Здравейте,
надявам се това да е правилния раздел. Става на въпроса за една моя тема със снимки, които съм качил в платформа, която вече не съществува.Имам желанието да възстановя снимките в темата. Може ли админ/модератор да отключи темата за редакция?
Линк към темата : http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=13205
Благодаря,
Поздрави!
_________________ 5 Минути И Сме Там
Съб Апр 09, 2022 9:08 pm
dido
Прати ми новите линкове на ЛС, ще ги оправя от твое име.
_________________ Бутам след осмата бира
Съб Апр 09, 2022 9:17 pm
Сотиров
Доскоро отворените теми (евентуално прочетени) преставаха са светят в червено. Сега обаче остават червени. Дори аз като публикувам мнение, пак продължава темата да е червена. Което е малко досадно. Има ли някаква дълбока причина за това явление?
Пет Авг 12, 2022 6:02 pm
dido
Изтрий си форумните cookies.
Пет Авг 12, 2022 6:11 pm
Сотиров
Май стана. Ама по-рано не ми се налагаше.
Пет Авг 12, 2022 6:18 pm
Сотиров
Теглене на майни
Както обещах, днес тръгнах да сканирам няколкото пожелани страници от книжката за Мусала. Аз обаче имам лазерен принтер със скенер и побеснях, след като снощи няколко часа не можах да включа принтера към лаптопа. Отляво компютърът, отдясно принтерът, помежду тях жица, а комуникация йок! Лаптопът разпознава принера, принтерът ксерографира, но всеки опит да прати картинка до лаптопа удря на камък. Извиках съседа, компютърджия божем, нищо не можа да оправи. Хвана ме яд! С модерен принтер и нов лаптор да не мога да сканирам една страница е направо резил! И днес сутринта нарамих принтера и лаптопа и на автобуса - към моя сервиз. Оказа се, че проблемът съвсем не е толкова елементарен, както беше с предишните ми компютри: сваляш драйвера и всичко тръгва. Всъщност какъв беше проблемът, така и не разбрах, но моят човек в сервиза инсталира някаква безплатна програмка, която заработи като за слепи: ето ти сканирания образ, ето ти опция за цветове и чернобяло, ето ти размери... Та срещу 10 (десет!) лева всичко тръгна и сега ще почна сканирането на пътеводителя за Мусала. Думата ми е просто една тежка майна за всички сложнотии, които непрекъснато ми сервират пролетариите на Бил Гейтс. Ами писна ми от нововъведения им!
Пет Авг 12, 2022 11:42 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3370 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Re: Теглене на майни
Сотиров написа:
... някаква безплатна програмка, ... Та срещу 10 (десет!) лева...
А можеш ли да напишеш името на безплатната програмка, струваща 10 лева? Би било полезно за някой със същия проблем.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пон Авг 15, 2022 12:22 pm
Сотиров
Сайтът е https://www.naps2.com. Иронията е неуместна, защото никой не е длъжен безплатно да се занимава с моите проблеми - свързване на принтира към компютъра, настройка на опциите и прочие умения, които при предишните "прости" версии на Уиндоуз се нагласяха автоматично.
Пон Авг 15, 2022 8:10 pm
zlia
По прости от последните версии на уиндоус едва ли има, но важното е че са ти разрешили проблема, въпреки че не съм фен на допълнителните софтуери, ако ги има вградени като функционалности в операционната система.
Вто Авг 16, 2022 12:32 am
Сотиров
Нищо ново няма в това, че което за едни е просто, за други е сложно. Нервират ме обаче непрекъснатите "подобрения" в програмите. Не разбирам защо нещо, което работи чудесно, се модифицира до неузнаваемост. Виж дори само иконката "Старт". По-рано имаше "Контрол панел", сега го няма. Иди търси кое го замества! Конкретно за включването на принтера: какво да направя, щом "дивайсът" се появява като присъствие, но по никакъв начин не се задейства командата за сканиране? Със стария лаптоп, който беше със "седмица", такъв проблем не възникваше. Ама какво се чудя и аз, щом вече няма ЦУМ, а има Мол. И в него няма "гащи", а ме питат дали желая боксерки или слипове. Пак добре, че не ме питат за "прашки". Очаквам утре да ми обяснят, че бившите гащи сега се обличат през главата. Иновации, сър!
Дидо, имам въпрос към теб. Понеже тези дни ще се наканя да сканирам туристическата книжка, сетих се, че личната поща не предлага опция "атачмънт". Как да постъпя с файловете?
Вто Авг 16, 2022 5:09 pm
zlia
Сотиров написа:
Виж дори само иконката "Старт". По-рано имаше "Контрол панел", сега го няма. Иди търси кое го замества!
Там си е - натискаш Старт бутона на клавиатурата или с мишката и пишеш control и то излиза. Да опитват се да свикнат потребителите да ползват за настройки друго мяст, но го има и старото все още( говоря за Вин10)
Иначе и сканирането си бачка, но малко по-различно. Важното е че си се оправил.
Сря Авг 17, 2022 2:59 am
dido
Сотиров написа:
Дидо, имам въпрос към теб. Понеже тези дни ще се наканя да сканирам туристическата книжка, сетих се, че личната поща не предлага опция "атачмънт". Как да постъпя с файловете?
Владо, обади се да се видим, ще ти дам носител да копираш данните.
Сря Авг 17, 2022 12:41 pm
Сотиров
Носител на данните ще нося аз, ти носи преносител. Като ми дойде ищахът, почвам сканирането. Къде е твоят сайт с туристическата библиотечка? Аз имам няколко десетки от нея, можем да запълним липсите. Но това по-нататък.
Сря Авг 17, 2022 6:11 pm
dido
Сотиров написа:
Носител на данните ще нося аз, ти носи преносител. Като ми дойде ищахът, почвам сканирането. Къде е твоят сайт с туристическата библиотечка? Аз имам няколко десетки от нея, можем да запълним липсите. Но това по-нататък.
Дидо, сканирах книжлето. Цялата папка е към 9МВ. На картинка са по две съседни страници. Общо към 40 файла. Не знам обаче дали не съм прекалил с икономията, 100 точки. Така беше зададена. Чак накрая видях, че може много по-четливо да се сканира. Ти ще прецениш. Ако не я харесаш, ще я пресканирам. Не е Библията, зер! Списъкът, който си приложил, е внушителен. Само някои от заглавията обаче са сини и това предполага те да се отварят. Ама не се отварят книгите, а само корицата. Така ли трябва да е? Да не би нещо да иска кеш?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети