Автор |
Съобщение |
kaloyanv
|
|
Препарат против дървеници |
|
Здравейте, отварям тази тема ако някой има информация за препарати срещу дървеници по време на излет. Във все повече хижи се заселват дървеници и понеже моето тяло реагира малко по остро към ухапванията и освен това не желая да ги пренасям. Искам да попитам, дали някой може да препоръча някакви препарати които да сложиш и да ги гонят по време на нощувка от леглото или някакви кремове за тяло.
Обикновено по-голямата част са разни инсектициди тежки за пълното им унищожаване, но те са токсични.
Общо взето всякакви съвети се приемат.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 10:03 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Пише да кажем че Аутан-а като се намажеш напръскаш помага. Някой знае ли дали това е така ? Просто дали работи де и нещо което да работи.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 10:06 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Нищо не пише, объркал съм се. Може и някакви такива инсектицидни препарати да работят, ама то това е гадно и не става така за 1 нощ да ходиш и да ръсиш където ще спиш. Продават някакви които са биологични, но струват много пари и нямат доказан ефект.
Единственото нещо което работи са някакви чинийки с талк, които се слагат на всеки крак на леглото, както са правели едно време ...
Уж разни лавандулови масла да се разреждат и да се пръскат, масла от лайки, ама на мен това ми се вижда бошлав работа.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 11:21 am |
|
|
vladofff
|
|
. |
|
Правиш си голяма торба от финна мрежа, която закачаш като купол над теб, т.е. подобие на мрежите против москити, които са ползвали английските колониалисти в Индия и други подобни гнъсни места. ,отдолу пък, но отвътре постилаш шалте, за да не хапят задника през мрежата в зоните, където има пряк контакт на тялото с мрежата.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 12:10 pm |
|
|
tzezko
|
Решение |
|
Не ходиш на хижи.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 1:10 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Проблема с неходенето на хижи, особено сега зимата е че треее станеш шерпа. Мъкнене на багаж, това е основното.. Мога да мъкна, обаче на слизане е гадно ..
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 1:19 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Калоянчик ти пък кво мъкнеш, на мен зимата раницата ми е празна, всичко е облечено.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 2:33 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Калоянчик ти пък кво мъкнеш, на мен зимата раницата ми е празна, всичко е облечено. |
Ами каквото и да мъкнеш всичко става тежко, независимо дали е по теб и тн ... Самите обувките са ми по 1.2 кг едната. И тнн.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 4:21 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Иначе и без да искам се допитах до чатгпт, отговори ми общи приказки, но привлече внимание първа точка ..
Insect Repellents: Products containing DEET, picaridin, or IR3535 are effective against bedbug bites. These can be sprayed on exposed skin and clothing before going to bed.
Тук пише че тези неща били ефективни за да не те хапе...
П.С --- дефакто Аутана съдържа точно DEET
N,N'-диетил-m-толуамид 25% (25g/100g).
DEET (N,N-diethyl-m-toluamide).
Последната промяна е направена от kaloyanv на Сря Яну 29, 2025 4:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Яну 29, 2025 4:22 pm |
|
|
Митак
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 4:34 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
За перметрин-а май пише че не е особено ефективен, но то сигурно важи и за другите в еднаква степен.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 4:38 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Наистина може и да помагат, преди време бях донесъл една вкъщи и ме мъчеше, тогава по случайност разбрах че е това нещо. Та стаята я изолирахме за няколко дни и наръсихме всичко яко с РАИД ... После проблемите приключиха ...
Сега просто се сетих, а и тогава не знаехме какво да правим . Сега ще проверя какво има в райда ... Сигурно активната съставка е една от тези ..
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 4:44 pm |
|
|
vladofff
|
|
- |
|
Едно време, преди ВСВ срещу дървеници съм чувал че се е използвал един от най-известните газове, ползвани за БОВ. Запечатвали се врати и прозорци с тиксо и се пускала една "опаковка". След 24 часа вече се отваряло /с всички мерки като при химическа атака/ и се проветрявало. Дотам било с дървениците. Сега химическото оружие е забранено и не става.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 5:17 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
Re: - |
|
|
|
Едно време, преди ВСВ срещу дървеници съм чувал че се е използвал един от най-известните газове, ползвани за БОВ. Запечатвали се врати и прозорци с тиксо и се пускала една "опаковка". След 24 часа вече се отваряло /с всички мерки като при химическа атака/ и се проветрявало. Дотам било с дървениците. Сега химическото оружие е забранено и не става. |
Тъй де, на мен ми трябва нещо дето да ме предпази, там хижите да се оправят. Хубавото нещо е че вече знам кога е ухапване от дървеница и какво да правя с дрехи и други неща, че да не ги пренеса у нас.
|
|
|
Сря Яну 29, 2025 5:47 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
И такова чудо ли се появи?
|