Едно ходене от ЦПШ към Йончево и Страшно езеро, 18 Дек 2007
С Емо - човека, който държи онзи така полезен сайт www.gpsenjoy.com - решихме да му направим едно рилско ходене в средата на седмица. Това ми е отдавнашна мечта, предвид капризите на времето последните 1-2 месеца - гаден мъзгоч събота и неделя, и чудесно светло време през работните дни. Сега обаче бидейки безработни, го изненадахме и ние де ...
Та от ЦПШ-то хванахме нагоре по маркираната пътека към Йончево езеро. Веднага след пистата с влизането в гората направихме едно мощно затъване и стана ясна тя каква ще е - без снегоходки няма минаване. Е, нахлузихме ги и яко цепинг през гората, като ратраци си бяхме направо. Маркировката я мяркахме от време на време, ама все едно я нямаше. Скоро избушихме през гората и се качихме до горялото. Там ходенето стана значително по-лесно, и скоро стигнахме Йончевото. То разбира се не изглежда като езеро в това време на годината, ето го:
Емо при Йончевото езеро - заравненото в дясно
От Йончевото към Страшното пътеката минава през една седловина, в момента яко навята и натежала от сняг. Хванахме по рида вдясно, и след малко трамбоване на баира излязохме горе при чудесна видимост. Насреща се видяха върховете, обрамчващи циркуса на Страшното езеро. За съжаление стигнахме до един праг/вал, който по спомените на Емо беше 30-на метра, а наяве - поне 100-на. Прагът беше яко набит със сняг и нямаше минаване просто. Слизането долу в основата на прага също носеше бая риск заради близките натежали склонове:
Гледка посока Мальовица - върховете Камилата и Ушите.
Зад прага насреща беше Страшното езеро, нямаше как да стигнем до него обаче:
Та драснахме обратно, тоя път здраво цепинг по рида и през долината, в която е Свинското езеро. После право посока най-горните съоръжения на лифта на ЦПШ. Оттам направих няколко снимки - откриваше се добра гледка наоколо. Към 17:00 бяхме долу и пиехме бира до пистата. Добро ходене беше...
Гледка посока Страшното езеро и Купените от Ръждавица
Изглед посока Страшното езеро, не ги знам върховете там... :
Витоша:
Към Говедарци:
Последната промяна е направена от dido на Сря Дек 19, 2007 3:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Дек 19, 2007 2:31 pm
BlackAdder
Дидо, май си объркал датата
Сря Дек 19, 2007 2:54 pm
dido
Ъхъ аз малко като маймуните, каквото пише на часоеника, това пиша и аз...
А пък вижте на картата, как криволичехме нагоре, и как се движи Дидо по обратния път към бирата. Разстоянието между стъпките му надолу по склона беше някъде около три метра.
Е все пак добре си походихме. Само десетина километра, но натоварването заради снега беше като за 30.
Рилското ходене на Дидо не приключва с това Очаквайте продължение: вчера са хукнали към Рибни езера заедно с Цецо и Данчо. Добре си оползотворяват свободното време!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети