Помагаме на бедстващите комшии със спартаните. И с двата.
А междувременно преди четири дни Чичо Сам си го премести ... в Гьолджюк. В обхвата на ракетите му, които могат да бъдат снабдени с конвенционални или тактически ядрени бойни глави, са Крим, Сочи, Ростов на Дон и т.н.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Фев 07, 2023 4:32 pm
аngel
Много хубаво филмче, една съветска орка се удавя в 50 см вода
Не е редно да пущаме такива безумия тук, макар и да е получил за каквото е тръгнал.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Фев 08, 2023 12:23 pm
dilaro2
dilaro2 написа:
vedrin написа:
dilaro2 написа:
Здравейте, някой виждал ли е списък на самолетните катастрофи на територията на Царство България по време на WW2?
Защо питам: разказвали са ми, че около 1944г във района между Разлог и Банско самолет каца аварийно във полето, хората се селата се втурват към мястото и дядо ми намира сигнален пистолет.
Супер любопитно ми е какъв е бил самолета.
Не съм попадал на сведения за този случай. Сетих се за един паметник на немски летци, който е бил издигнат на Кабата южно от Вихрен, но впоследствие е бил премахнат. Виждал съм снимка на този паметник, но в момента не успявам да я открия. Той сигурно е бил свързан с друга злополука, различна от тази, за която питаш.
Докато ровех из мрежата попаднах на още една любопитна история от последните години, за която не бях чувал:
Ако човек ги издири и прочете би могло и да открие нещичко и за случая между Разлог и Банско.
Супер интересно!
обсъдихме с бащата какво си спомня още от разказите и стигнахме до следните предположения които май си противоречат:
- било е зима
-най вероятно пощенски Физелер-156 Щорх или Авиа В-534 Доган
- немски опознавателни знаци
прочетох че само по времето на бомбандировките над София са свалени над 200 самолета, явно много от инцидентите са останали нерегистрирани като случая със „Месершмит“-а на подпоручик Тодор Розев,
чиито двигател е изложен във Военноисторическия Музей
има и други авиоинциденти за които не намирам инфо например селскостопански Ка-26 в района на Добринище от който имам някакви чарколяци вкъщи
Паметника на Кабата ме изненада, винаги минавам точно от там за по пряко и все ми се струваше че нещо е имало, най високата точка стои като чакълирана.. и някога някой е бил изпратен там да го ликвидира това, за сметка на това на няколко километра от там във село Баня гордо до ден днешен се извисява паметника на Ленин и Димитров...
добре дошли в света на AI!
попитах за "pirin mountain plane crash" и ми беше отговорено това:
"The Pirin Mountain plane crash was a tragic aviation accident that occurred on January 10, 1947, in Bulgaria. A Soviet military transport plane, an Lisunov Li-2, crashed into Pirin Mountain in bad weather conditions, resulting in the death of all 28 passengers and crew onboard. The cause of the crash was determined to be poor weather conditions and a navigational error." + It is considered one of the worst aviation accidents in Bulgarian history.
някой да знае нещо повече? уж е някаква друга авиокатастрофа, понеже във тази при Влахинското езеро загиват девет човека.
Мисля че се бърка със тази станала при връх Вежен.
Сря Фев 08, 2023 2:24 pm
dilaro2
приключих със AI подобаващо:
Сря Фев 08, 2023 2:43 pm
аngel
На вдовиците и майките, дали по една шуба. Те са доволни, смеят се, благодарят, че са утрепали синовете им, сега имат палта
https://www.youtube.com/watch?v=CzIyACyiueQ
Това е урод....имат женски орки, доразвиват оригинала
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Фев 12, 2023 2:23 pm
dido
Интересна е историята на тоя Самуил.
Дали режима в Кремъл взема аскер от Якутите за войната в Украйна? Би било някакси много несправедливо да хвърлят тия добри хорица в оная месомелачка...
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Фев 12, 2023 3:07 pm
Сотиров
И без пушка? Без хускварна??
Нед Фев 12, 2023 3:07 pm
Сотиров
Леле, а аз се оплаквах от милицията, която искаше да ме обръсне! Гледайте в Кралството кво става:
Разрешила, ама след като той я убедил, че без брада няма да го познае жена му. Както аз обясних в милицията, че без брада няма да ме познаят студентите. А кой би допуснал някаква близост между английската кралица и народната милиция? Уйлям пък така и не си извоювал брада. Останал силно разочарован.
Спасибо сыну за машину!
Традиционные «Вести недели» с Дмитрием Киселёвым продолжают ненавязчиво рассказывать о прелестях войны. На этот раз – радостные и гордые новости. Семья хвастается обновкой, купленной на деньги за погибшего сына:
«В память о сыне купили новенькую машину».
– Новая «Лада» куплена на то, что в народе называют «гробовыми деньгами», а официально – «единовременным пособием семье погибшего».
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети