Регистриран на: 11 Окт 2021 Мнения: 15 Местожителство: Стара Загора
vladofff написа:
Я си представи, че АПХ не споделя виждането на злия..
Щом АПХ не споделя изцяло положението, че има нарушение, достойно за изключване на извършилия го, то кое трябва да я мотивира да го изпъди? Пак форумните мнения ли?
Ами ако после съдът установи, че такова няма, излиза че АПХ го е изпъдила без основание.
При положение че са нарушени около 1/3 от точките на Етичния кодекс на АПХ, и в изявлението си по случая от т. г. ясно се казват допуснатите грешки, не виждам да липсва мотивация за изключване... Странното е че в Устава, пише какво ли не, но като задължения на водача е много обрано... И въпреки всичко те (АПХ) много добре са наясно какво влияние започва да оказва случаят "Бранков" върху организацията, и че ще продължава да оказва все по-негативно влияние, докато не се вземат в ръце с конкретни действия, а не само да се минава с " В конкретния случай УС на АПХ ще препоръча на ОС през март 2022 да бъде обсъдено по-нататъшното членство на Б.Б.....
Вто Апр 12, 2022 1:23 pm
vladofff
ivanmitev85 написа:
При положение че са нарушени ...
Правилно, нарушени. И кажи сега кое точно ти дава основание да кажеш, че са нарушени - както стефча казва - къде го пише това, че бранко бил нарушител, май само по форумите... Има ли решение на държавен орган, констатирал че има нарушение. АПХ на форумите ли да вярва?
Хубаво нещо е справедливостта, но тя се базира на законността. А законността/законоустановеността- ми още я няма никаква...
Вто Апр 12, 2022 1:29 pm
ivanmitev85
"На 6.01.2018 г. по маршрута към Джамджиев ръб на вр. Вихрен Бранислав Бранков е с клиенти, в качеството си на планински водач по програма на "Into the Wild"- регистриран туроператор с номер на лиценза РК-01-7710. Характерът на маршрута изисква водачът да има правоспособност за "Планински водач" - второ ниво (Алпийски водач), което Бранислав Бранков не е притежавал. По време на изкачването Бранислав Бранков не предприема правилните за този маршрут действия, а именно: не задължава клиентите да поставят алпийски котки и да използват пикел и не прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже."
Пропуснали са и каската.. Та имам предвид, че аз и преди становището ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?
Вто Апр 12, 2022 1:59 pm
zlia
Абе Владов, до колкото разбирам си юрист. Престани да разтягаш локуми. Не сме в съдебна зала. АПХ имат право да го изключат и затова не им трябва никакво съдебно решение в каквато и да е посока. Имат право да изключат който и да е свой член ако намерят основания за това. Явно тук не намират. Ебем ти и асоцияцията за хората. За кои обаче, за живите ли?
Вто Апр 12, 2022 2:22 pm
ivanmitev85
zlia написа:
Абе Владов, до колкото разбирам си юрист. Престани да разтягаш локуми. Не сме в съдебна зала. АПХ имат право да го изключат и затова не им трябва никакво съдебно решение в каквато и да е посока. Имат право да изключат който и да е свой член ако намерят основания за това. Явно тук не намират. Ебем ти и асоцияцията за хората. За кои обаче, за живите ли?
И аз точно това имах предвид.. Форума не е съд, не е следствие. Тук никой не разследва и не издава присъди. Налице са достатъчно очевадни факти, които са се случили, тук се дискутират те и бездействието на АПХ при тяхното наличие. Никой не коментира какво ще реши съда, след като се произнесе, тогава сигурно и това ще започне да се коментира. Мисля че всеки е наясно, евентуалното решение/присъда, ако го има осъдително, няма да е кой знае какво, но преди да излезе, от МТ не могат да прекратят разрешителното на водача на базата "форумни писанки".
Вто Апр 12, 2022 3:13 pm
mom4i
Иван Митев, я ми припомни този етичен кодекс на АПХ от коя година е, че съм забравил...
Вто Апр 12, 2022 3:25 pm
vladofff
ivanmitev85 написа:
...ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?
Друго не виждам - Кой и кога е определил разписани правила, че на Джамджиев ръб следва да се поставят алпийски котки и се използва пикел и да се прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже. Да ви е известен тоя нормотворец? Както и как е обявил тия правила и къде можам да ги прочетем. Стефча винаги така пита...
Не виждам обаче и някой да задава следните въпроси:
1. Някой да се е сетил да пита кой е обучавал тоя субект?
2. Кой го е изпитвал и как е преценил годността му да носи отговорност?
3. Ако се намерят горните, щото и те май четат и пишат тука, да кажат по какви критерии са определяли годността на кандидатите.
4. Коя умна глава е сътворила "изискванията", на които трябва да отговаря даден водач, за да си вземе изпита.
5. Кой ги е одобрил тия изисквания и счел, че са годни и достатъчни, за да се приеме, че покрити, дават реална гаранция за живота и здравето на клиентите... Дали тия изисквания не са просто формалност, за да се каже че има процедура. Ами ако се окаже, че е било проформа цялата работа. Вие дали бихте се качили на самолет, управляван от пилот, обучаван по проформа програми?
5. Кой отговаря за достъпа в парка? Не беше ли забранено ходенето извън пътеките?
6. Защо не се търси отговорност за неизпълнение на служебни задължения по упражняване на контрол по движението в парка, от което, както казва обикновено прокуратурата "са произтекли особено опасни последици за живота и здравето на мнозина..."
Дали всички тези чичковци, имащи отношение и отговорности към тези въпроси не трябва и те поне малко да споделят отговорността бранкова?
Дали ако всички тези чичковци си бяха свършили работата както трябва, първо щеше да я има личността бранкова в завършен вид, такава каквато гледате и и се възмущавате, и дали субекти като него щяха да си веят куйрука необезпокоявани по ръбовете и върховете на Пирин.
Това ме вълнува мен, за бранко ми е все тая. И да го осъдят и да го изключат, други като него ще запълнят нишата. Това е нещо като протестите срещу Каскетя. Искат да го махнат, ама никой не казва какво ще стане после - нито нов кандидат казват, нито какви правомощия да му променят...
Гледам, че по този въпрос нещо не се пише много... Тълпата иска кръв! Не я интересуват структурни промени и реформи...
Въпрос към всички, които искат персонално възмездие за бранко - ето, ше хванат и ще го обесят /за дебилите - израз в преносен смисъл, общо за наказание някакво/. Това как според вас ще промени водачеството?
Дали някой си Елинов, дето го цитирате е много по-добър, само защото най-смело громи Бранков?
Кой от вас смята, че в момента всички останали са цъфнали и вързали?
Никой ли не иска да ги изловят всички и да им треснат един много сериозен проверовъчен изпит, в това число и някакво "психо" за пригодност в екстремни ситуации ... пък който премине?
Дали ако това стане, няма да извият на умряло.
В адвокатурата например, знам че имаше такива идеи и воят стигна до небесата... Очевидно имаше защо.
И на последно място, искате ли да знаете, защо това гореописаното никога няма да се случи и кои ще са първите, които няма да искат да се случи?
Вто Апр 12, 2022 3:35 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
vladofff написа:
ivanmitev85 написа:
...ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?
Друго не виждам - Кой и кога е определил разписани правила, че на Джамджиев ръб следва да се поставят алпийски котки и се използва пикел и да се прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже. Да ви е известен тоя нормотворец? Както и как е обявил тия правила и къде можам да ги прочетем. Стефча винаги така пита...
...
Ако „Стефча“ се отнася за мен – моля те за пореден път, не слагай чужди думи в моите уста! Не питам винаги така! Благодаря!
П.П. За въпросите ти има по-подходяща тема, а именно: АПХ - КАКВО СТАВА?.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Апр 12, 2022 4:21 pm
vladofff
stefan_iliev38 написа:
Не питам винаги така!
Забележката ти е уместна, коригирам се веднага. Стефчо пита така, често, понякога, епизодически, но не и винаги.
И какво толкова се дървиш, не смятам, че имаме кой знае какви принципни различия, достойни за чак таквизи словесни двубои.
Обещавам повече да не правя така.
Доволен?
Вто Апр 12, 2022 4:29 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3474 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Vladofff, извинявам се, ако съм те обидил с нещо.
Молбата ми към всички е да пишем в съответните теми, а не тук, защото темата е за инциденти и нещастия в планините.
Има отделни теми за моторните шейни, за АПХ и за планинските водачи. Така информацията ще е по-подредена и систематизирана.
Вто Апр 12, 2022 4:34 pm
vladofff
stefan_iliev38 написа:
Извинен си, предполагам и аз?
Да се извиним тогаз и на Дидо, или който се разправя с това, че му отваряме работа, и да го помолим да разкара от тук неотносимите по темата пасквили?
Вто Апр 12, 2022 4:45 pm
Сотиров
Забелязвам една неустойчивост в употребата на малкото на име на наш приятел от форума и затова си позволявам езикова справка. Българското собствено име stefan (транслитерирано Стефан) допуска варианти Стефчо, Стефи, Стефанаки и пр. Формата "Стефча" е допустима само в позиция на пряко допълнение: "Уважавам Стефча", "Срещнах Стефча" и пр. Допустима е и формата за непряко допълнение: "Възразих Стефчу", "Модератор Стефчу думаше" и пр.
Вто Апр 12, 2022 5:21 pm
stefan_iliev38
Vladofff, правилно предполагаш.
„Тогава Петър се приближи до Него и рече: Господи, колко пъти да прощавам на брата си, кога съгрешава против мене? До седем пъти ли?
Иисус му отговори: не ти казвам до седем, а до седемдесет пъти по седем“ (Мат.18:21-22).
Сотиров, освен да допълня и варианта на името Стефан на операционната система Windows 10, която съкрати името ми по следния начин: „stefa“.
П.П. Според мен няма нужда да се местят мненията от настоящата тема, а да се копират. Но може и да не се копират – просто зададените въпроси могат да се зададат наново или да се цитират в съответните теми, където дискусията да продължи по същество.
14-годишно момче пострада при инцидент с АТВ край Банско
Елена Иванова април 8, 2022
14-годишно момче от Израел е пострадало при инцидент с АТВ, съобщиха от полицията в Благоевград.
Инцидентът е станал на 7 април на път в местността „Белизмата“, в землището на Банско.
От полицията посочват още, че 18-годишен израелски гражданин е загубил контрол над управляваното от нето АТВ при неправилна маневра, в резултат на което е излязъл от полския път в крайпътна вада.
При инцидента с фрактура на тазобедрената става е пострадал негов 14-годишен сънародник, който се е возил на превозното средство.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Съб Апр 16, 2022 8:00 pm
ivanmitev85
Както вече се чу оттук оттам, има блокирани коли по нагоре, и е чист късмет че това чудо къде е паднало не е помело я кола, я хора. Интересното в случая е, бил ли е отворен официално от общината пътят над Шилигарника? Защото на снимки се вижда че е изчистен до асфалт..
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети