ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Музей за ретро автомобили Марково

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Други туристически забележителности Предишната тема
Следващата тема
Музей за ретро автомобили Марково
Автор Съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение Музей за ретро автомобили Марково Отговорете с цитат
Един цитат от "Новинар":
"Новият Музей за класически и ретро автомобили в Марково е уникално място за любителите на автомобилната история и култура, което обещава незабравимо преживяване. С над 50 реставрирани до съвършенство експоната от XIX и XX век, автомузеят предлага ретроспектива на еволюцията на автомобилостроенето, обхващаща различни епохи и стилове. Сред експонатите могат да бъдат открити не само редки модели и култови класики, но и автомобили, участвали в холивудски филми или принадлежали на исторически личности, което добавя стойност и историческа дълбочина на колекцията."

Макар че от 35 години преподавам литература, още не съм забравил, че съм среден автомобилен техник и с радост хвърлям око на някоя класика или се заслушвам в някой шестак или осмак.
Напоследък се събраха доста "дразнители". По Никулден бяхме на семинар в Белащица и в хотела имаше колекция ретроавтомобили, включително и един стар Ролс. Събрах албумче снимки, прибавих и няколко от двете коли пред МОЛа в Стара загора, но ми пуснаха фитила, че в Марково имало нов и голям автомузей. Днес, ползвайки доброто време, отскочих дотам. Ами.... доволен съм. Ако не сте фенове на старите тенекии, не ходете, но на себеподобните препоръчвам. Входът е платен - 25 лева за възрастен, непостигнал пенсия.

Ето един голям албум, в който колите от Белащица са отпред /извинения за тези, дето са ги виждали/ и около 30 снимки от Марково.

https://photos.app.goo.gl/QSQTbVFzV4jtagdp8

Забравих да напиша: Снимането е разрешено, но само с телефон. Фотоапаратите ги гледат накриво. Затова качеството е такова.
Нед Дек 22, 2024 6:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Svetlix

Местожителство: Плевен

Мнение Отговорете с цитат
Първите снимки гледам са от хотел Alchemist Residence Von Goldenbvrg. Бях там ноември месец и бях впечатлен. Принципно класическите Порше 911 са ми слабост, а там имаше точно любимия 911 тарга. Ако имаше и като джантите на ччервената 911-ка, която не си снимал - мечтите се сбъдват Smile

Чет Яну 02, 2025 12:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Изложбата в "Алхимика.." е всъщност един покрит двор. Част от колите са между палмички, папрати пр. Затова е неудобно да се снима и съм пропуснал някои неща.
Нед Яну 05, 2025 10:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Други туристически забележителности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.