х.Безбог - Кременски Езера - Тевното езеро - малко помощ
необходими си ми ориентири, за да стигна от х.Безбог до Кременските езера през пътеката започваща в ляво над хижа Безбог и минаваща през клека, качва едно възвишение, минава над (или покрай, не помня вече) една полуразрушена постройка, пресича река на 1 или 2 места (пак не помня....), накрая се движи по отока на едно от Кременските езера и стига....
на другия ден вече ми е ясно, особено като има видимост проблеми нямам
но се притеснявам да се не загубя ведно с групата мъненки планинари
съветите Ви ще са ми много полезни
Вто Авг 03, 2010 10:47 am
In Earnest
Re: х.Безбог - Кременски Езера - Тевното езеро - малко помощ
albena написа:
необходими си ми ориентири, за да стигна от х.Безбог до Кременските езера през пътеката започваща в ляво над хижа Безбог и минаваща през клека, качва едно възвишение, минава над (или покрай, не помня вече) една полуразрушена постройка, пресича река на 1 или 2 места (пак не помня....), накрая се движи по отока на едно от Кременските езера и стига....
Ами на драго сърце искам да помогна, но ми е малко трудно да го обясня. Проблемът ( ако въобще го има ) може да е от долните бански гьолчета да се уцели пътеката ( пирамидките ), която обикаля Сиврията. Нагоре в клека има няколко критични местенца, където можеш да загубиш пътеката, но с повечко внимание ще се справите. Мога да помогна с някои снимки и рисунки по тях за да онагледя маршрута, но най-рано довечера, че не мога тук от работата.
Вто Авг 03, 2010 11:40 am
dido
albena за друга пътека говори ...
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Авг 03, 2010 12:19 pm
elena
Миналата година слязохме от Кременските езера до х.Безбог по същата пътека.Обяснявам слизайки от езерата: от последното езеро по оттока се спускаш и излизаш на малка поляна, на североизток продължаваш да слизаш, като се стига разклона за Харами бунар- вземаш посока северозапад, слизайки пресичаш реката, започваш изкачване по единствената пътека/до тук ходенето е само в клек/, стигаш открита местност, където хващаш на север, минаваш покрай разрушени овчарници , и оттам се вижда пътеката , която е много по-широка от традиционната за хижата, но е по-дълга и е
по-ниско.Излиза се близо до малкото заведение за кафе до езерото.По обратния път ще се справиш, като следиш посока- езерата.УСПЕХ!
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА.
Последната промяна е направена от elena на Вто Авг 03, 2010 1:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Авг 03, 2010 1:00 pm
dido
Тия руини само да вметна, са на недостроената хижа Попови езера, не са овчарници ...
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Авг 03, 2010 1:13 pm
elena
dido написа:
Тия руини само да вметна, са на недостроената хижа Попови езера, не са овчарници ...
Възможно е руините да са различно от овчарници, но така ми изглеждаха, защото имаха останки от покрив, много ниска постройка........и т.н.
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА.
Вто Авг 03, 2010 1:43 pm
lubitel
Ще си позволя да взема отношение, поради съвсем пресните ми впечатления - по обиколната пътека зад Безбожкото езеро стигаш до овчарника /извинявай dido, ама така е по-ясно/ . Оттам продължаваш надолу и стигаш до пътека, която върви към Поповота езеро. Ти завиваш наляво и след доста 20-тина минути излизаш на реката. Оттам имаш две възможности - по брода вляво и по пътеката за Харамибунар/с. Кремен (по картата на dido) и след това вдясно хващаш пътеката за Кременските (на около 10 мин. след брода вдясно ще видиш рушаща се постройка, НЕ завиваш по пътеката към нея). Втората възможност е по каменните пирамидки вдясно - доста по-стръмен и кратък път, покрай водопада. Ще видиш къде двете пътеки се събират...
Аз тръгнах от основната пътека за Поповото, малко след разклона за Полежан, се спуснах до овчарника и от там покрай водопада стигнах голямото Кременско за 2 ч.
Лек път!
П.П. По-подробно, може на л.с.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети