|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
kaloyanv
|
|
Пресичане на кисело зеле |
|
Здравейте, темата е малко .. ... планинарска. Но да ви питам някой пресичал ли е кисело зеле с аспирин и каква е дозировката. Че тук нещо не можем да се сетим .. Дайте малко безплатен акъл, ама без да ме пращата за зеле (прясно)
|
|
|
Пет Дек 08, 2023 4:52 pm |
|
 |
Митак
|
|
|
|
Аспирин слагам само на царската туршия - по едно аспиринче (0.5гр.) на един литър туршия.
На киселото зеле слагам само хрян, още в началото и резултатите са отлични.
|
|
|
Нед Дек 10, 2023 1:54 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Аспирин слагам само на царската туршия - по едно аспиринче (0.5гр.) на един литър туршия.
На киселото зеле слагам само хрян, още в началото и резултатите са отлични. |
Мерси.
|
|
|
Нед Дек 10, 2023 3:18 pm |
|
 |
tzezko
|
Не разваляй зелето, пребивам те! |
|
Нищо не му слагаш след първоначалното зареждане, където можеш да се раздадеш: Царевица, хрян, синапено семе, ябълка, дюля, червено цвекло и т.н.
Претакаш редовно през два-три дни две седмици и му търсиш по възможност постоянна температура. Ако си сложил 33 гр. сол на 10 л. вода, последните хрупкави зелки ги вадиш през лятото.
Аспирин или натриев бензоат консервират, но променят вкуса.
|
|
|
Пон Дек 11, 2023 10:12 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
Re: Не разваляй зелето, пребивам те! |
|
 |
 |
Нищо не му слагаш след първоначалното зареждане, където можеш да се раздадеш: Царевица, хрян, синапено семе, ябълка, дюля, червено цвекло и т.н.
Претакаш редовно през два-три дни две седмици и му търсиш по възможност постоянна температура. Ако си сложил 33 гр. сол на 10 л. вода, последните хрупкави зелки ги вадиш през лятото.
Аспирин или натриев бензоат консервират, но променят вкуса. |
Тя майка ми го прави така от много години и май никога не слага допълнително неща. А я ти си помисли за солта дали не си се объркал .. .... Въпроса е че баща ми нещо се оплаквал предната година че му киселеело повече ли нещо такова и затова като застраховка .. Аз затова питам, понеже преди не сме слагали май, или много рядко и не помним ..
|
|
|
Пон Дек 11, 2023 12:51 pm |
|
 |
tzezko
|
Ти сега.... |
|
....за една нула проблеми ли ще правиш?!
Тургай я най-отзад на грамажа и чети отново. Творчество малко прояви, бе Калоянчик!
Четене с разбиране му казват в началното училище.
Иначе ако искаш да пробваш моя продукция- четири вида съм направил- идвай в събота нагоре.
|
|
|
Пон Дек 11, 2023 4:41 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|