Автор |
Съобщение |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5874 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Това упражнение не се прави за първи път -- през последните години неколкократно съм мяркал подобни покани. А веднъж се заприказвахме и с един доброволец на слизане от Черни връх към Ярлово.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Сря Авг 24, 2022 3:18 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Прави се от преди 10 години като идеята е, че като се знае, че има хора из планината бракониерите поне малко ще се ЗапрАт да отстрелват козлета, щото сега им почва брачния период. Цялата работа е за 1 месец макс.
|
|
|
Чет Авг 25, 2022 9:28 am |
|
 |
dobrifin
|
|
Вто Яну 10, 2023 10:00 pm |
|
 |
Сотиров
|
|
|
Тома Белев е най-атакуваната личност в българската "екология". Не знам вече на кого да вярвам, но повече съм склонен да вярвам нему. Може да е само в ефира, но неговите атаки са убедителни. А контраатаките са съвсем логични и не закъсняват.
Последната промяна е направена от Сотиров на Сря Яну 11, 2023 5:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Яну 10, 2023 10:22 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
 |
 |
Тома Биков е ... |
от шайката на Тиквата. Да не си го объркал с Белев?
|
|
|
Сря Яну 11, 2023 3:52 pm |
|
 |
Сотиров
|
|
|
Сбърках и поправих. Имах пред вид Тома Белев, за когото говорят и в статията.
|
|
|
Сря Яну 11, 2023 5:23 pm |
|
 |
zlia
|
|
|
|
То като цяло дописката е доста сбъркана в "медията" от линка, както и източникът ѝ. Оставено е на читетеля да предположи как така Тома Белев е разрешил пък отстрела е 4 месеца след неговото напускане на поста пък той не е зам министър от 4 месеца- предполага се, че е дал разрешението поне 4 месеца по-рано. Но "журналиста" от първоизточника не е сметнал за редно да спомене. Но това е бял кахър. По- интересното е това, че става въпрос за ловно стопанство(предполагам заградена площ, но не задължително), където се отглеждат определени животни и за да се прави бизнес като се отстрелват. Та малко не били компютри, а компоти е положението
Оставям на страна, че темата е за дивите кози в Рила, а Девин всеки пишещ в този форум знае къде се намира. 
|
|
|
Сря Яну 11, 2023 5:34 pm |
|
 |
Сотиров
|
|
|
Съвсем точен отговор за разлика от "статията"! 
|
|
|
Сря Яну 11, 2023 6:51 pm |
|
 |
Lexx
|
|
|
|
Явно сме вече в предизборна кампания, защото внушението от тази статия е, че за 33 години, откакто "демокрацията" у нас пукна, никой не е подписвал разрешение за отстрел на дивеч в Държавните ловни стопанства!
_________________ Алекси Минев |
|
|
Чет Яну 12, 2023 12:35 pm |
|
 |
zlia
|
|
|
|
Е има медии, които казват, че се прави регулярно. Просто въпрос на избор на читателя
Иначе малко по темата- твърдят, че така повече се опазвала популацията понеже ловните дружинки се грижели за нея и водили хора да стрелят трофейни животни срещу заплащане. Так си изкарват повече пари от бракониерството.
За мен е доста съмнително това, но е подкрепено с данни. Но то за мен е и непонятно неустоимото желание да отстреляш животно за да си го окичиш на стената, но хора разни 
|
|
|
Чет Яну 12, 2023 2:12 pm |
|
 |
|