Здравейте, по нова година съм на Старите къщи- в местност Кабата и ако времето и условията позвлоляват искам да завъртя трите- Кръстова гора, Караджов камък и Белинташ в кръгов маршрут. Та да питам ако някой знае за състоянието на пътеката на две места, които не са ми ясни:
Не знам доколко ще ми е актуално инфото, защото преди 2 години по Великден бяхме в района и минахме по тия пътеки, но ще опитам да насоча поне малко.
С двете пътеки, които слизат от Кабата към реката, няма да имаш проблеми. Вече пресичането на реката - не знам колко вода има в момента, но тогава в началото на май, трудно намерихме място да пресечем (за зелената), без да се събуваме.
Пътеката, която слиза от Караджов камък към мах.Ряката, през Виолетина поляна (жълтата) - ние от там се качихме. До поляната и малко след това е много приятно, после почва да върви в гората, покрай скалите, става стръмно и е пръст - тегаво се качваше, няма стабилна основа, свлича се надолу. Ако е кално - ще е доста неприятно, особено пък ако се слиза. Ако е стегнала почвата - мисля, че няма да е проблем, а може би и сняг ще има по това време. Но си е стръмничко в последния участък, чак не очаквах толкова да ни озори. Маркировка май много нямаше, но си върви край скалите.
Иначе бих те посъветвал, ако имаш време, да хванеш червената - от Ловна хижа Инкая към Солук ейля и Аква тепе, па докъдето стигнете. Много красиви гледки се откриват, диво е и леко се върви.
Вто Дек 12, 2023 6:59 pm
andriii
Много благодаря за инфото. Като опция е да обърнем маршрута освен-1во Белинташ-после Караджов, за да го катерим. Червената съм я минавал по Е8 и седи като опция за маршрут, но ми се искаше да направя кръговия по 3те забележителности на един път
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети