ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Моля, ако някой има път към Разлог и Банско да ме осведоми
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Предишната тема
Следващата тема
Моля, ако някой има път към Разлог и Банско да ме осведоми
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
nickbaizel написа:
още по-добре да сме повече хора. зарибяващо е. районът е интересен. според мен е имало време и е било време, когато е било много по-оживено. Навремето хижарят на хижа Предел ми разказа, че тя е строена(1985-1986 година) да е като междинен пункт-като се слиза от Капатник на Рила, да се спи на някакъв заслон по-нагоре и после да се мине по билото до Даутов и хижа Яворов. Но и да са правили опит да правят заслон нагоре, няма никакви следи от него. Много диво място

Не вярвам на това.
От връх Пирин до Даутов връх е резерват от царско време, Баюви дупки - Джинджирица и заради това оттам не минава официална пътека, нито е имало планове да се прекара такава. Забележи отде минава билната червена марка - от Кулиното по северната периферия на резервата.

Вто Апр 01, 2025 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
nickbaizel

Местожителство: София

Това беше едно от малката места, където за съвсем малко да се загубя. Колкото и нескромно да звучи-преди синята маркировка там трябваше да си ГУРУ с компаса. Това, което много ме издразни-нагоре, при една вододайна зона(ок. 1200 м.н.в, на 3 километра от Предела по моя крачкомер) бяхме сложили табелка за върха(не че не трябваше да се подменя)-бяха отрязали и дървото, и табелката. Поне да я бяха възстановили. А синята маркировка, която съм направил-предполагам я ползват, вси пак нагоре ходят хора. Но за подновяване-НИКАКВО. Но знаят да реват, че маркировката не е стандартна. Ама като можеш-направи я по-добре! АМА НЕ!!!

https://bnr.bg/sofia/post/100772642/vrah-pirin-velichie-i-surova-krasota

Тоя така съм го хранил по форумите. Смея да кажа-НИКОЙ пръста си не мърда да поддържа синята маркировка, 90% направена лично от мен. Останалите 10% са правени в мое присъствия от близък мой приятел-говоря за маркировката по камъните. Правя каквото мога. При условия, че нямам кола-толкова! Иначе е работа за 2 дни, не повече.
Вто Апр 01, 2025 5:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nickbaizel

Местожителство: София

Възможно е. Това ми го разказа хижарят. Беше отдавна. А и хижата е строена 1985та година-червената маркировка от Кулиното е правена в ново време. Моят приятел Йоан изказа предположението, че оставеното горе метално въже, за което споменах, се е използвало за дърводобив. Има логика-защото на горната поляна(или поляната Уиски както я наричаме-по буквата W от натовската фонетична азбука) повечето от дърветата са млади(не говоря за мурите, защото има и мури) Разни слухове-кой може да каже кое е вярно и кое не. Но на Уиски(ако е било сечище) има хубави места за лагер и винаги има вода-при това вкусна.
Вто Апр 01, 2025 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.