ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пожари и екологични проблеми в планини и защитени местности
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Пожари и екологични проблеми в планини и защитени местности
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Виждам ново изолирано огнище точно при заслона на Ливаде.

Сря Авг 07, 2024 2:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
vandu

Пожар в Рила под Черни връх
https://bntnews.bg/news/pozhar-gori-v-rila-v-raiona-pod-cherni-vrah-1290802news.html

Сутринта още гореше, даже май се беше разрастнал малко.
Съб Авг 24, 2024 4:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Току-що над Бели Искър прелетя военният хеликоптер, изпратен в помощ на пожарогасенето около рилския Черни връх.

Пон Авг 26, 2024 3:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dilaro2

Вчера някъде над с. Орцево се виждаше пожар

https://prikachi.net/images/2024/10/28/Media-3.jpeg

а същия ден близо до дуниното куче /кацата/ се натъкнах на тези хубостници

https://prikachi.net/images/2024/10/28/Media.jpeg

update: https://toppresa.com/360063/%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D1%8F%D0%BA
Пон Окт 28, 2024 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stealth

Местожителство: Хасково

Цитат:
При акция срещу нерегламентираното движение на мотори на територията на Национален парк (НП) „Централен Балкан” бяха иззети два мотоциклета, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на официалната си интернет страница. Акцията се е състояла през почивните дни, ръководена от директора на парка Георги Кръстев.

Освен конфискуването на моторните превозни средства, са съставени и актове за нерегламентирано движение. Нарушителите са заловени в резерват „Стенето“, където е забранена всякаква човешка дейност, допълниха от МОСВ. Директорът на парка планира да продължи организирането на акции с цел ограничаване движението на превозни средства в защитени територии заради зачестилите случаи и получени сигнали от граждани и туристи, коментираха от ведомството. Целта на организираната акция е да повиши отговорността на мотористите да спазват правилата относно движението в Националния парк, отбелязаха също от МОСВ.

Последиците от присъствието на моторни превозни средства в защитените територии са многобройни. Сред тях са шумово замърсяване, което безпокои дивите животни и може да наруши естественото им поведение, включително храненето и размножаването им, добавиха от екоминистерството. Други последствия са замърсяването на въздуха, унищожаване на местообитания, ерозия на почвата, както създаването на предпоставки за инциденти с пешеходни туристи и загуба на биологично разнообразие. "Очакваме гражданите да продължават да ни сигнализират за нарушения, а тези, които нарушават закона, да бъдат отговорни и да осъзнаят последствията от действията си", посочиха още от МОСВ.

БТА: Иззети са два мотоциклета при акция в Национален парк "Централен Балкан"
Пон Ное 04, 2024 5:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Голяма акция са направили .. Сигурно там където е пътя за Дерменка... Че е единственото място да хванат някой заблуден начинаещ моторджия. А където са баш нарушителите не съм чувал ни паркаджия, ни йок. Явно за отчитане на дейност. .. На мен пък един, предния път бях спрял на Беклемето леко встрани от пътя на тревата. И мина един с джип и ми обяснява как съм бил за акт ... Та много рязко ми се промени мнението за паркаджиите.
Пон Ное 04, 2024 6:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

kaloyanv написа:
... обяснява как съм бил за акт ...

Да ти направи или да ти състави?
Пон Ное 04, 2024 6:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Страница 11 от 11

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.