Стефчо, мерси за снимките и споделената информация .. Аз се чудя така като споделяте тези снимки и стари неща, не ви ли се ходи пак по ком-емине ? Толкова хора има които са го минавали преди, а пък сега не ходят повече по него. ..
Един път зимно ми стига. Разбира се многократно съм скитал по части от Западна и най-вече по Средна Стара планина във всички сезони. Но по драките на Източна - мерси!.
А има и толкова други прекрасни Планини. Но както се казва, за всеки влак си има пътници.
Вто Авг 13, 2024 2:57 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
kaloyanv написа:
Аз се чудя така като споделяте тези снимки и стари неща, не ви ли се ходи пак по ком-емине ? Толкова хора има които са го минавали преди, а пък сега не ходят повече по него. ..
Калояне, ходи ми се пак на Ком-Емине, но като ида да премаркирам някой участък, като ме напече жегата, като се изморя и като си представя цялото разстояние от Ком до Емине – бързо ми минава желанието.
Както са написали по-горе – магията е първия път да го минеш. После е различно. През 2012 г. направих Ком-Емине, следващата година – Е-4, а през 2014 г. – Е-8. При преминаването на Е-4 и Е-8 не се повтори магията на Ком-Емине. Имаше емоции, готина компания, весело беше, но я нямаше Магията на Ком-Емине...
През 2015 г. сестра ми тръгна по Е-4 и реших да се присъединя към групата й. Идеята беше само в началото да вървя с тях, а на цялото Е-4, но така се случи, че стигнах до Гоцев връх. Това би ме накарало да тръгна отново и по Ком-Емине – готина компания, с която да стигна до Фара на Морето...
От друга страна, при положение че има толкова неизкачени върхове в България, толкова необходени пътеки и толкова интересни места, които чакат да бъдат открити и снимани, да не говорим за чужбина – не мисля, че ще тръгна отново по Ком-Емине, особено сам.
Калояне, като преминат жегите и ще има събитие за премаркирането на Верила. Лакатишка Рила също е за премаркиране, от Комитски чарк до Суватя в Среден Пирин – също, Южен Парин – също... Това са участъци от Е-4, така че ще си припомня маршрута, ако успея да маркирам.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Авг 14, 2024 3:23 pm
kaloyanv
На Матов велосипедното преминаване е доста впечатляващо към момента, дано да издържи на жегата и на натоварването. Тръгнал е в 3.00 сутринта от Ком а вече подминава Курдуна към Свищи плаз. Доколкото знам мисли да почива на Дерменка. Интересно е колко.
Баси и жегата цял ден се потя.
По интересното е дали ще издържи, наистина е много топло, дано всичко е ок.
Сря Авг 14, 2024 3:54 pm
kibik
тук малко се отплесна и слезе по пътя надоле, после цепи през драките да се върне на маркировката
Чет Авг 15, 2024 10:24 pm
kibik
пак нещо се оплеска около х. Буковец
Чет Авг 15, 2024 11:50 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Не съм сигурен логатора доколко дава чак толкова подробна и акуратна информация, на базата на мобилните клетки. Ама факт че фърчи...последните вело рекорди като се поставяха бях 4 дни в Странджа с колелото, докато разберем че почват и свършваха... Този го следим, и да - без излишно биене на тъпан невероятно темпо. Браво пак!
kibik, аз ти писах вече предия път. Това около Бутора е нов път, който го няма на картата. А това около Буковец е някакво отклонение на техниката. Това е.
Пет Авг 16, 2024 8:59 am
boris_borisov
kibik написа:
тук малко се отплесна и слезе по пътя надоле, после цепи през драките да се върне на маркировката
Не се е отплеснал, просто с колело е много по-удобно да се заобиколи. 80-90% от заобикалянето е по път, който в момента е разчистен и се кара целия. Накрая има малко директно през гората, но пак е чисто, няма драки, няма нищо гадно. И аз оттам си минавам винаги.
А покрай Буковец наистина е "подскачане" на сигнала от тракера, там не можеш да сгрешиш.
Пет Авг 16, 2024 2:22 pm
dido
Tito написа:
...Аз моето си го минах преди 12 години и беше едно от най-уникалните преживявания и съм убеден безценен спомен за цял живот.
Увековечено в карта, освен това...
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Авг 16, 2024 5:21 pm
kaloyanv
Така като гледам Матов подмина Дъскотна и с 3 часа пред рекорда. Ако всичко е както трябва, ще слезе под 70 часа каквато му е целта.
Пет Авг 16, 2024 5:24 pm
kibik
айде, Честито на Троянският кон!
сега продължава с плуване ...
Пет Авг 16, 2024 10:35 pm
kaloyanv
Хахаха ) По принцип велосипедния при добри условия, още има малко аванс за подобрение. Докато за пешеходния си е почти на максимума. Мисля ако има някой който може да го направи ако се готви както трябва е Божидар, ама на него просто му изтича времето за тея работи. Та ще ми е интересно да видя тази и другата година дали ще успее да свали под 4 дни, аз си мисля че няма да успее, но да видим.
Пет Авг 16, 2024 10:40 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Матов, шампион! Невероятно време, ясно че е спорт, не е велотуризъм. Ще се радваме къде и кога дали е спал, с Калоян живо ни интересува къде и колко ракия е пил. Пак бравос!
Матов, шампион! Невероятно време, ясно че е спорт, не е велотуризъм. Ще се радваме къде и кога дали е спал, с Калоян живо ни интересува къде и колко ракия е пил. Пак бравос!
Ами планирано е много добре. То и подготовката му е много добра и тръгването. Въобще ..Спанетата са му в топ лукса на Дерменка и после на Буковец.. 2 часа е стигнал на Дерменка и е 6 сутринта е тръгнал. Втория ден 23:50 на Буковец и после в 4:00 е тръгнал ... 2 пъти по 4 часа и другаде по 10-15 минути само за някакви хапвания. Имам съмнения че е карал предимно на гелове и такива боклуци.. Бая му се е овидяло със сигурност
Съб Авг 17, 2024 6:31 am
kaloyanv
kibik написа:
айде, Честито на Троянският кон!
Абе май не е много Троянски кон, понеже си кара за Мамут ...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 11, 12, 13Следваща
Страница 12 от 13
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети