiH7 . В края на албума има показано слизането от езерото, водопадчето е на мястото, където рекичката пресича хоризонтал 880. Ако се идва откъм Бояна, отбивката от маркираната в синьо пътека е на първия остър завой, май имаше табела за езерото. Албумът е все същия - https://photos.app.goo.gl/8MwpQj4aXPA3Z4Q76
Сря Май 07, 2025 9:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Мнение Re: Боянски водопад, Боянско езеро и малко водопадче Отговорете с цитат
ndamov написа:
Качихме се с кучето по пътеката покрай реката, на двеста или триста метра под водопада имаше паднали дървета, на едно място ми се наложи да пренеса 35 килограмовия звяр... За хора пътеката си е добра. Слязохме през езерото, където Бруно бе възхитен от жабите - в албума има видео, заслужава си да пуснете звука. Водопадчето е по-надолу по течението на рекичка или може би отток на езерото, във всеки случай повечето вода идваше от нещо като каптаж. Водопадчето го намерих на Google Maps - https://maps.app.goo.gl/3PKoVrXrdhFVwWiH7 . В края на албума има показано слизането от езерото, водопадчето е на мястото, където рекичката пресича хоризонтал 880. Ако се идва откъм Бояна, отбивката от маркираната в синьо пътека е на първия остър завой, май имаше табела за езерото. Албумът е все същия - https://photos.app.goo.gl/8MwpQj4aXPA3Z4Q76

Много хубави снимки са станали, ще ми разкажеш ли малко повече за хижите които си снимал? Особено работещите., там където имаше хора ми е интересно коя е. И онази на която има бележка "тук не е каса" Smile.
Сря Май 07, 2025 10:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ndamov

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Чак сега осъзнах, че не навсякъде в кучешкия албум съм писал кое какво е - набързо попълних празнините. "Тук не е каса" е доста приличната хижа Еделвайс, няма хора, защото беше делник - работи само в почивни дни. Готвят сносно, мястото е популярно. "Червена шапчица", която преди беше "Композиторите" и още по-преди "Музиколозите" /каквото и да значи това/ също е доста популярна. Повечето хора идват тук с коли - номерът е да пристигнеш преди 10 сутринта, тогава в почивните дни затварят пътя за 4 часа - е, не до самата хижа, но достатъчно близо има къде де се спре. Тук също готвят добре, цените са умерени, май може и да се спи. "Селимица" също е хубава хижа, идва се с кола през Кладница - тук няма забрани, но при хубаво време паркингът се препълва. "Малинка" и "Панчо Томов" не работят, навлезли са в някакви ремонти или там каквото е.
Сря Май 07, 2025 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Мнение Отговорете с цитат
Много странно но не можах да позная Селимица, а пък съм ходил там Smile Мисля и еделвайс същата работа... Пак ще разгледам малко повече снимките.
Сря Май 07, 2025 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.