Музей за ретро автомобили Марково
Един цитат от "Новинар":
"Новият Музей за класически и ретро автомобили в Марково е уникално място за любителите на автомобилната история и култура, което обещава незабравимо преживяване. С над 50 реставрирани до съвършенство експоната от XIX и XX век, автомузеят предлага ретроспектива на еволюцията на автомобилостроенето, обхващаща различни епохи и стилове. Сред експонатите могат да бъдат открити не само редки модели и култови класики, но и автомобили, участвали в холивудски филми или принадлежали на исторически личности, което добавя стойност и историческа дълбочина на колекцията."
Макар че от 35 години преподавам литература, още не съм забравил, че съм среден автомобилен техник и с радост хвърлям око на някоя класика или се заслушвам в някой шестак или осмак.
Напоследък се събраха доста "дразнители". По Никулден бяхме на семинар в Белащица и в хотела имаше колекция ретроавтомобили, включително и един стар Ролс. Събрах албумче снимки, прибавих и няколко от двете коли пред МОЛа в Стара загора, но ми пуснаха фитила, че в Марково имало нов и голям автомузей. Днес, ползвайки доброто време, отскочих дотам. Ами.... доволен съм. Ако не сте фенове на старите тенекии, не ходете, но на себеподобните препоръчвам. Входът е платен - 25 лева за възрастен, непостигнал пенсия.
Ето един голям албум, в който колите от Белащица са отпред /извинения за тези, дето са ги виждали/ и около 30 снимки от Марково.
Първите снимки гледам са от хотел Alchemist Residence Von Goldenbvrg. Бях там ноември месец и бях впечатлен. Принципно класическите Порше 911 са ми слабост, а там имаше точно любимия 911 тарга. Ако имаше и като джантите на ччервената 911-ка, която не си снимал - мечтите се сбъдват
Изложбата в "Алхимика.." е всъщност един покрит двор. Част от колите са между палмички, папрати пр. Затова е неудобно да се снима и съм пропуснал някои неща.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети