ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рилски Поход 5 дни, Мнения и Препоръки
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рилски Поход 5 дни, Мнения и Препоръки
Автор Съобщение
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение Рилски Поход 5 дни, Мнения и Препоръки Отговорете с цитат
Писах и в Фейсбука, добри предложения получих. Но от любопитство пускам и тук. Ще съм Благодарен на всякакви препоръки и забележки.

Знам че вариант 3 е пребиване, но пък съм зле с времето. И мисля че е постижимо ако тръгна рано и няма да се убия толкова. Денят е къс и това ще го мисля.

Раницата ще ми е 6,5 кг най-много (без вода) , мисля да взема филтър за вода да мога да не нося толкова много. 2 шишета по 800мл.

Може и да намеря още един ден но незнам ....

Ден – 1
Гара Света Петка – Белмекен ( спортна база )
Ден – 2
Белмекен – Заврачица или Грънчар
Ден 3 –
Грънчар или Заврачица – Рибни Езера
Ден 4 –
Рибни Езера – Иван Вазов

Вариант 1 – по Жълтата Маркировка към Рилски Манастир, може да мина през пещерата на Св. Йоан Рилски, към манастира да взема нещо много на бързо да хапна да пия вода и да се качвам на билото по синята към Иван Вазов.
Не знам по този път (жълтата марка) не ми се трамбова че краченцата ми ще се понабият… Обаче от там ми го дава 30км 11ч,34м (може и да го метна за 10ина не знам не вярвам много на картата) Този вариант ми се струва най-лесен.
Но както казах асфалта не го искам и този може да го оставя ако времето е зле или нещо друго, че после изкачване до билото не си е работа и то след 20км.

Вариант 2 – 29,5 км ( има няма) 12 – 13 ч
През кобилно качване там към страшното езеро , заслон БАК , там по синята марка към Еленски езера (червената) подсичам Мальовица , и към Иван Вазов.

Вариант 3 –
Като идвам от Кобилно бранище ,преди страшното езеро да се изкача на Попова Капа , Купените – Ловница – БАК , и към Иван Вазов по Вариант 2 от БАК, или да продължа да подсека Злият Зъб и към Еленин Връх пускам се към червената марка и към Вазов.
Мисля средата на Октомври да го направя. Не знам с тези км. май трябва да тръгна 5:30 най-късно

Ден 5 – Иван Вазов , търкаляне по избор към Дупница.
Вто Сеп 24, 2024 11:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2479

Мнение Отговорете с цитат
Ще ме прощаваш, но принципно трябва да напишеш ориентировъчно каква ти е формата и каква ти е целта на преминаване. За мен това е лек и приятен преход за по няколко часа на ден. За нормаен турист без тежка раница също е постижим.
Не мога да ти дам точно мнение, докато не дадеш по точна информация .

Това което виждам е че не си запознат с района, не си бил друг път, или си бил само на кратки участъци. Нямо лошо. Дай малко повече информация за теб и за целта, тук все пак не е фейсбук, ще се намерят хора които да ти напишат доста подробно някои неща.

Освен това е хубаво и след като минеш, да напишеш един пътепис тук, придружен със снимки Smile
Вто Сеп 24, 2024 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3094

Мнение Отговорете с цитат
С уговорката, че не е много умно да даваш акъл на непознати, мога да коментирам единствено ако на мен ми престоеше подобно нещо, но с оглед познанията ми от многократни преминаваия на описаното трасе.
И така.
1. Първият ден е абсолютно изгубено време. Точна вчера следобед го минавах за незнам кой си път, С КОЛАТА. Хубав път с горе долу хубав асфалт, през гора предимно. Нищо интересно, нищо забележително, освен, че е дълго за ходене пеш по нанагорно. Ако зависех от влак, както беше едно време, щях да се кача от север, през Костенец /по Чавча, зелената марка/ със спане на х.Белмекен. Това не удължава особено ходенето към Грънчар или Заврачица. Или пък, от юг, щях да наема такси или да цаня някой от местните за някаква скромна сума, каквато се съгласи, да ме откара до язовира, но пеш - в никакъв случай. Такъв преход ще ми развали трайно настроението до края на проявата.
2. Сега относно следващия ден - Заврачица изобщо не е оферта, дори да се каниш да минаваш към Рибни през Манчо, а не по Кайзера югоизточно от Песоклива вапа. Излишно се удължава пътя. Белмекен-Грънчар съм го правил с много тежка раница и без да бързам за около 8-9 часа по това трасе, което означава, че без тежък багаж би трябвало да си доста по-бърз.
3. Грънчар/Заврачица - Рибни езера е тривиален маршрут и няма изобщо какво да се коментира.
4. Рибни Езера – Иван Вазов - съвсем накратко - абсолютно дърво! Няма да е мазохизъм единствено с маратонки и лека бегаческа раница без никакъв багаж. Макар че и тогава ще зависи много откъде точно ще минеш - като трябва да знаеш, че най-оптималните варианти /за участъка Ловница-Елени връх/ ги няма на картата, и отделно малцина ги знаят.

Вариантите-Рилски Манастир - нанагорно към Вазов - аз лично никога няма да направя такова нещо, а всички отзиви на мои познати, които са го правили, са подчертано негативни. Къде е истината - не знам.

Вариант /През кобилно качване там към страшното езеро , заслон БАК , ... Иван Вазов/. Постижимо е както казах по-горе, ако си в много добра форма + много лека раница. Също така зависи дали ще го правиш сега, че денят вече накъся. Освен това най-зависи откъде точно ще минеш - От Рибни през Водния чал до Поповата шапка е ок, маркирано и ясно. После обаче, не трябва да се слиза през Страшното езеро, а да се продължи по траверса през Купените и Ловница, по слаборазличима на места пътечка с пирамидки. След Ловница става кофти, ако не знаеш какво да правиш. Орловец трябва да подсечеш от север, на нивото на бисквитеното езеро, като пътечката е с каменни пирамидки но на едно място се минават едни 5-6 метра по скални стъпала и ако не знаеш че от там се минава, само като гледаш мястото никога няма да се сетиш че от там изобщо се минава... Така трябва да излезеш на голямата тераса под северната стена на Орловец, да я подсечеш и като стигнеш Петлите да се прехвърлиш южно от билото - пътеката там сече от юг и се вижда. След това гониш Елени връх и засичането със "стандартната пътека" с червена марка, която няма проблеми към х.Вазов. Така описаният участък пести мното денивелация пред алтернативата да слизаш до втора тераса и пак да се качваш към еленино езеро.
трети вариант - нещо не ми е ясно защо и с какво е различен от Втори, но ти си знаеш...
Слизането от Вазов към Дупница и дълго и тежко, и понеже няма нищо интересно, в продължение на часове, аз лично го определям като психически натоварващо безсмислие...
Толкова от мен.
Вто Сеп 24, 2024 2:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение Отговорете с цитат
kaloyanv написа:
Ще ме прощаваш, но принципно трябва да напишеш ориентировъчно каква ти е формата и каква ти е целта на преминаване. За мен това е лек и приятен преход за по няколко часа на ден. За нормаен турист без тежка раница също е постижим.
Не мога да ти дам точно мнение, докато не дадеш по точна информация .

Това което виждам е че не си запознат с района, не си бил друг път, или си бил само на кратки участъци. Нямо лошо. Дай малко повече информация за теб и за целта, тук все пак не е фейсбук, ще се намерят хора които да ти напишат доста подробно някои неща.

Освен това е хубаво и след като минеш, да напишеш един пътепис тук, придружен със снимки Smile


Цел ми е да премина Изток - Запад за 5 дни

Уверен съм във физическата си форма.

Минавал съм в района, само през Попова капа от горе не съм минавал и рам след Кобилно пътеката директно нагоре преди страшното езеро където има въже
Вто Сеп 24, 2024 3:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение vladofff Отговорете с цитат
Сега ще проверя картата, но след кобилно преди страшното където почва въжето , се качвам към Попова капа , мислех не от там а през страшното но май няма смисъл хората викат по - бързо през страшното без да се качвам нагоре че е повече зор ама не знам.

Искам изток запад да прекося Рила.

Знам че е зор голям и може би излишно пребиване Рибни - Иван Вазов, но не виждам друг вариант, може би един ден повече и да стоя на Мальовица.

Ден 1 нямам кола и няма как да го направя, асфалта го знам , бъхтил съм го , и един овчар с една луда Лада ме свали та ме спести гърча. Рилския това няма да го качвам , от горе съм го гледал. А за Дупница както казах има 3 варианта да слеза там, така че ще си го направя интересно.

Добра физическа подготовка, сигурен съм в силите си но гърча си е гърч. Не подценявам планината.

Раницата ще ми е макс 5.5 - 6.5кг без вода , Мился филтър да взема и две шишета по 800мл.

Само обувките ще пробвам с малко по- тежки

Сега ще видя картата да светя какво каза за най-горе и ако имам въпрос може да питам
Вто Сеп 24, 2024 3:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3094

Мнение Re: vladofff Отговорете с цитат
HeliosRays написа:
... ако имам въпрос може да питам

Питай каквото те интересува. Иначе стратегията за такова дълго нещо е ком-еминейска - трябва да се стремиш да подсичаш навсякъде, където може, за да не слизаш-качваш излишно. Иначе не знам кои са тези хора които те пращат за по бързо през страшното, но има известно допущане, че или не познават добре терена или си правят майтап с теб - като идваш от Кобилино, горе при Попова шапка си много нависоко, траверсът през Купените е почти хоризонтален в сравнение със слизането до Страшно езеро. Още там трябва да хванеш билото и изобщо да не достигаш онова подсичане от север, където има въже, стигнеш ли там, вече си загубил време, вместо направо на запад по самото било, и леко от юг, където минава подсичането. Има и още един вариант - ако слезеш все пак на Страшно езеро, от циркуса на прекоречките езера има една пътека, която минава през седлото между Камилата и Ловница и пак се оказваш на БАК, но без да качваш Купените и Ловница. Ако това са ти казали, може, но има и там малко загуба на денивелация до прекоречките езера. Това е вариант за лошо време, с уговорката че при лошо време, съответно мъгла, вероятността да се загубиш там е голяма.
Вто Сеп 24, 2024 3:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА



Регистриран на: 23 Май 2009
Мнения: 823
Местожителство: ПЛОВДИВ

Мнение Отговорете с цитат
Здравей! И аз като Владоф мисля, че първият ден е губене на време и сили.

Щом ще пътуваш с теснолинейката, по-добре слезни на гара "Аврамово", че гарата е съвсем близо до асфалтовия път и
от там на стоп до Юндола все някой ще те качи бързо, а от Юндола до язовир "Белмекен" пак опитай стопа.

Вчера се върнах от Белмекен. Спортната база беше пълна с народ. Вярно, че бяха почивни дни, но там винаги си има
наши и чужди спортисти. Добре ще е да се обадиш предварително за датата на нощувка.

Вече обрахме първият зимен студ и скреж на Белмекен, а в неделя по обед, по пътеката в клека към Мъртвото Якорудско езеро,
на места още имаше неразстопен лед.

Така, че и да си в най-добра форма, съобразявай се с късият ден и с капризите на сезона.
В понеделник на връх Белмекен се очаква да вали сняг.

А хижа "Рибни езера" - хижа "Иван Вазов" си е прекалено дълъг и сложен маршрут дори за летните месеци, камо ли сега.
Това подсичане на Орловец от север, което Владоф е разяснил, в лошо време направо е опасно!
То там цялото било от Попова капа/шапка - Купените - Ловница е рисково в лошо време.

Ти разучи и бъди наясно с маршрута, който планираш, а ще преценяваш на място спрямо прогнозата. УСПЕХ! Very Happy

_________________
Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Сря Сеп 25, 2024 12:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff



Регистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 3094

Мнение Отговорете с цитат
ДИАНА написа:

Това подсичане на Орловец от север, което Владоф е разяснил, в лошо време направо е опасно!

не е чак толкова опасно, даже бих казал никак, ако поне веднъж си ходил там. Има едни три-четири стъпки, като издълбани в скалата, по които се ходи и откъм бисквитеното езеро се излиза на терасата под стената на Орловец, която си е равна широка поляна, и после при връзката с Петела пак има метър и половина по камъни, но нищо страшно няма. Както казах, най-вежно е да знаеш къде се минава, за да не се объркаш, което вече би било опасно, защото извън тези два описани подхода, от тази тераса почти няма "неалпийско" излизане.
Сря Сеп 25, 2024 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38



Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 3358
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
HeliosRays написа:
...

Цел ми е да премина Изток - Запад за 5 дни

...


А по-конкретно защо искаш да минеш Рила от изток на запад за 5 дни?

Аз ходя на планина предимно заради компанията и гледките, та ако и твоята цел са гледките, можеш да разделиш прехода на 2 пъти (Източна Рила и Централна, Северозападна Рила) и ще видиш повече гледки без „пребиване“.

Успех и чакаме пътепис със снимки.



____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Сеп 25, 2024 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv



Регистриран на: 22 Авг 2018
Мнения: 2479

Мнение Отговорете с цитат
Иначе слизането от Иван Вазов към Дупница не е толкова зле. Ако времето е хубаво, има прекрасни гледки към някои от върховете, които по принцип не се минават, както и към Витоша. Пък и първо си е качване де на високо към калините и после поличите и тогава започва слизането. Аз не съм го запомнил като нещо тежко и неприятно, за разлика от много други слизания Smile) които дори са и по кратки. Само в началото има едно по-стръмно слизане. Района е много хубав и тих, няма никой. освен като започне гората разни ловци, ако е сезон.

П.С -- там много не гледат къде срелят и според мен са доста неточни, затова че внимавай ако преминаваш и чуваш изтрели наблизо, да не те уцели някой. Сигурно нищо няма да ти стане, ако не те уцели в главата, затова че носи очила за всеки случай.
Сря Сеп 25, 2024 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin



Регистриран на: 20 Мар 2013
Мнения: 1570
Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
"А по-конкретно защо искаш да минеш Рила от изток на запад за 5 дни?
Аз ходя на планина предимно заради компанията и гледките, та ако и твоята цел са гледките, можеш да разделиш прехода на 2 пъти (Източна Рила и Централна, Северозападна Рила) и ще видиш повече гледки без „пребиване“"

Всички ходим заради гледките. В същото време ни хрумват едни "страшни" идеи, с които доказваме на себе си и на другите, че сме голямата работа. И ти си го правил, ако не вярваш, ще ти посоча твои пътеписи.
Правил съм го и аз. За 40-годишнината си си подарих диагонално преминаване на Пирин за един ден. Да не съм по-умен от вас?

Присъединявам се към хората, които казват, че първият ден е излишен, поне в този му вид. Пътят Грънчар-Белмекен или обратно не е толкоз много, ако ползваш планинския път, но преди години едни серсеми го минавахме през върховете и стана 10 часа. Пак е от акъл.
Избощо, 5 дни не са малко, ако идеята е да минеш Рила в една посока. След Грънчар можеш да хванеш билото и да махаш гащи към Семково. А можеш и безкрайно да си утежниш маршрута.

Нека силата бъде с тебе.....
Сря Сеп 25, 2024 6:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vaskoo



Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 1421
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
При така афиширания мазохизъм, защо не се ускорят нещата, и на втория ден не се спи на Рибни? Теренът по трасето от Белмекен до Рибни през Грънчар, предполага доста по-малко страдания от заявения трети ден. Просто едно дълго ходене по лесен терен освен неприятното, но късо спускане към Рибни, като остава опцията за спане на Грънчар, както и ходене към Рибни по тъмно. Така третия ден се разцепва с нощувка на хижа Мальовица през Страшното и прехода става доста по-приятен.

_________________
Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Сеп 25, 2024 6:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение Отговорете с цитат
vaskoo написа:
При така афиширания мазохизъм, защо не се ускорят нещата, и на втория ден не се спи на Рибни? Теренът по трасето от Белмекен до Рибни през Грънчар, предполага доста по-малко страдания от заявения трети ден. Просто едно дълго ходене по лесен терен освен неприятното, но късо спускане към Рибни, като остава опцията за спане на Грънчар, както и ходене към Рибни по тъмно. Така третия ден се разцепва с нощувка на хижа Мальовица през Страшното и прехода става доста по-приятен.


Белмекен до Рибни е някъде 40 км, нещо не ми се нрави, въпреки че както го описваш звучи добре да направя тази жертва. Но пък мислех Грънчар - Рибни леко да го давам на разходка да се кача на Канарата и Мермер и да си поседя там при хубаво време, и после да се подготвя психически. 3 тия ден така е добре звучи ок, но някак си 30 км по ми се нравят и имам увереност в силите си, дори и денивелацията да е по-голяма. Незнам как звучи това хаха. Ще помисля този вариант има смисъл.
Чет Сеп 26, 2024 2:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение Re: vladofff Отговорете с цитат
vladofff написа:
HeliosRays написа:
... ако имам въпрос може да питам

Питай каквото те интересува. Иначе стратегията за такова дълго нещо е ком-еминейска - трябва да се стремиш да подсичаш навсякъде, където може, за да не слизаш-качваш излишно. Иначе не знам кои са тези хора които те пращат за по бързо през страшното, но има известно допущане, че или не познават добре терена или си правят майтап с теб - като идваш от Кобилино, горе при Попова шапка си много нависоко, траверсът през Купените е почти хоризонтален в сравнение със слизането до Страшно езеро. Още там трябва да хванеш билото и изобщо да не достигаш онова подсичане от север, където има въже, стигнеш ли там, вече си загубил време, вместо направо на запад по самото било, и леко от юг, където минава подсичането. Има и още един вариант - ако слезеш все пак на Страшно езеро, от циркуса на прекоречките езера има една пътека, която минава през седлото между Камилата и Ловница и пак се оказваш на БАК, но без да качваш Купените и Ловница. Ако това са ти казали, може, но има и там малко загуба на денивелация до прекоречките езера. Това е вариант за лошо време, с уговорката че при лошо време, съответно мъгла, вероятността да се загубиш там е голяма.
[img][/img]

СНИМКА - 1
Вариант 1 – Оранжева Стрелка
Този вариант ще е ако времето е прекрасно.
Мисля от тази пътека след поповокапско езеро да се кача на Попова Капа. Там са две пътеки едната е точно след поповокапско езеро и изглежда по-добре от първата която е точно след езерото. Аз там съм го слизал и е стръмно но ще го катеря. Не знам първата пътека (ще кача снимки) малко по-обиколна ми се вижда.
Като стигна на Злият Прелез ще преценя силите си и възможностите си. Ако времето е още е прекрасно и Господ е рекъл, ще продължа напред. Ако не ще слизам към БАК, както малката оранжева стрелка показва.
Ако продължа ме притеснява е Орловец. Там на картата има един праг, и други хора ми казаха за него. Гледах един клип и един човек каза че от Изток е по-лесно, но това само като го видя ще потвърдя. Както и колегата по-горе каза подсичането на Орловец си е по-сложно.
Вариант 2 – Зелената стрелка
Заблуждавам ли се че е по-малко катерене и по-бързо може да мина, така като подсичам през страшното езеро. Но пак се изкачвам от там на билото и после слизам, май се заблуждавам вие кажете ?
Вариант 3 – Синята стрелка като се слива със зелената.
Това ще е в лошо време, и ако хвана и разпозная това лошо време по-рано направо така ще направя.
СНИМКА – 3
Ще пусна една снимка където се вижда една друга пътека, след като изкача малко след Поповокапско езеро, на снимката съм обозначил с цифрата 1 и 2 пътеките и мисля да си хвана (логично) право нагоре по номер 1???
СНИМКА – 2
На другата снимка съм пуснал Орловец да питам за този праг. Със стрелки съм посочил пътеката която е „бяла“ и мисля да следвам плътно като си кача картата на часовникът ??


ЛИНК към снимките:

https://drive.google.com/drive/folders/1frFkYfqxN7d_4Gcx7GeUmGX2yGC2N-ZC?usp=drive_link
Чет Сеп 26, 2024 2:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
HeliosRays



Регистриран на: 12 Фев 2021
Мнения: 30

Мнение Отговорете с цитат
tortomanin написа:
"А по-конкретно защо искаш да минеш Рила от изток на запад за 5 дни?
Аз ходя на планина предимно заради компанията и гледките, та ако и твоята цел са гледките, можеш да разделиш прехода на 2 пъти (Източна Рила и Централна, Северозападна Рила) и ще видиш повече гледки без „пребиване“"

Всички ходим заради гледките. В същото време ни хрумват едни "страшни" идеи, с които доказваме на себе си и на другите, че сме голямата работа. И ти си го правил, ако не вярваш, ще ти посоча твои пътеписи.
Правил съм го и аз. За 40-годишнината си си подарих диагонално преминаване на Пирин за един ден. Да не съм по-умен от вас?

Присъединявам се към хората, които казват, че първият ден е излишен, поне в този му вид. Пътят Грънчар-Белмекен или обратно не е толкоз много, ако ползваш планинския път, но преди години едни серсеми го минавахме през върховете и стана 10 часа. Пак е от акъл.
Избощо, 5 дни не са малко, ако идеята е да минеш Рила в една посока. След Грънчар можеш да хванеш билото и да махаш гащи към Семково. А можеш и безкрайно да си утежниш маршрута.

Нека силата бъде с тебе.....


Нямам кола и за това трябва да изгоря един ден. Там пътя е гаден, ходил съм го, обаче един овчар ме свали с една лада надолу, та и ме нахрани.

Имам 5 дни, минавал съм Север - Юг , Западно - на Изток , сега ми се видя този маршрут добър за 5 дни. Нямам страшни идеи, имам страхопочитание от планината. Не се правя на мъж просто обичам да ходя. Исках и да слезна през Дупница има няколко варианта. Гледам за тези 5 дни да мога най-много да изцеда от тях.

Благодаря !
Чет Сеп 26, 2024 2:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov