Ровейки из нета - то кво друго да прави човек, - попаднах на един фейсбук. Извинявам се, така и не му разбрах името, това е типично за "стените". Затова давам само адреса му:
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Мар 14, 2023 9:59 am
Dimitar-G
Михаил Кръшняк заслужава да се кажат няколко думи за него.
Освен фотограф е бил и алпинист, скиор и планинар. Известен е бил със своите зимни преходи в Рила със ски. Някои негови съвреминници го смятат за един от най-големите планинари в България.
Самоковец от словашки произход. Интересното е, че по някакви причини в Самоков е почти забравен.
Радвам се, че е имало изложба в Самоков и дано повече хора да са я посетили.
Фотографът е Крум Савов, 20-те години на 20-ти век, летен каракачански лагер нейде из Средните Родопи. Някой би ли определил мястото?
Много ми прилича на поляните по Перелишко.
Имам нещо подобно, именувано "Юруците" от 2007 г. Като структура много наподобява новото англоезично издание, основни разлики може би в последните две глави. Няма и илюстрациите накрая, за съжаление (скановете в PDF-а имат една идея по-малко детайл, отколкото бих желал да видя).
Имам нещо подобно, именувано "Юруците" от 2007 г. Като структура много наподобява новото англоезично издание, основни разлики може би в последните две глави. Няма и илюстрациите накрая, за съжаление (скановете в PDF-а имат една идея по-малко детайл, отколкото бих желал да видя).
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Дек 11, 2023 11:48 pm
vaskoo
Чаева чука
Много ми напомня за гледката оттук, ама сега много повече гора има и леко ми е странично сплесната снимката, а и една малка тъмна пирамида стърчи най-отгоре, дали е дефект на снимката или някаква върхова пирамида ...
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Предаването на История БГ днес, с тема "Тюркските миграции" бе много интересно и го препоръчвам горещо, има го в сайта на БНТ и във фейсбук също. Темата с навлизането на юруците по нашите земи бе широко разгледана.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Страница 20 от 20
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети