браво, хванали сте от последните хубави дни. ибъро е в графика за 15 юни, дано само времето се пооправи малко
Сря Юни 05, 2013 7:02 am
starterwrc
Хубава разходка! Ибър, отдавна ми е включен в графика, дано скоро го видя отблизо.
Съб Юни 15, 2013 8:56 pm
tortomanin
Почти забравена тема, включвам се с почти забравени снимки.
Бил съм на Ибър само веднъж, което е обяснимо. Най-лесното изкачване е от Планинската база на Белмекен или от самия язовир, все същите...... До Каменити ходят много хора, преди две години беше ходил президентът до Зъбчето и го фукаха, но до Ибър почти никой не ходи. Обяснението е просто - като идеш да Каменити, виждаш същото, защо ти е този мазохизъм да слезеш малко надолу и пак да се качваш? Причиних си го веднъж, споделям:
Не прилагам дълго описание на изкачването, надписал съм албума с необходимите данни. Макар да са стари, снимките качих днес, като разчистих малко място в диска.
Пет Сеп 20, 2024 9:48 pm
brianrylan
Много ли е трудно да се качите горе? Все още възнамерявам да отида там веднъж, но бях твърде зает в миналото.
Пет Окт 04, 2024 1:38 pm
vladofff
не
Най-лесно Ибър се качва, за тези, които ходят там с кола, като оставят колата на спортната база или до стрелбището /тъй като нагоре има бариера/ и от базата по пътеката до нещо, наречено Ортачал, на което има потрошен вече леген за измерване на валежи. От там почти по хоризонтала се траверсират югозападните подножия на Каменития връх и като се стигне до седлото Ушите се ходи произволно нагоре по треволяка, докато се стигне върха на Ибър. Горе обаче няма нищо интересно, гледката е подобна на тази от Равни чал, който е подобен, но малко по-нисък. Съответно на изток няма никаква гледка, в сравнение с тази, която осигурява Белмекен. В обобщение - на Ибър се ходи заради бройката. Има тук един Димов, който събира коти, за такива като него може би е интересно, инак за нищо не става тоя връх. От север има и някакви скали за катерене, с два-три тура, но са качвани изключително рядко, заради мазохизма да се довлече дотам инвентар.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пет Окт 04, 2024 5:44 pm
tortomanin
Нищо сложно, подсича се Каменити и се качва Ибър. Просто се ходи малко повече за почти същите гледки. В името на спорта си заслужава. Ходил съм само веднъж, на Каменити - поне 10 пъти.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети