|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dido
|
|
Офлайн карта BGMountains за iPhone |
|
Здравейте, за да ползвате BGMountains за iPhone в офлайн режим, инсталирайте приложението
Cartograph Maps (същото го има за Android и Windows)
Платеният вариант е на достъпна цена от 10-на лева и отключва някои възможности - примерно режим на светлосенки. За съжаление нямах възможност да го пробвам и описанието долу е валидно за безплатната версия:
През браузър (примерно от линковете долу в това мнение) изтеглете картата в mapsforge формат и стила:
карта:
http://bgm.uni-plovdiv.net:40158/mapsforge/bgmountains.map
стил:
http://bgm.uni-plovdiv.net:40158/mapsforge/BGMountains_mapsforge_mapstyle.zip
упътване за настройка:
Отворете Cartograph Maps, картата изглежда така:

1. Кликнете за настройки
2. Изберете maps
3. Кликнете на Offline
4. Кликнете на "+"
5. Кликнете на Import MapFile, откъдето избирате сваления по-горе файл bgmountains.map (примерно от директорията Downloads)

6. Върнете се на първоначалния екран за настройки и изберете Styles за импорт на стила
7. Кликнете на "+"
8. Кликнете на Import Style, откъдето избирате сваления по-горе файл BGMountains_mapsforge_mapstyle.zip (примерно от директорията Downloads)

9. Задръжте до стрелката срещу стила Elevate.xml - ще се отвори прозорец за настройка на стила
10. Изберете "Set as default Mapsforge style" - до стила Elevate.xml трябва да се появи червен надпис "Default"

С това настройката е завършена и би трябвало да имате работеща карта.
_________________ Бутам след осмата бира 
Последната промяна е направена от dido на Вто Фев 08, 2022 12:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Фев 02, 2022 2:02 pm |
 |
 |
Любомир Илиев
|
|
|
Най-после безплатно решение за iPhone.
Нямам iPhone и реших да пробвам на телефон Xiaomi с Android 11. На андроидния телефон изтеглих Cartpgraph Maps 3 (безплатно) и направих горната процедура. Всичко е ОК.
Реших да симулирам ъпдейт на картата. За целта нарочно изтрих двата свалени файла и ги изтеглих наново. Отново направих по-горната процедура с настройките (от първото мнение на тази тема) и всичко е ОК.
Сигурен съм, че феновете на iPhone ще са много благодарни на Дидо за тази огромна помощ, особено когато са в планината и няма интернет.
Единствената ми препоръка е добавяне на онлайн карта Kade.si, т.е. Дидо може да предложи трети файл по указанията на разработчика Creating online map definition files Така феновете на iPhone ще мога да виждат най-актуалната версия на българската планинарска карта. Приложението Cartograph Maps предлага само една онлайн карта OpenStreetMap.
|
|
|
Нед Фев 06, 2022 11:53 pm |
|
 |
autopilot
|
|
|
И аз инсталирах на андроид, благодаря за картата!
|
|
|
Вто Фев 08, 2022 10:53 am |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
Ехеее, чак сега видях ..
Много благодарности за труда и това че получаваме готово решение за Айфони. Сега ще го разуча.
|
|
|
Вто Фев 08, 2022 12:47 pm |
|
 |
andriii
|
|
|
|
 |
 |
Ехеее, чак сега видях ..
Много благодарности за труда и това че получаваме готово решение за Айфони. Сега ще го разуча. |
Здравей, дали го пробва на Айфона приложението? И , как е, върви ли си добре?
|
|
|
Пет Мар 04, 2022 6:23 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Ехеее, чак сега видях ..
Много благодарности за труда и това че получаваме готово решение за Айфони. Сега ще го разуча. |
Здравей, дали го пробва на Айфона приложението? И , как е, върви ли си добре? |
Не съм, сложих приложението, сложих и картата, обаче не съм имал възможност да я тествам. Още повече че тя се води "офлайн" карта и по дефолт е някаква на openmaps, така и не разбрах дали аз трябва да превключа или то автоматично се привключва когато няма нет.
Толкова съм отвикнал да ползвам карта, че като ида в планината даже не включвам в момента, че да не ми пада и батерията.
П.С - Да, но ще хвана сериозно да разгледам и да видя какво е положението.
Всъщност май излъгах, ползвам си още картата, но по стария начин онлайн, стари навици трудно се изкореняват, даже не се сещам да я пусна през приложението.
|
|
|
Пет Мар 04, 2022 6:45 pm |
|
 |
andriii
|
|
|
|
Благодаря за отговора Ползвам от много време Орукс с БгМаунтин (съответно на Андроид) за преходи и най-вече планинско колело и съм страшно доволен. Обаче телефона остарява и като дойде време за смяна се оказа, че вече няма малки телефони - все таблети, а не се кефя. Оказа се, че Айфон 12/13 мини е с 5 инчов размер (какъвто съм и сега), Андроидски йок с тези размери и по-малки...И се замислих , ако взема Епъл дали ще има алтернатива на Орукс-а, защото съм свикнал много и му се кефя и ми е от важните приложения.. 
|
|
|
Съб Мар 05, 2022 12:00 pm |
|
 |
Boris_m80
|
|
|
|
При мен не тръгва offline
|
|
|
Съб Мар 12, 2022 10:05 am |
|
 |
HeliosRays
|
|
|
|
 |
 |
Благодаря за отговора Ползвам от много време Орукс с БгМаунтин (съответно на Андроид) за преходи и най-вече планинско колело и съм страшно доволен. Обаче телефона остарява и като дойде време за смяна се оказа, че вече няма малки телефони - все таблети, а не се кефя. Оказа се, че Айфон 12/13 мини е с 5 инчов размер (какъвто съм и сега), Андроидски йок с тези размери и по-малки...И се замислих , ако взема Епъл дали ще има алтернатива на Орукс-а, защото съм свикнал много и му се кефя и ми е от важните приложения..  |
Офлайн май няма има някъкав финт с гуру мапс аз съм с него но няма офлайн другият е гая https://www.youtube.com/watch?v=krIdAetDSF4&t=343s може би незнам с айфон трудно. аз гуруто ползвам без бгмаунтинс ама искам бг-то .... Осмапс става ... мапс ме .... Ще пробвам на колегата която е пусна в апс стора ми е 5 евро. не намрам безплатната ама 10 кинта ще платя ако върви добре.
|
|
|
Пет Апр 08, 2022 6:59 pm |
|
 |
kaloyanv
|
|
|
|
ПРи мен картата също работи. Трябва обаче може би пъвоначално да се зареди, когато имаш интернет. В интерес на истината аз не знам точно какво правих първия път. Обаче като я заредих , ми даваше някакъв празен екран .... Днес просто я "лоуднах" и си работи. Включих самолетен режим, рестартирах приложението и пак си беше окей.
Благодаря отново, това е супер че има работеща карта и за айфон.
Не съм я ползвал още, обаче вече започвам по този начин. Тъкмо ще видя как ще е с батерията, най-малкото защото вече където няма добър обхват, ще мога директно да карам на самолетен режим и да си пестя батерията, че е айфон все пак 
|
|
|
Чет Апр 14, 2022 9:12 am |
|
 |
Kiril.D
|
|
|
|
Здравейте инсталирах приложението и картата, но за стила не ми позволява да инсталирам zip файл.
Приложението е Cartograph Lite за IOS. За zip файл, трябва ли да инсталирам про версията?
|
|
|
Пон Авг 29, 2022 12:51 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Свалил ли си zip-a локално на телефона?
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пон Авг 29, 2022 1:42 pm |
 |
 |
kaloyanv
|
|
|
|
 |
 |
Здравейте инсталирах приложението и картата, но за стила не ми позволява да инсталирам zip файл.
Приложението е Cartograph Lite за IOS. За zip файл, трябва ли да инсталирам про версията? |
Не трябва да го еевааа .. Аз съм толкова доволен, че не смея да пипна нищо, че да не се счупи. Железо е и вече не ми пада така и без това прецаканата батерия.
Сега даже ще ходя на ком ме мине , ком не ме мине и ще и направя още по-добър тест, макар че досега каквото видях за някой и друг месец си е супер.
П.С - Хей ти да не си Кирил Дизела, или някой негов братовчед ? Поне инициалите много се доближата ?
|
|
|
Пон Авг 29, 2022 2:27 pm |
|
 |
Kiril.D
|
|
|
|
Вчера деинсталирах Cartograph Lite и инсталирах Cartograph Maps 3, с него всичко е наред.
Много благодаря, наистина е много от полза.
|
|
|
Вто Авг 30, 2022 4:38 pm |
|
 |
Kiril.D
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Приложението е Cartograph Lite за IOS. За zip файл, трябва ли да инсталирам про версията? |
Не трябва да го еевааа .. Аз съм толкова доволен, че не смея да пипна нищо, че да не се счупи. Железо е и вече не ми пада така и без това прецаканата батерия.
Сега даже ще ходя на ком ме мине , ком не ме мине и ще и направя още по-добър тест, макар че досега каквото видях за някой и друг месец си е супер.
П.С - Хей ти да не си Кирил Дизела, или някой негов братовчед ? Поне инициалите много се доближата ? |
Не съм Дизела, но съм минава Ком-Емине😀 Успех и на теб.
|
|
|
Вто Авг 30, 2022 4:45 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|