НАИСТИНА МИ ПИСНА ОТ ПРЕТЕНЦИИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ!
По повод на нещо споменато в книгата „България нашир и длъж“ на Иван Панкев. Уважаеми господини, пътувайте където желаете, но не омаловажавайте чуждия труд. Да пишете, че синята маркировка под връх Пирин е любителски направена е най-малко обидно. Не сти били там, когата маркировката беше нарядко и само в бяло. Синята може би мислите, че Господ Бог я направи, или че Христос освен кръста си мъкнеше и кутия с боя? Е, случайно маркоровката е правена 90% от мен и 10% от един приятел. Боята е купувана от мен, с мои пари. И маркировката не е правена наведнъж, защото кола нямам. Малко се засрамете преди да обиждате нещо направено от друг. Не отричам, че маркировката не е по шаблон. Но само шаблон ми липсва, при условие че мъкна лагерни принадлежности плюс храна, плюс трион. Като можете по-добре ВИЕ я направете! До гуша ми е дошло от дървени философи! Никой не ми е плащал да го правя, но съм го направил, проявете поне елементарно уважение. И имате късмет, че съм човек културен иначе досега да съм почнал да псувам. И последно: от хижа Предел до връх Пирин НЕ СЕ СТИГА ЗА 5 ЧАСА, А ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 6!
Съб Окт 01, 2022 7:13 pm
kaloyanv
Re: НАИСТИНА МИ ПИСНА ОТ ПРЕТЕНЦИИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ!
nickbaizel написа:
По повод на нещо споменато в книгата „България нашир и длъж“ на Иван Панкев. Уважаеми господини, пътувайте където желаете, но не омаловажавайте чуждия труд. Да пишете, че синята маркировка под връх Пирин е любителски направена е най-малко обидно. Не сти били там, когата маркировката беше нарядко и само в бяло. Синята може би мислите, че Господ Бог я направи, или че Христос освен кръста си мъкнеше и кутия с боя? Е, случайно маркоровката е правена 90% от мен и 10% от един приятел. Боята е купувана от мен, с мои пари. И маркировката не е правена наведнъж, защото кола нямам. Малко се засрамете преди да обиждате нещо направено от друг. Не отричам, че маркировката не е по шаблон. Но само шаблон ми липсва, при условие че мъкна лагерни принадлежности плюс храна, плюс трион. Като можете по-добре ВИЕ я направете! До гуша ми е дошло от дървени философи! Никой не ми е плащал да го правя, но съм го направил, проявете поне елементарно уважение. И имате късмет, че съм човек културен иначе досега да съм почнал да псувам. И последно: от хижа Предел до връх Пирин НЕ СЕ СТИГА ЗА 5 ЧАСА, А ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 6!
Ник , абе стегни се !! Защо четеш такива бълвочи и се ядосваш? На тооо никой никога нема да му прочете книгата, ама маркивовката си остава и на нас ни е от полза. Недей се ядосвай за глупости !!!
Нами Зимай две кила ракия и идвай на сбирката. Да видиш тогава какво маркиране ще пада
Съб Окт 01, 2022 8:27 pm
kaloyanv
Ауу ама ти си прав да се ядосваш. Какво да ти кажа, ама такива парашутисти ще има много и така се развиват нещата, като има хора които да не проверяват информацията.
Съб Окт 01, 2022 8:47 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Както казват - Ноевият ковчег е направен от любител, а професионалистите направиха "Титаник".
Nickbaizel, разбирам защо се ядосваш, но все пак и аз ще ти напиша, че няма смисъл. Все пак този писател Иван Панкев нали не е написал, че ще хване главата на този, който е правил маркировката, и ще я блъска в масата, докато й изтече мозъкът?
Свободен ли си на 15-16 октомври? Може да дойдеш на очертаващата се форумна среща на хижа "Кабата" и там да се запознаем на живо, да обсъдим маркировките, да начертаем планове за бъдещи маркирания...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Нед Окт 02, 2022 12:06 am
vladofff
Re: НАИСТИНА МИ ПИСНА ОТ ПРЕТЕНЦИИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ!
nickbaizel написа:
Помни старата еврейска поговорка - "Няма ненаказано добро".
Преди повече от 15 години имаше едно място на Комините - обрасло с лишеи, на места кънтяха камъни. Пограх си доста дни. Нарочно ходех сам, в лошо време, за да не ме вижда и знае никой. Почистих и наковах. Пестеливо - само там, където трябва, хем да не се пребиеш, хем почти да не усещаш, че си на накован маршрут. Оказа се, че това е и най-дългия тур там. В наши дни вече е и един от най-популярните...
При последната работа валаше дъжд, и на слизане се хлъзнах, паднах и се пребих. Едвам се долякох до колата с целия инвентар, бормашина и прочия тяжести.
Със седмици после не можех да ходя без болки. И един слънчев ден, виждам там едного, който лично сме го учили на едно и две, да казва на другая си - сега ще идем на оня шибан тур, дето първия клин е на майната си...
Така, че не си сам, всеки който е направил нещо, получава съответна "отплата". Ти се радвай, че не са те заплашили и със съд. "Заради злоумишлените си действия, маркировачът е изложил на неоправдан риск всички, подлъгани да тръгнат по пътеката, която е маркирал..." /пише в обвинението си прокуроринът.../
А за часовете по-добре да не спориш. Има хора най-различни. Даже из форума тука се въдят таквизи, дето без много зор, като нищо и за 2 часа ще го стигнат. И такива, дето изобщо няма да го стигнат...
Мен ако питаш, прави каквото правиш, но за собствено удоволствие - ако на теб ти харесва, чисти ибоядисвай, както си щеш. Но никога не го прави за другиго, още повече пък и да се хвалиш с това. Така ще ти остане насладата анонимно да слушаш и да се радваш на "народната любов" по повод деянието ти. А специално българският народ, спрямо други народи, е доста напред в тая област.
Пон Окт 03, 2022 1:17 pm
Сотиров
Владо, имаш моите адмирации за стореното на Комините! Макар че те не ме ползват - аз не съм алпинист. Но много народ ги използват. Десетки пъти съм съм бил там с внуците и съм снимал ония, дето са се катерили по твоите "точки". Хвала!
Пон Окт 03, 2022 3:09 pm
vladofff
Сотиров написа:
... стореното на Комините.
Е не съм аз, моите деяния се ограничават до 5-6 линии. Останалото е дело на Петко Тотев и обкръжението му. Аз не разполагам с толкова волски нерви и упоритост да пробивам тая скала, както и с толкова пари за длета - там едно длето се амортизира на максимум 5-6 дупки...
Пон Окт 03, 2022 3:32 pm
Сотиров
Мога да ти услужа с канго.
Пон Окт 03, 2022 7:42 pm
tzezko
Уравнение, нали сме метаматематици!
Чук + манго = канго !
Вто Окт 04, 2022 10:50 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Уравнение, нали сме метаматематици!
tzezko написа:
Чук + манго = канго !
„Ето така се използва къртач! VBOX7 - ot sky_net“:
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети