дълго обмислях да отворя нова тема или да използвам тази за 2024., но в крайна сметка реших да започна нова с надеждата да привлека повече коментари и мнения.
Ако съм сбъркал с правилата на форума, нека администраторите/ модераторите затворят тази тема, аз ще напиша коментар в тази за 2024.
След дълго търсене и прочит останах с няколко въпроса:
1. Има ли заслони/ хижи, които след 14.05. още не са отворени, съобразно с метеорологичната обстановка?
Поздрави от Алгойските Алпи
Съб Апр 27, 2024 2:43 pm
kaloyanv
Re: КЕ 2024 Май-Юни
Toudi написа:
Здравейте съмишленици,
дълго обмислях да отворя нова тема или да използвам тази за 2024., но в крайна сметка реших да започна нова с надеждата да привлека повече коментари и мнения.
Ако съм сбъркал с правилата на форума, нека администраторите/ модераторите затворят тази тема, аз ще напиша коментар в тази за 2024.
След дълго търсене и прочит останах с няколко въпроса:
1. Има ли заслони/ хижи, които след 14.05. още не са отворени, съобразно с метеорологичната обстановка?
Поздрави от Алгойските Алпи
Докато не дойде лятото, може да има разминавания. Сега ще ти ги кажа по имена.
Хижа Ком - работи винаги
Творчески дом Петрохан (петрохански проход) - работи с обаждане
хижа Пробойница (ремонтирана скоро луксозно) - може да се обадиш, но според мен работи постоянно.
Гара Лакатник - Драганова къща, почти е сигурно че работят
хижа Тръстеная - работи
Лескова - вече не работи.
Мургаш - почти винаги работи
Витиня туристическата спалня - само в сезона, но ако се обадиш ще ти кажат къде е ключа
Чавдар - работи постоянно
Кашана - в летния сезон постоянно, извън него само събота и неделя, но никога не връщат хора и ти казват къде е ключа, но ако се обадиш почти на 100 процента пращат човек да иде, даже и само за 1 турист.
Свищи плаз - основен ремонт и със сигурност събота и неделя
Момина поляна - семейството е там работи
Бенковски - работи
Вежен - Работи
Ехо - не винаги има стопани
Козя стена - работи
Орлово гнездо - рядко
Дерменка - работи
Добрила работи
заслон Ботев - работи
тур. спалня Ботев - не винаги
Тъжа - работи
Мазалат - работи
Партизанска Песен - работи
Бузлуджа - работи
По традиция повечето хижари са постоянно там. Ако ги няма има ключ някъде за спане ...
Най-добре е да прозвъняваш телефоните, няма да те оставят да спиш навън, но може и да няма храна. А от Бузлуджа на изток, задължително трябва да се чуеш с хижарите преди да идеш.
П.С --- и да не забравя, понеделник им е най-куция ден, винаги зареждат .. затова че където оставаш понеделник звъниш.
П.С - относно заслоните има само един стопанисван, който си е чиста хижа и това е Заслон Ботев. Другите са нестопанисвани, отворени и с никакви условия.
Нед Апр 28, 2024 10:10 pm
kaloyanv
Даже, вместо да печатам толкова много, като дойде време ми се обади ще ти разкажа всичко.
Нед Апр 28, 2024 10:18 pm
kaloyanv
Забравих да кажа че след бузлуджа на няколко часа е хижа Българка наскоро ремонтирана, която предлага чудесни условия. Там също постоянно има хора.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети