Ако целта на човек е билото на Беласица при вр. Конгур, докъде най-близо с кола може да се стигне до хижа Конгур?
Асфалтовият път след разклона за х. Беласица, който продължава нагоре, става ли за не-джип?
Има и някакви пътеки към х. Конгур съвсем от края на асфалта, при чешмата на картата, но изобщо не знам съществуват ли и в какво състояние са, както и дали този асфалт до горе е проходим с нормална кола:
https://www.kade.si/#hk,map=17/2580478.51/5064105.03/0
Пон Апр 29, 2024 2:56 pm
ilievvli
Re: въпрос за път/пътека до х. Конгур
didkopitko написа:
Здравейте,
Ако целта на човек е билото на Беласица при вр. Конгур, докъде най-близо с кола може да се стигне до хижа Конгур?
Асфалтовият път след разклона за х. Беласица, който продължава нагоре, става ли за не-джип?
Има и някакви пътеки към х. Конгур съвсем от края на асфалта, при чешмата на картата, но изобщо не знам съществуват ли и в какво състояние са, както и дали този асфалт до горе е проходим с нормална кола:
https://www.kade.si/#hk,map=17/2580478.51/5064105.03/0
До х.Конгуро може да се качиш с кола, но внимателно. Миналата година едно такси, някакъв Сеат ни качи до хижата. Само звънни на хижата, за да питаш дали не е изровен от зимата, иначе пролет пускат булдозер да го подравни. И се кара по черния път, който е около червената марка, а не по асфалта. Има достатъчно табелки. Няма да се чудиш като тръгнеш по черния път навигацията да ти повтаря "качете се на най-близкия път". Не всичко на гугъла е коректно... но ти си карай по табелките.
Вто Апр 30, 2024 8:16 am
andriii
Това е пътя към хижата, последно като ходих преди 2 години.Както каза колегата преди мен, лек полек става, но най добре се чуй с хижарите
Иначе и на билната пътека може се иде
Вто Апр 30, 2024 9:43 am
didkopitko
Благодаря за информацията и онагледяването. Като гледам пътя, май може и с ниска кола. Ще се преценява на място.
Вто Апр 30, 2024 10:18 am
blagoj
до х.Конгур спокойно се качва с кола,така че нямаш никакви проблеми.а,ако си с джип,можеш и до върха дасе качиш
До. х. Конгур лесно се стига с нормална кола. Април месец бях в района и горе на хижата имаше 7-8 коли, които не се славят с добър клирънс, при това сравнително новички. По-голямата част от пътя е асфалт, но дори черния път след това е доста равен и няма да имаш проблем с придвижването.
Малко е стара темата, но не я бях видял
Често ходя в района на х. Конгур
Пътят след разклона за хижа белясица е лош асфалтов, като последните 5 км до хижата (общо 10 км след отбивката за беласица) е почвен, подържан път
С леки коли се качват до хижата, аз карам по-висок автомобил и не съм имал проблеми
При мокро време има няколко по-кални завоя но не мисля че има драма
Също така от х. Беласица (до която има хубав асфалт) до х. Конгур по червената пътека е около 1 ч. - 1 ч. 10 мин. пеша, така че не си заслужава да се ходи с кола до х. Конгур защото по пътя се кара бавно ако си щадиш колата (била тя и джип) и не се спестява много (освен ~600 м. денивелация пеша)
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети