И ниските и високите са абсолютно еднакви като шевове. Ниските започнаха да се разпокъсват при допълнителното парче отпред на бомбето. За сега не съм намерил по-удобни, предвид че незнайно защо производителите на обувки ги заострят отпред, а анатомията и формата на стъпалото са по отворени. Явно целта е да ни се изкривят пръстите и да се купуваме ортопедични обувки на стари години
Чет Мар 02, 2023 10:23 am
аngel
zlia написа:
И ниските и високите са абсолютно еднакви като шевове. Ниските започнаха да се разпокъсват при допълнителното парче отпред на бомбето. За сега не съм намерил по-удобни, предвид че незнайно защо производителите на обувки ги заострят отпред, а анатомията и формата на стъпалото са по отворени. Явно целта е да ни се изкривят пръстите и да се купуваме ортопедични обувки на стари години
Прав си за удобството, и отпред Свинемон че са широки. Това е основната причина да ги взимам. Като се скъсат нови, икономията е майка на мизерията. Имам и Доломит, и Милет планински, обаче са само за 1-2 дни ходене, твърди са и разбиват краката . Сложих им стелките Ортолайт от старите Свинемони - знаеш, стелката им Ортолайт е страшно мека и пружинираща, та вече стават горе-долу. Да, Дольомит и Милет са от по-трайни откъм бомбетата и шевове. Доломита ги взех на промоция 50 % от Максспорт, иначе рядко се намират и са цифра
Аз вече се отказвам от плътните дебели гумените бомбета на Саломон - оттам се разпадат.
Градски - Взимам с по-леки или кожени бомбета, по-трайни са От ниските за градско взимам тези без шевове : https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.sportisimo.bg%2Fsalomon%2Ftrailster-2-gtx%2F440705%2F&psig=AOvVaw15H2CLUhi7rnAlIeo5KcSg&ust=1677828515859000&source=images&cd=vfe&ved=0CBAQjRxqFwoTCKD-objcvP0CFQAAAAAdAAAAABAR
Имат си и гортекс, и стелка отролайт, доста време ги нося, сменям ги, 2 чифта са в различен цвят , да ми е по-разнообразно. Нямат видими щети за 3 години, като нови са , за 128 лв е доста изгодно, Аз ги взимах но 230 лв първият чифт, беше нов модел тогава, втория от Метро за 165 лефа :
Имам едни стари Dachstein Spursinn lth и едни Adidas Terrex swift solo дето ги ползвам за всичко, както и за каране на колело, точно заради по твърдите подметки. Водят се Аpproach shoes, подметките обаче все пак се отличават според моделите, Dachstein-а например си е направо с доста твърда подметка, това което им липсва е удобството при ходене, усещат се като 'дървени' отвътре, за 'по камъни' или за каране обаче са идеални. Има и специализирани обувки/шпайкове, като твърдостта на подметката се посочва от производителя.
Чет Юни 13, 2024 10:26 pm
tomaraya
По принцип и Норт Фейс са с твърди подметки . Имам един стар , нисък модел , като налъм . По- новите също са твърдички , но вече имат сериозна извивка , та се ходи лесно , също мисля ще е удобно за колело , аз карам без проблеми с тях , макар и рядко ...
А и новата им мембрана държи повече от прехваления Гор Текс.
Пет Юни 14, 2024 8:37 am
vladofff
Има едни магазини М-пулс. Продават на кило, но си имат и обособени щандове на нови неща, които са нещо като аутлет. Там съм си купувал дори височинни обувки ЛаСпортива Спантик за 50лв.... Та виждал съм и нови колоездачни обувки с металното приспособление отдолу за захват на педалите - Скот, Шимано и т.н., но не са били мой номер и по тази причина не съм си купувал, обаче бяха на някакви смешни цени от по 30-40лв, при това чисто нови с кутия и етикети.. Ако човек се завърта в деня на зареждане, може да уцели страшни попадения.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Страница 17 от 17
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети