Това е някакъв цирк, даже и не знаех че това е законно. Винаги съм се чудел, а то каква е била работата. На мен там на слизане ми се появи контузията по ком-емине в мъглата и изкамънаците направо ми се разсипаха краката. Разумно решение и точно така ставаше . . Качваха се с моторите нагоре ....
То това няма да спре обаче Те се качват там където отдавна е забранено, камо ли тук ...
Може би поредната заповед на хартия .
Съб Юли 09, 2022 9:31 pm
Сотиров
Калояне, все е нещо, нали? Хартия, ама има за какво да се хване съдът, ако пожелае.
Съб Юли 09, 2022 10:05 pm
kaloyanv
Сотиров написа:
Калояне, все е нещо, нали? Хартия, ама има за какво да се хване съдът, ако пожелае.
Аз се чудя, понякога как пишеш тези постове Дали е след узото или по принцип ? Явно е след узото и е хубаво по-възрастните хора да си правят кефа и да не се занимават с безмислени анализи.
П.С - все пак, малко да дообясня. Като цяло закони и наредби има изключително много. Ти говориш за съд, а то до там не се стига. Първо заради корупция на първо ниво и второ заради липса на контрол и трето заради корупция на второ ниво. Затова го написах това.
Нед Юли 10, 2022 1:52 pm
Сотиров
Ама ти с твоя радикализъм всички закони в държавата ще отмениш! Щото никой не ги спазва. Само не разбирам, по-добре ли е да ги няма? Питам на първото узо.
Нед Юли 10, 2022 9:05 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3426 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Владо, нещо за пътя от Беклемето за заслон "Орлово гнездо" и хижа "Дерменкая" да кажеш? Него май също го затвориха поради "констатирани трайни увреждания на тревни местообитания и популации на консервационно значими видове". И после "усвоиха едни пари" и виж какво направиха. Да не стане така и с пътя от Паниците до връх Ботев - да усвоят едни пари с цел запазване на тревните местообитания, да разширят и ремонтират пътя и после да пуснат по него повече коли, отколкото досега бяха допускани?
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пон Юли 11, 2022 7:18 am
Сотиров
Забелязвам, че в нашия форум са затвърждава една любопитна модификация на известната Сталинова аксиома: "Има закон - има проблем. Няма закон - няма проблем." И наистина, как може да бъде нарушен закон, който липсва? Логично следва, че ако го няма закона, няма да ги има и нарушенията!
Вто Юли 12, 2022 8:05 pm
kaloyanv
Сотиров написа:
Забелязвам, че в нашия форум са затвърждава една любопитна модификация на известната Сталинова аксиома: "Има закон - има проблем. Няма закон - няма проблем." И наистина, как може да бъде нарушен закон, който липсва? Логично следва, че ако го няма закона, няма да ги има и нарушенията!
Ех , напълно си прав. Обаче това което исках аз да кажа, е че министерството си има доста по -належащи задачи от това да си мисли някакви нови неща. Не знам как да ти го обясня , че да ме разбереш.
Вто Юли 12, 2022 10:17 pm
Сотиров
Айде сега, как да ми обясниш! Ами кажи го направо, пък ега го разбера. Все пак знам трите признака за еднаквост на триъгълници, надявам се и в тоя казус да идентифицирам еднаквостите. А, прочее, знам и един четвърти признак, ама той е малко езотеричен. Дано ми помогне!
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Сря Юли 13, 2022 5:24 pm
vladofff
vedrin написа:
Сотиров написа:
Ако искаш една работа да не се свърши, създай комисия...
Основен парламентарен принцип.
Кой знае, може би пък биха свършили работата, описана в заглавието "специализирано звено за престъпления против природата", което случайно или нарочно е доста иронично...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Юли 14, 2022 10:54 am
kaloyanv
vedrin написа:
vladofff написа:
vedrin написа:
Сотиров написа:
Ако искаш една работа да не се свърши, създай комисия...
Основен парламентарен принцип.
Кой знае, може би пък биха свършили работата, описана в заглавието "специализирано звено за престъпления против природата", което случайно или нарочно е доста иронично...
Аз даже помислих че се бъзикаш с тази статия, в стил "неновините" ..Напълно комична е А това което написа Владоф е 100 процента определящо. Бутафорието направо ти избива очите още от самата статия
Чет Юли 14, 2022 10:57 am
Сотиров
Брей, това държавно звено за престъпления наистина е уникална езикова находка! Наратив, та дрънка.
P. S. Ето днешна новина отново със синтактична двусмислица: "Задържаха под стража жена, привлечена към наказателна отговорност за закана с убийство на 10-годишно дете по искане на Софийската районна прокуратура." Зер прокуратурата е поискала убийството на детето?!
Привет на всички !!! Видях, че има вече тема за връх Ботев и реших да пиша тук, вместо да отварям нова такава. Въпросът ми е следния:
Кой е най–краткия маршрут до връх Ботев от юг? Трябва ми маршрут ,който да е постижим за един ден , без нощувка някъде. Преди време пробвах да го кача от хижа Рай през тарзановата пътека , но на билото времето се влоши много,видимост нулева и се отказах. Пак по него ли да пробвам, защото си спомням,че от Паниците до хижа Рай на едно място имаше разклонение вдясно с колова маркировка, от там по–заобиколно ли е или по–пряко? До колкото знам също има вариант от Карлово през хижа Равнец ,но нямам представа от това колко е като разстояние. Може питането ми да се стори странно за повечето , но просто Стара планина не ми е много позната.
Пет Окт 07, 2022 6:25 pm
kaloyanv
Santorini84 написа:
Привет на всички !!! Видях, че има вече тема за връх Ботев и реших да пиша тук, вместо да отварям нова такава. Въпросът ми е следния:
Кой е най–краткия маршрут до връх Ботев от юг? Трябва ми маршрут ,който да е постижим за един ден , без нощувка някъде. Преди време пробвах да го кача от хижа Рай през тарзановата пътека , но на билото времето се влоши много,видимост нулева и се отказах. Пак по него ли да пробвам, защото си спомням,че от Паниците до хижа Рай на едно място имаше разклонение вдясно с колова маркировка, от там по–заобиколно ли е или по–пряко? До колкото знам също има вариант от Карлово през хижа Равнец ,но нямам представа от това колко е като разстояние. Може питането ми да се стори странно за повечето , но просто Стара планина не ми е много позната.
Ами от юг е далече. През тарзановата е най-кратко като разтояние, обаче пък е стръмно. Нормалните хора го правят за 2 дни с нощувка. Ако малко си по натрениран, може да го качиш и слезеш отвсякъде за 1 ден. Ако не си, то 2 дни.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети