Скалният мост в Тюленово е обявен за природна забележителност със заповед от 30 декември 2019 г. на министъра на околната среда и водите, публикувана в бр. 10 от 4 февруари 2020 г. на Държавен вестник. Намира се в землището на с. Тюленово, общ. Шабла.
Целта на обявяването е опазване на скален феномен, наподобяващ скална арка между морето и сушата. Обхваща площ от 2,424 дка.
На територията на природната забележителност се забранява строителството с изключение при изпълнение на дейности, които са свързани с укрепване и възстановяване на природната забележителност; търсене, проучване и добив на подземни богатства; нарушаване целостта и естествения облик на скалните образования; писане, драскане, рисуване, поставяне на трайни надписи по скалите с изключение за целите на маркиране на защитената територия; разпъване на палатки; поставяне на фургони и кемпери; поставяне на преместваеми обекти, палене на огън; скално катерене; замърсяване с отпадъци.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пет Фев 10, 2023 5:41 pm
tortomanin
Ако сайтът се предеде, мисля, че ефектът ще е е същият.
Бил съм там, снимал съм го, качих нещо тук, но "Снимка БГ" почина.
Мисля, че имам някоя снимка тук...
https://photos.app.goo.gl/9AABibJaTUrr7Nta8
Пет Фев 10, 2023 7:49 pm
Сотиров
На кой сървър се пази цитатът на Стефан? Не е ли на нашия? А на една от снимките виждам китно хотелче, вече кацнало на метри от брега.
Пет Фев 10, 2023 8:17 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Tortomanin, снимките ти са много хубави.
Сотиров написа:
На кой сървър се пази цитатът на Стефан? Не е ли на нашия? А на една от снимките виждам китно хотелче, вече кацнало на метри от брега.
Първоначално прочетох „... виждам едно тюленче, вече кацнало на метри от брега.“ и се изпретрепах да търся тюленче на снимките!
Моят цитат се пази на сървъра на форума, но само текста. Снимките от цитатите ги качвам в своя профил в Гугъл Снимки и оттам копирам адреса на изображението във форума. Ако Гугъл Снимки спре да работи поради някаква причина – във форума ще остане само текстът на цитата без снимката, но все пак нещо ще остане.
До голяма степен от нас зависи дали планинарският форум ще се запази и ще просъществува напред във времето.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пет Фев 10, 2023 9:51 pm
Сотиров
Така и се надявах. Значи, все пак информацията се пази на два авторитетни сървъра: единият е ншият, за текстовете, а вторият е на Стефан в Гугъла за снимките. Е, или в моя, или в нечий си... Да илядим поне за текстовете!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети