|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
kaloyanv
|
|
|
|
Доста добре 7.30 и пристига на бузлуджа. Засега 1 ден 23 часа и 35 минути, ами доста добре е ...
|
|
|
Пет Окт 13, 2023 7:31 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
След прохода на републиката е вече все още с 4 часа и половина аванс. Така като гледам малко е сдал багажа, дали ще издържи .. не е много ясно... но пък поне може да използва аванса да почине повече, преди да се е доочукал.
|
|
|
Пет Окт 13, 2023 3:22 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
След котел е, почти където велосипедния път се слива с пешеходния, ама ми дава 0 км/ч и дали е обхват дали почива не знам. На ръба е, ама трудното предстои ..
|
|
|
Съб Окт 14, 2023 7:35 am |
|
 |
andriii
|
|
|
|
Точно 3 дена. Остават точно 150 км. На Ломидол е. 6часа в аванс. 6 км/ч средна му е нужната. Да видим. Повече от добре си върви. Успех в последния ден..
|
|
|
Съб Окт 14, 2023 7:58 am |
|
 |
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
Съб Окт 14, 2023 11:49 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Калоянчик? Там обхвата се губи нали, или... |
Ами да губи се точно там, като се започне слизането към Върбица, на Върбица няма, после като тръгнеш нагоре посока Елешница има на места слабо, после пак няма и като се качиш на високото след елешница трябва да има поне малко. За предаване не съм сигурен. .. Въпроса е че долу на Върбица, който е минавал покрай бистро Запой, му стои точката и може автоматично да прати
 |
 |
В 11:35ч. Божо е потеглил от Върбишки проход. |
Би трябвало скоро да се получи някаква точка, не им знам технологията на предване каква е .. Достатъчо време има, даже най-вероятно е скоро да се обнови на картата.
Но не мога и да твърдя със сигурност, понеже аз го виждам обхвата на телефона, но както знаеш понякога показва че има, а нищо не може да направиш с него. ..... Така май като се замисля обхвата е около Топкая, като се мине ужасът на риш. Просто съм обърнал внимание че на Върбица нямам и ползвам нета там на заведението и после не ми се налага да гледам... Но като цяло тоя точно район е доста без обхват.
|
|
|
Съб Окт 14, 2023 1:06 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Спуска се към Ришкия след Голям дебелец, гпс-а е зацепил 3 дни 8 часа и 30 минути, на ръба е за рекорда, но според мен може и да не успее да падне под 4 дни каквата му е идеята ... Зависи сега на финалната крива как ще се чувства, то днес е бая топличко, утре пак така, няма да му е много кеф.
Всъщност ГПС-а е зацепил още преди ГС Елешница и след това си е показвал добре .... Интересното е че предварителен маршрут е сложен Северния път, а той си е минал през Голямата Нива и след това билния вариант. Явно билния вариант е добър ) Ще взема да ида някой ден да ги вида тези шубраци там, кое зле кое добре. Макар че сега растителноста не е толкова буйна и трябва да е ок почти отвсякъде.
|
|
|
Съб Окт 14, 2023 4:22 pm |
|
 |
LorDDemoniC
|
|
|
Влиза в Дъскотна и е бая часове напред мисля ... Още малко и под 4 дни!
_________________ Самоковец ... това е едно същество средно аритметично от човек, дърво и животно ... |
|
|
Съб Окт 14, 2023 9:11 pm |
|
 |
Yan4o
|
|
|
Може ли за 10 часа и половина да стигне от Дъскотна до Емине - това е въпросът? При други обстоятелства може би без проблем, но като си бягал 3 денонощия и половина, почти без сън - нечовешко е. Стискам му палци, явно и той усеща, че сега е моментът.
|
|
|
Съб Окт 14, 2023 9:39 pm |
|
 |
LorDDemoniC
|
|
|
 |
 |
Може ли за 10 часа и половина да стигне от Дъскотна до Емине - това е въпросът? При други обстоятелства може би без проблем, но като си бягал 3 денонощия и половина, почти без сън - нечовешко е. Стискам му палци, явно и той усеща, че сега е моментът. |
Той може според мен , но и gps показва , че е на беседката край пътя от доста време ... дано спи 1 час и да направи ударно темпо до края!
_________________ Самоковец ... това е едно същество средно аритметично от човек, дърво и животно ... |
|
|
Нед Окт 15, 2023 12:19 am |
|
 |
Yan4o
|
|
|
Да, застоя се там, дано това да е причината. Последно е дремнал преди около денонощие (и 125 км), на Стара река, дали има и 2 часа. Може би няма как да стане без малко почивка. Стискаме му палци!
|
|
|
Нед Окт 15, 2023 12:33 am |
|
 |
LorDDemoniC
|
|
|
 |
 |
Да, застоя се там, дано това да е причината. Последно е дремнал преди около денонощие (и 125 км), на Стара река, дали има и 2 часа. Може би няма как да стане без малко почивка. Стискаме му палци! |
Bozhidar Antonov/Homo Ludens
1 мин ·
Божо е решил да прекрати опита. Появили са се болки в прасеца 🙁
Повече информация ще сподели той самият, когато успее
|
|
Нед Окт 15, 2023 1:24 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Тези "появили" се болки в прасеца, може да се чете по друг начин, а той горе долу е "болките са толкова силни че не може да се бяга и ходи" .. Малко му остана, обаче за да се откаже няма и 80 км преди края, значи нещата още от предния ден са били на психика и той не е бил добре . Много добър опит, аз още преди бях казал че с тези тренировки няма как да подобри това постижение. Но пък интересното е че заради няколкото много дълги бягания които е направил в чужбина плюс хладното врем, му помогна да направи много километри тази година.
Но той вече е към края за тези прекаено дълги и тежи неща. Може би догодина да направи 1 опит, обаче трябва да се готви доста по специфично за да си подобри рекорда, ама малко ме съмнява да го направи. Благодарение на тези претоварвания също така е много вероятно травмите да започнат да стават хронични, ама то и годинките напредват Всичко си има цена , физиката не може да се пренебрегне, колкото и на хората да им се ще да вярват в чудеса. Въпроса е на късмет, колко дълго ще може да изкараш.
Все пак аз си мисля че ако иска да си свали времето под 4 дни, догодина трябва да направи специфична подготовка само за него, като за последно може и да го свали под 4 дни. След догодина едва ли вече ще има някакви шансове.
|
|
|
Нед Окт 15, 2023 3:06 pm |
|
 |
andriii
|
|
|
Съб Ное 11, 2023 8:39 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
https://www.youtube.com/watch?v=pXnOHZrWdBc&ab_channel=MartinStefanov |
Еххх че мързеливооо ..
Това е линк към филма "До Дъскотна и назад", за последното преминаване от 2023 по Ком-Емине на Божидар Антонов с автор Мартин Стефанов .. Както винаги , че дори и повече, качеството е супер.
|
|
|
Съб Ное 11, 2023 9:42 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|