Какво ви е мнението за Скарпа като цяло? Колебая се между няколко Скарпи, една Салева и един Маммут?
SCARPA ZG Pro GTX например.
Скарпа и Мамут не стават. Ласпортива ако ти е удобна е най-добрия вариант .. Салева са по-добри от Мамут и Скарпа. Значи да ти го напиша така. Скарпа и Мамут НЕ купувай. Салева, ако ти хареса. Ласпортива ако ти става, силно препоръчително.
Скарпа скоро въведоха своя подметка, Presa, която от личен опит казвам, че е прекрасна. Не харесвам повечето вибрами, заради твърдостта им, Presa е точно по мой вкус. При Скарпа трябва да се гледа и калъпа - Mescalito примерно са за по-тесни ходила, Rush за по-широки.
Mammut по опит от познати - доста бързо се скапват. Салева от личен опит - по-тежки от необходимото и по-твърди подметки от необходимото за нашите ширини и планини.
Вто Ное 21, 2023 1:04 am
didkopitko
vaskoo написа:
Скалпа ZG Trek Gtx нося, трети чифт износвам. Като бонус на удобната и непързаляща се подметка, идва бързото и износване по камънаците. Трисезонна, зимата мръзна с тях. Подметките скапвам преди всичко останало по обувките.
ZG са с Vibram XS подметка ако не се лъжа. Аз преобладаващо търкам по камънаци, така че явно това не е моята подметка, благодаря за отзива.
Учудващо добре към момента на камънак понася ContaGrip на недолюбвания като че ли тук Salomon, както и Continental подметката на Adidas Terrex. Само от тези имам лично наблюдение.
Благодаря и на @kaloyanv и @loudidd за мненията. Ще потърся La Sportiva - ако ми пасне - добре. Гледах и една Scarpa с Presa подметка, но самият модел е по-скоро тип маратонка, може би я слагат в по-леките си обувки, което не че е лошо де...
Вто Ное 21, 2023 10:07 am
vaskoo
Не знам какъв им е точно вибрама на тия скарпи, ама не се пързаля никъде. Това ми е достатъчно, но това с обувките е много индивидуално - форма на стъпалото, походка, стъпка.
Саломоните - удобни са, по-бързо (от Скарпата) им се трие подметката по камъняка, разпарят се и по-лесно по коренищата на клекове и смрика.
Саломони имам няколко, от другите марки също. Ла Спортивата е най-устойчива, ама и най-голямото дърво, ако че е под глезена.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Ное 21, 2023 11:14 am
аngel
vaskoo написа:
Учудващо добре към момента на камънак понася ContaGrip на недолюбвания като че ли тук Salomon, както и Continental подметката на Adidas Terrex. Само от тези имам лично наблюдение.
Той производителя и на двете е дин и същ, тъй че са еднакви. Държат на камък като вендузи, ако не е много мокро. При много мокро нищо не държи, трябва да си се внимава.
Ей тоя Свинемон е най - уцелен , нищо че е невзрачен , и доста траен, изкарва до пълно изтриване на подметката. Сега съм на трети чифт, а другите след 15 год носене още са живи, но не стават за пред хора - седят на село за цепене на дърва и копане с бел.
salomon evasion 2 mid ltr gtx , едно парче велур , среднолека лятна. Много плътна и удобна за стъпалото, мека, прегъва се, но много стабилна :
Преди този модел беше с име Ескейп, малко по-лек.
Требе да се бяга от цветните Свинемони, съшити от много парчета, както и цветните свинемонски подметки, които се разслояват.
Този също е железен, но по-тежък:
Имам същите Соломонки (или почти същите), не помня точния модел. Това е обувката с най-лошо сцепление, която съм ползвал. Иначе са супер удобни, не пропускат, ползвал съм ги и за зимни преходи по Витоша. Относно Скарпа, ползвам само маратонки за трейл бягане и съм много доволен. Здрави, удобни и с отлично сцепление. Имам и с Vibram и с Presa, сцеплението е без грешка, особено на моделите с Presa, даже и на мокро.
Нед Фев 04, 2024 10:41 pm
аngel
moreau написа:
Имам същите Соломонки (или почти същите), не помня точния модел. Това е обувката с най-лошо сцепление, която съм ползвал. Иначе са супер удобни, не пропускат, ползвал съм ги и за зимни преходи по Витоша. Относно Скарпа, ползвам само маратонки за трейл бягане и съм много доволен. Здрави, удобни и с отлично сцепление. Имам и с Vibram и с Presa, сцеплението е без грешка, особено на моделите с Presa, даже и на мокро.
Същият? - Кой точно същият Свинемон ? Има поне 20 приличащи на този модел, които не стават , с напълно различни подметки . Дай точно име и снимка.
Държа да поччертая, че точно този модел Свинемон, които съм дал, съм супердоволен - 10 точки от 10 възможни, затова съм потретил да го купя. А през краката ми са минали сума ти Кофлахи, Кастингери, Лови, Мамути, Васкес / които са много добра обувка, ама малко твърда, оценка 8 / , Милет / оценка 8, но като му смених стелката със свинемонска / , най доволен съм от този модел Свинемон. Пробвал съм да купя Ла Спортива и Салева - още като ги обуя, се усещат страшно тежки, неудобни и твърди като камък. Ако си на 20-30 години, може и да ги носиш, на дъртаци над 40 щи разбият краката.
За мен най-важното е след 1 ден ходене да няма натъртвания на стъпалото. При този свинемон ходя по 1 седмица без го усетя. Милет и Васкето мога да ползувам само по 1 ден, после почивка 1 седмица. Като си на 20 всичко е лесно
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 19, 20, 21
Страница 21 от 21
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети