" Душа болит и сердце плачет... "
Благодаря за споделеното!
Сря Авг 09, 2023 3:44 pm
аngel
Моето мнение е, че с рушлямците в България, не трябва да им се подлагаме и да разговаряме на техният език. Слугинско и робско е. Като са дошли в чужбина, живеят по 20 години без да учат езика на страната , в която са дошли. Вече ги гонят от Балтика, за тази им особеност.
Забелязал съм, че това са и най-тъпите хора по усвояване на чужди езици. Като си отворят устата на немски или английски, голям смях е
Ако ме заговори ватенка, казвам му " инглиш", без плийз. Като иска да е в Европа, така ще е . Само ние се подлагаме, по навик като съветски подлоги, да им говорим езика. Никой народ в Европа не се унижава така.
Особено гнусно е и едно от най-невинните им деяния - уж те били измислили азбуката, пък странно, тогава са били диваци /сега също/ и живеели в блата, а ние сме имали градове, манастири и книжнина.
За едно евала на Чаушеско - не допусна рускко влияние, няма нацвъкани съветски паметници навсякъде , нямат влияние в икономиката. Това е стратегическо мислене. АЕЦ Черна вода е канадска, да не говорим за друго.
Тито същият. Само ние, робски души, им се подлагаме и го продължаваме.
Кой, кога, къде и по какъв повод е написал следното:
«Според мен турчинът, когато той не е башибозук, е по-добър от българина, когато той е от Каравеловите!»
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Апр 09, 2024 5:12 pm
dido
vedrin написа:
vedrin написа:
Сетих се за един паметник на немски летци, който е бил издигнат на Кабата южно от Вихрен, но впоследствие е бил премахнат. Виждал съм снимка на този паметник, но в момента не успявам да я открия. Той сигурно е бил свързан с друга злополука, различна от тази, за която питаш.
Сетих се за един паметник на немски летци, който е бил издигнат на Кабата южно от Вихрен, но впоследствие е бил премахнат. Виждал съм снимка на този паметник, но в момента не успявам да я открия. Той сигурно е бил свързан с друга злополука, различна от тази, за която питаш.
На снимките виждаме също убитият от комунистите след 9 септември 1944г. отец Петър Дивизиев от Разлог. Една от жертвите от масовия гроб в местността ''Лушин''.
Убит е заедно с мой прадядо.
Пон Май 20, 2024 11:42 am
dido
dilaro2 написа:
dido написа:
Надя попадна на една архивна серия, свързана с този паметник:
Код:
Снимки на народния представител д-р Никола Христов Минков. Б.д. II състав. ЦДА, фонд 1449, опис 1, а.е. 80, л. 403г, 403з, 403ж, 403д
На снимките виждаме също убитият от комунистите след 9 септември 1944г. отец Петър Дивизиев от Разлог. Една от жертвите от масовия гроб в местността ''Лушин''.
Убит е заедно с мой прадядо.
д-р Никола Христов Минков мисля също е бил твой съгражданин, "осъден" на смърт. Архивните снимки и документи в ДА са покрай процеса преди да го разстрелят.
Глеб Стручев – сисадмин из Москвы. Рос на программах «Эха Москвы». Получил штраф за участие в антивоенном митинге и после сокращения на работе уехал из России в Сербию. Там он узнал, что дома ему пришла повестка и его разыскивают сотрудники военкомата. Закрепиться в Сербии не вышло – без денег и визы Глеб решился на нелегальный переход через горы из Сербии в Болгарию. Что его ждало в дороге и по прибытии, сморите в интервью «Очевидцам».
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 111, 112, 113
Страница 113 от 113
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети