BaseCamp-а е тотално дърво, не знам как имате нерви да чертаете маршрутите на него. Аз го ползвам единствено да наливам стари тракове в него и точки за бъдещи посещения. MapSource FTW!
Не съм го и инсталирал - не ми е трябвал.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
BaseCamp-а е тотално дърво, не знам как имате нерви да чертаете маршрутите на него. Аз го ползвам единствено да наливам стари тракове в него и точки за бъдещи посещения. MapSource FTW!
То щото MapSource много Убаво , и все пак като че ли BaseCamp върши повече работа. С MapSource една карта от устройството не можеш да разгледаш, по-скоро няма ли нещо трето което да замени тези две ама наистина да си струва.
Чет Сеп 28, 2023 4:40 am
TheGrave
vencil написа:
Цитат:
То щото MapSource много Убаво , и все пак като че ли BaseCamp върши повече работа. С MapSource една карта от устройството не можеш да разгледаш, по-скоро няма ли нещо трето което да замени тези две ама наистина да си струва.
И за какво ти е да я четеш от у-вото? Това е супер муден процес, особено с големи карти. Направо откачам като видя тъпия BaseCamp да се напиня да изчете 10GB от GPS-а и ми отваря достатъчно време да изчистя къщата. Копирай си картата локално па си я инсталирай като ти е зор да я гледаш
Аз се опитвам да мигрирам от тези 2-те на QGIS, но все не ми остава време да го разцъкам като хората и не мога да кажа още чете ли коректно карти в Garmin-ски формат и може ли да чертае маршрути по тях и да визуализира височинен профил. В момента играта ми е следната - чертая на MapSource и сверявам на Google Earth. Ако не ми хареса какво виждам под начертаното export-вам един GPX и го наливам в QGIS, където имам TMS/WMS слоеве със всякакви други качествени сателитни подложки - Here HD, Yandex, Bing, MapBox etc. (отделно и векторни - BG Mountains, OSM, слоеве със защитени територии/природни паркове/резервати и прочее). Толкова пъти съм се наигравал по изоставени дърварски пътища и просеки, че вече гледам да сведа риска до минимум.
Съб Окт 07, 2023 3:29 am
vencil
TheGrave написа:
И за какво ти е да я четеш от у-вото? Това е супер муден процес, особено с големи карти. Направо откачам като видя тъпия BaseCamp да се напиня да изчете 10GB от GPS-а и ми отваря достатъчно време да изчистя къщата. Копирай си картата локално па си я инсталирай като ти е зор да я гледаш
Понякога когато ми предстои дълъг и крив маршрут е много по-лесно да го направя на BaseCamp и да го кача в навигацията. За какво ми е 5GB карта инсталирана на компютъра, 5GB карта от закачена навигация се изобразява в BaseCamp за по-малко от 20-тина секунди. Времето до хладилника за кенче бира, бая си бърз в чистенето благородно ти завиждам .
Съб Окт 07, 2023 6:51 pm
didkopitko
Гарминската карта на какъв период се обновява?
Чет Апр 11, 2024 9:49 am
dido
4 пъти годишно. Новата версия ще е налична за сваляне утре-вдругиден.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... 59, 60, 61
Страница 61 от 61
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети