Регистриран на: 08 Май 2011 Мнения: 66 Местожителство: София
Лошото е, че нямам кола. И по този повад съм зависим от обществения транспорт. Иначе-чудесно. А отделно в неделя съм на работа от рано.
Пон Сеп 11, 2023 10:36 pm
vladofff
Регистриран на: 26 Апр 2011 Мнения: 3119
nickbaizel написа:
...самото рязане-клекът(Klekus gadniarikus) е меко казано жилаво растение.
За всичко си има цака. С умиление гледам по телевизията как дават на яки тъпанари да бухат с брадви под 90 градуса и съответно след час бухане резултатът е никакъв... Сигурно за това ги и дават - да покажат как трябва да се сече.
Сега за клека - лесно се сече дори и с кухненски нож. Стига да знаеш как.
А именно - огъваш мястото, където трябва да стане среза, така се получават вътрешни напрежения в нишките. С брадва или трион, сравнително лесно дялваш диагонален срез и работата спи. Мачете също е особено подходящо за тая работа. По този начин съм сякъл дори с нож. Сравнително лесно е.
Ако обаче клекът е по-дебел и не се поддава на огъване, само трион/брадва, а най-добре чейнсоучарли.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети