Може и да не е тук мястото на тази новина .. но става на въпрос за Сашко от Перник, който бе издирван повече от седмица. И все пак бе намерен в едно от деретата на планината Голо бърдо. Гледайте видеото от лика. Интересното е от 40-тата секунда нататък.
Може и да не е тук мястото на тази новина .. но става на въпрос за Сашко от Перник, който бе издирван повече от седмица. И все пак бе намерен в едно от деретата на планината Голо бърдо. Гледайте видеото от лика. Интересното е от 40-тата секунда нататък.
Това е хубава новина ... Но на мен друго ми направи впечатление .... макар и да изглежда реално ..... Появиха се разни "специалисти" из вестници и "медии" които обясняваха как нямало шанс да е жив след толкова време ..... Добре де хубаво .... но защо трябва да се дава гластност на такива хора. Дотам ли стигна цялата работа.... Най-малкото, дори и да познае какво ?
Съб Ное 19, 2022 7:51 pm
lz1fw
kaloyanv написа:
Появиха се разни "специалисти" из вестници и "медии" които обясняваха как нямало шанс да е жив след толкова време ..... Добре де хубаво .... но защо трябва да се дава гластност на такива хора. Дотам ли стигна цялата работа.... Най-малкото, дори и да познае какво ?
Версията става друга - било е хранено на закрито и топло.
Ама ти вярно ли мислиш, че осем дена босо е бягало от търсачите, без храна и вода, с тънки дрешки при нула градуса през нощта, да не говорим за дъжда и при това кръвната картина е нормална и никой не споменава хипотермия?
Нед Ное 20, 2022 9:47 am
kaloyanv
lz1fw написа:
kaloyanv написа:
Появиха се разни "специалисти" из вестници и "медии" които обясняваха как нямало шанс да е жив след толкова време ..... Добре де хубаво .... но защо трябва да се дава гластност на такива хора. Дотам ли стигна цялата работа.... Най-малкото, дори и да познае какво ?
Версията става друга - било е хранено на закрито и топло.
Ама ти вярно ли мислиш, че осем дена босо е бягало от търсачите, без храна и вода, с тънки дрешки при нула градуса през нощта, да не говорим за дъжда и при това кръвната картина е нормална и никой не споменава хипотермия?
Нямаше ниски температури, температурите бяха далеч над нулата. Но не съм запознат. Ако е облечен добре и ако се е подслонявал сам някъде е съвсем възможно според мен. Самия факт че е бил много изтощен говори точно обратното на това което ти казваш. Но да, няма как да знаем, докато не излезе официална версия.
Там в района изоставени сгради бол. Но аз също имам съмнения, че през цялото време е бил там. Водоизточници в района има. С храната не си го обяснявам, макар да се говори, че доброволците оставяли кроасани, а после намирали само опаковките. Но пък съдейки по моите хлапета - те са неизчерпаем източник на енергия. Дани е само на 7, а като ни пра жестокия дъжд на вр. Ботев не гъкна. Беше мокър до кости и постоянно чувах, че на следващия ден щял да бъде в пневмония. А ние даже настинка нямахме. Децата са много корави планинари, когато не ги глезиш и сами разберат, че могат!
Кво разбираме ние, та обсъждаме, бе! Я гледайте тука какво съобщава компетентният. И не само четете, ами и слушайте!
Радиестезист посочил къде е Сашко още преди 3 дни
Посочил, ама го немало там. Тоз шаман живее в Търговище и оттам действа по фотография. Че и температурата на детето замерил - 33,1. Ама освен с фотография работи и с махало. Те така![/url]
Нед Ное 20, 2022 5:48 pm
Сотиров
Продължавам по темата. Извинявам се, но съм на близо 80 и съм изявено емоционален, сиреч плачлив. Да, бликвам сълзи, когато слушам разказа на първия спасител, който е видял детенцето. Не защото го е спасил, а защото той е видял само едно неподвижно тяло, без да знае дали то е живо! Представете си неговия ужас! Минават секунди в шок - напълно го разбирам. Мъртво или живо?! И изведнъж той вижда, че тялото диша. Нищо не мога да добавя...
Аз написах цели две книги за децата в планината. Книгите имат едно мото: Вярвайте им! Те могат повече от вас! Моите внуци и една дъщеря са бледи доказателства. Не е едно, та да е "чудо", а цели пет! Вярно, свикнали са мокри цели нощи и са ходили два дни без ядене, но все пак не съм им казвал "Тук е Банско, след три дни без храна, дрехи и вода ще ви чакам в Мелник!" (Вода впрочем има.) Чак до такъв садизъм не съм стигал! Но и това, кое те са демонстрирали, доказва моята теза: природата (всъщност еволюцията) е вложила в дичицата повече, отколкото ние си мислим. Глезотията започва с "Ох, тати, дай да ти завия краченцата, та да не настинеш!" Защото съдим по себе си - вече улегнали в кухнята и семейното легло. Разбира се, една глезена повлекана на 12 на дивана със смартфона е извън моя перископ. Говоря за дечица, които от двегодишни са едно към едно с природните стихии. Сашко не е такъв случай, но той пък има - уви - природното предимство на болестта си. Природата си знае своето! Да е жив и здрав нататък!
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Ное 21, 2022 4:06 pm
kaloyanv
Ведрине, това го гледах няколко пъти и точно това исках да ви пиша, ама забравих ))))) Картата е много специална и много разпечатана ) Да бяха питали за приложението.
Няма лошо в използването на карти на хартия, а понякога е и задължително наличието им (например в плаването), дори и да не влизат много често в употреба. А още по-добре е когато една и съща карта е достъпна по множество начини.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Ное 21, 2022 4:39 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
В района на хотел Морени/Алеко тече акция по издирването на 50 годишен мъж, облечен с черни дрехи. Ако сте го виждали вчера или днес, моля подайте информация на 112 или в Централа на ПСС 02 9632000
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Чет Дек 08, 2022 6:08 pm
kaloyanv
Дано да не е от нарочно загубилите се ... понеже на мен така ми се чини.
Чет Дек 08, 2022 11:14 pm
milen_kb
Регистриран на: 14 Авг 2010 Мнения: 87 Местожителство: София, Габрово
Откриха военния, изчезнал на Витоша, съобщи Нова телевизия, като се позова на Военно-окръжната прокуратура. 50-годишният мъж е в добро общо състояние. Мъжът изчезна в планината на 7 декември 2022. Сигналът бе подаден от колегите му, след като не се е явил на работа. Колата му беше намерена от полицията в района на хотел "Морените".
В издирвателната акция в целия район около "Голи връх", в местността между "Морени" и хижа "Алеко" участваха служители на МВР, служба "Военна полиция", планински спасители и куче търсач.
На Черни връх се намира бившето поделение 10010, показа проверка на Dir.bg. То е закрито, но се охранява от МО. Името му все още не е съобщено официално, но от ПСС разпространиха негова снимка.
Това е изчезналият турист и планинските спасители молят, ако някой го е виждал, да подаде сигнал.
Планински спасители от Банско издирват изчезнал турист в Пирин. 69-годишният Пламен Христов е в неизвестност от вчера, но едва сега, около 17 ч, неговият син е подал сигнал. Пенсионерът е бил в района на Бъндеришка поляна, но оттам следите му се губят.
Спасителите са получили информация, че е забелязан човек по един от ръбовете от Казаните към хижа "Вихрен" и са се отправили натам, за да проверят сигнала.
Колата на мъжа, който е от София и е опитен планинар, е намерена оставена в район на Железния мост.
Планинските спасители молят туристи, който са забелязали някъде Христов, да се обадят в ПСС или на тел. 112. Молбата им е негови познати да не му звънят по телефона, който все още дава свободно, за да се запази батерията по-дълго време.
От х. Мальовица към вр. Мальовица след 2 ра тераса без котки не може. А пострадалият е с котки и пак ПСС отряда от София и Самоков са тук и след 2 часа ще се върнат, за да го извозят насам. Дадено е фолио и крем на пострадалия . 😉😔
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети