|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Павел Б
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
А таблицата няма ли да публикуваш? |
Здравей,
Нямам идея как да пусна excel-ската таблица във форума..?
Мога да я изпратя на меила на всички, които имат желание. Ако някой може да я качи ще му бъда благодадрен.
Поздрави,
Павел |
Здравей! Можеш да копираш съдържанието на файла и да го поставиш в таг [code]:
[code] съдържание [/code]
Друг вариант е да запишеш екселския файл като "интернет страница". Има такава възможност. После го качваш на някакъв сървър и го споделяш във форума като линк.
П.П. Спомних си за онази среща на х.Козя стена, беше такъв панаир, с толкова хора...дори следващата на х.Амбарица не беше такава! Сякаш тогава окончателно намразих масовките. |
Би било удобно може би да бъде сложена в Google Drive и споделена като публично достъпна (само за четене) таблица -- така хората биха могли да търсят в нея, както и да я подреждат по различни колони ако от това има смисъл. Ето как изглежда една друга подобна таблица:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N2SDyv_jLf7upuyoGNUiYQXv87vSQGIz8I2--Gnz1xo/edit#gid=0
Ако впоследствие авторът добави нова информация, удобно е също че линка остава същия. |
Здравейте Vedrin и mislesht,
В таг не става добре, пробвах го, но таблицата се размества...
Не ползвам google drive и не качвам информация по сървъри.
Пратих таблицата на dido. Сигурен съм, че ще намери добро решение.
Поздрави,
Павел
|
|
|
Пет Сеп 09, 2016 9:26 am |
|
|
Павел Б
|
|
|
|
|
|
Здрасти Павка,
беше удоволствие за мене най-сетне да видя в повествование дългогодишните ти газения из расови Рило-Родопски клекове и камънаци.
Четейки - забелязах разни дребни, но важни липси. Примерно - едно минаване от Църномогилски чал за Кутело, зимни траверси на Котешки чал и пиринския Средонос (дали помня правилно ?), както и едно интересно зимно минаване за Тевно езеро през северния ръб на Момини двори |
Здравей Дидо,
Да, липси има и то много. Минавал съм всички ръбове на север/североизток от карстовото било през зимата с изключение на Стъпалата (там беше по-скоро есен, въпреки че беше ръснал малко снежец ). Като намеря малко време ще пробвам да ги добавя, защото си заслужава.
Пратих ти таблицата с върховете с молба да я качиш във форума, за което предварително ти благодаря!
Поздрави,
Павел
|
|
|
Пет Сеп 09, 2016 9:36 am |
|
|
Павел Б
|
|
Re: 2000 +- 10метра |
|
|
|
Здравей ,
и аз като вас събирам върхове .
Без значение от височината - важното да са красиви и емблематични.
Досега имам 65 върха , като траверсите за един ден броя само един връх .
Предлагам ви да не спирате ,а да разширите върховете 2000-ците - 100 метра да речем.
Така в списъка ще попаднат хубави върхове.
Модър,Голица,Крашнел - (Родопа ми е любима) .
А най ме дразнят военните - разплули се горе ,не че има какво да вардят (НАТО и безпаричието отдавна и успешно ликвидираха Българската армия). |
Здравей donzezi,
"Събирам", не е правилната дума. Аз не колекционирам върхове. По-скоро изживявам самото им достигане. Да стъпиш на котата е важно само за статистиката. Много по-важни са мислите, вълненията, трудностите и лишенията, които са те извели до върха. Разбира се, последната крачка придава завършеност, но хилядите преди нея дават смисъла.
Разбира се че няма да спирам. Пътища винаги ще има.
Поздрави,
Павел
|
|
|
Пет Сеп 09, 2016 9:59 am |
|
|
Павел Б
|
|
Re: Българските 2000-ници |
|
|
|
Епично, Павка!
Да ти кажа, има още едно нещо, което постепенно откриваш в планината- удоволствието да въвеждаш децата си в нея. Радостта от качването за цял ден на Попова капа с тях вместо 15 върха сам през зимата и да ти кажат, че искат пак. |
Здравей Аспарух,
От известно време, мислите и желанията ми са насочени почти изцяло в тази посока.
Да видиш радостта в очите на малчуганите, когато хвърлят камъчета в бистрия поток, преследват бръмбари и мравки, събират изсъхнали клечки и тревички, катерят се по изпречилите се на пътя камъни или просто тичат свободни по поляните. Да усетиш щаститето, което изпитват стискайки изсъхнала шишарка в малките си ръчички...
Ние вече сме навлезли малко в планините и на този етап всеки път "искат пак".
Поздрави,
Павел
|
|
|
Пет Сеп 09, 2016 10:45 am |
|
|
d_genov
|
|
|
|
Какво стана с таблицата? Ще успеем ли да я видим?
|
|
|
Сря Сеп 21, 2016 11:07 am |
|
|
dido
|
|
|
Сря Сеп 21, 2016 11:18 am |
|
|
baterosen
|
|
|
Здравейте, колеги!
Моля за помощ за местоположението на някои от върховете в таблицата.
1. Връх Четалчучур
2. Връх Плас
3. Връх Трещеник
Таблицата я ползвам редовно, много ми помага и съм благодарен на автора и!
Благодаря предварително за съдействието, бъдете здрави!
|
|
|
Сря Май 06, 2020 1:40 pm |
|
|
dido
|
|
|
Сря Май 06, 2020 2:01 pm |
|
|
baterosen
|
|
|
Мерси.А за Трещеник в Рила си го представям тука.https://www.kade.si/#map=15/2640807.81/5193918.56/0
Зелената маркировка го заобикаля от север.
|
|
|
Сря Май 06, 2020 4:22 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Мерси.А за Трещеник в Рила си го представям тука.https://www.kade.si/#map=15/2640807.81/5193918.56/0
Зелената маркировка го заобикаля от север. |
По-точно тая чучка: https://www.kade.si/#map=17/2641541.09/5194863.43/0
Името Трещеник е дадено като местност само на картата на Домино за Източна Рила. В другите налични карти липсва.
Добре е да се провери Румен Грънчаров какво пише за върха, но не ми е под ръка.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Май 06, 2020 4:41 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Източник: https://141vurhove.eu/kniga?fbclid=IwAR26qbZoPvnQhtIhCuQyd-tZ_whrCIrK10RoIdr2updLTfqeppL3aBEzTOs
„Научи как да изкачиш всеки връх в България и да опознаеш красотата на нашата природа в рамките на 30 дни!
Без дълго ровене в интернет,Без да се чудиш по коя пътека да минеш и Без да се страхуваш от губене!
141 ВЪРХОВЕ В БЪЛГАРИЯ:ИЗКАЧИ ВРЪХ ИЗЖИВЕЙ МОМЕНТА!
Този наръчник ще ти предостави всичката необходима информация за всеки връх над 2000 метра в България, за да се чувстваш спокоен и уверен в планината.“
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Пет Сеп 22, 2023 1:36 am |
|
|
Dimov
|
|
|
|
|
|
141 ВЪРХОВЕ В БЪЛГАРИЯ...
всеки връх над 2000 метра в България
|
Подобни изпълнения са наистина много дразнещи, как 141 върхове са всички над 2000?
|
|
|
Пет Сеп 22, 2023 9:18 am |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Източник: https://141vurhove.eu/kniga?fbclid=IwAR26qbZoPvnQhtIhCuQyd-tZ_whrCIrK10RoIdr2updLTfqeppL3aBEzTOs
„Научи как да изкачиш всеки връх в България и да опознаеш красотата на нашата природа в рамките на 30 дни!
Без дълго ровене в интернет,Без да се чудиш по коя пътека да минеш и Без да се страхуваш от губене!
141 ВЪРХОВЕ В БЪЛГАРИЯ:ИЗКАЧИ ВРЪХ ИЗЖИВЕЙ МОМЕНТА!
Този наръчник ще ти предостави всичката необходима информация за всеки връх над 2000 метра в България, за да се чувстваш спокоен и уверен в планината.“
|
ГоУем е!
|
|
Пет Сеп 22, 2023 11:00 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Това някаква шега ли е ? Най-вероятно, тъй като няма абсолютно никаква информация ) Нито за автор, нито за абсолютно нищо
|
|
|
Пет Сеп 22, 2023 11:07 am |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Това някаква шега ли е ? Най-вероятно, тъй като няма абсолютно никаква информация ) Нито за автор, нито за абсолютно нищо |
Бавно четеш:
|
|
Казвам се Стефан Атанасов и през 2018 година започнах да изкачвам върховете в България и да се любувам на гледките,спокойствието,
зареждането с енергия,запознанството с нови и добри хора извън големият град София.
|
|
|
Пет Сеп 22, 2023 12:53 pm |
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|