Автор |
Съобщение |
ПАВЕЛ
|
|
Избор на зимни ръкавици |
|
Разчитам на вашата помощ, за да избегна метода проба- грешка.....Молбата ми е да дадете конкретни предложения за зимни ръкавици с пет пръста, като предпочитам да са 100% ветроустойчиви, донякаде износоустойчиви, и топли все пак .... Досега разчитах на плетени вълнени(армейски) , а върху тях обикновени здрави работнически ръкавици от естествена кожа. Но ударих греда при едно по ветровито ходене по билото на Балкана - притесних се малко, дето се вика ....
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Пон Дек 26, 2011 6:20 pm |
|
|
kibik
|
|
|
|
Ползвам скиорски ръкавици в много студено време. През останалото с тънки поларени. Имам и плетени без пръсти, зависи колко ми е топло.
Зимата задължително се движа с 2 чифта ръкавици.
|
|
|
Пон Дек 26, 2011 7:43 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Вземи си хубави сноубордиски ръкавици. Различни са от скиорските, защото са усилени на дланта, понеже борда доста често се носи и се хваща за канта, а канта прорязва. Но и те са на видове, най-тънките са за пайп или парк, по-дебелите са за писта, а най- дебелите са за извън пистово каране. Е последните са твоите ръкавици. За цена от 90 лева ще се включиш всякак. Но трябва да пообиколиш, че не навсякъде цените са еднакви.
|
|
|
Чет Дек 29, 2011 9:58 pm |
|
|
igurbev
|
Re: Зимни ръкавици |
|
|
|
Молбата ми е да дадете конкретни предложения за зимни ръкавици с пет пръста ... |
Например тези. Аз съм с такива и съм доволен, но общо взето за ръкавици с 5 пръста, при хубав леден вятър и ако не се движиш, забрави да ти е топло.
|
|
|
Чет Дек 29, 2011 10:38 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
Re: Зимни ръкавици |
|
|
|
|
|
Молбата ми е да дадете конкретни предложения за зимни ръкавици с пет пръста ... |
Например тези. Аз съм с такива и съм доволен, но общо взето за ръкавици с 5 пръста, при хубав леден вятър и ако не се движиш, забрави да ти е топло. |
Благодаря за съветите . Може би трябваше да поясня, че ми трябват ръкавици , които да предлагат някакъв комфорт при работа с щеки или пикел - затова се спрях на такива с пет пръста. За първа година ползвам щеки и както споменах , варианта с вълнените и работническите ръкавици удари греда при първия по сериозен тест на билото
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Пет Дек 30, 2011 12:10 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Ползвам скиорски ръкавици в много студено време. През останалото с тънки поларени. Имам и плетени без пръсти, зависи колко ми е топло.
Зимата задължително се движа с 2 чифта ръкавици. |
Само?!?! За Старопланинско?!?!
Аз съм с три чифта зимата горе:
1. Поларени с уиндстопър,
2. Скиорски с GoreTex и
3. Тип лапи - двуслойни - отдолу тези, отгоре мембранни лапи 10000.
Номера е в момента, в който започнат да ти се запотяват ръцете от прегряване веднага да минаваш на по-долен "клас" ръкавица или ги сваляш. Иво да каже
Обаче се убедих, че си зависи СТРОГО от човека - степента на потоотделяне по дланите, топлообмен и оросяване на крайниците, устойчивост на студ и т.н.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Яну 03, 2012 11:31 pm |
|
|
satzata
|
|
Съб Яну 07, 2012 11:23 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
...
Ристо, може ли да споменеш марките и моделите на поларените и на скиорските ти ръкавици, ако не е проблем? |
Поларените.
Скиорските са на Dynastar, ама са на 8 години. Гледам фирмата са спрели да произвеждат ръкавици. Но така или иначе качествени скиорски ръкавици в Бг много.
Читави поларени ръкавици продават в байкърските магазини - моите ги взех от байкцентъра. Ето ти едни добри.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Съб Яну 07, 2012 11:59 pm |
|
|
taurus
|
|
|
Препоръчайте ръкавици, с добра подвижност - нито да са прекалено тънки нито като грейки (по възможност и тъч съвместимост) за зимата (град, село) и да не са 200лв
В София могат ли да се видят на място?
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания. |
|
|
Нед Ное 03, 2024 7:59 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Препоръчайте ръкавици, с добра подвижност - нито да са прекалено тънки нито като грейки (по възможност и тъч съвместимост) за зимата (град, село) и да не са 200лв
В София могат ли да се видят на място? |
Имам едно сандъче, помещаващо над 15-20 чифта различни неуспешни опити.
Още не съм намерил тези, за които питаш.
Така че ако случайно откриеш, пиши, да добавя и аз още един чифт в сандъчето.
|
|
|
Пон Ное 04, 2024 9:30 am |
|
|
аngel
|
|
|
|
|
|
|
|
В София могат ли да се видят на място? |
Имам едно сандъче, помещаващо над 15-20 чифта различни неуспешни опити.
Още не съм намерил тези, за които питаш.
Така че ако случайно откриеш, пиши, да добавя и аз още един чифт в сандъчето. |
Същият резултат с 5 чифта. Най-удачни се оказаха едни скиорски Родсиныол за 20 лв извън сезона, среднодебели към тънки, с мембрана. От магазина на Роси
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Пон Ное 04, 2024 5:30 pm |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5832 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
От няколко години ползвам ръкавици Forclaz МТ900 и ги намирам за полезни. Налични са из софийските магазини на Декатлон.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Пон Ное 04, 2024 5:52 pm |
|
|
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
И от 200 лева съм пробвал - твърде обемни са, аз за колоездене търсех. Спрях се на Grip Grab Nordic 2. Засега единствените, с които не съм мръзнал дори и при спускане под нулата.
|
|
|
Вто Ное 05, 2024 7:21 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
От няколко години ползвам едни поларени с винстопер отгоре, продава ги Димитър в Редрок, пакистанско производство. Засега са най-доброто което съм имал от гледна точка на недостатъчно дебели за да можеш да хващаш, и все пак топлещи дори и при силен вятър и студ.
|
|
|
Сря Ное 06, 2024 8:30 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Продават се и в екстрийм-а, с тях ходя, пантя, карам ски. Единствен минус - лесно се мокрят.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Ное 06, 2024 11:04 am |
|
|
|