ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 186, 187, 188 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
ivanmitev85

Местожителство: Стара Загора

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:

Я си представи, че АПХ не споделя виждането на злия..
Щом АПХ не споделя изцяло положението, че има нарушение, достойно за изключване на извършилия го, то кое трябва да я мотивира да го изпъди? Пак форумните мнения ли?
Ами ако после съдът установи, че такова няма, излиза че АПХ го е изпъдила без основание.

При положение че са нарушени около 1/3 от точките на Етичния кодекс на АПХ, и в изявлението си по случая от т. г. ясно се казват допуснатите грешки, не виждам да липсва мотивация за изключване... Странното е че в Устава, пише какво ли не, но като задължения на водача е много обрано... И въпреки всичко те (АПХ) много добре са наясно какво влияние започва да оказва случаят "Бранков" върху организацията, и че ще продължава да оказва все по-негативно влияние, докато не се вземат в ръце с конкретни действия, а не само да се минава с " В конкретния случай УС на АПХ ще препоръча на ОС през март 2022 да бъде обсъдено по-нататъшното членство на Б.Б.....
Вто Апр 12, 2022 1:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

ivanmitev85 написа:
При положение че са нарушени ...

Правилно, нарушени. И кажи сега кое точно ти дава основание да кажеш, че са нарушени - както стефча казва - къде го пише това, че бранко бил нарушител, май само по форумите... Има ли решение на държавен орган, констатирал че има нарушение. АПХ на форумите ли да вярва?
Хубаво нещо е справедливостта, но тя се базира на законността. А законността/законоустановеността- ми още я няма никаква...
Вто Апр 12, 2022 1:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanmitev85

"На 6.01.2018 г. по маршрута към Джамджиев ръб на вр. Вихрен Бранислав Бранков е с клиенти, в качеството си на планински водач по програма на "Into the Wild"- регистриран туроператор с номер на лиценза РК-01-7710. Характерът на маршрута изисква водачът да има правоспособност за "Планински водач" - второ ниво (Алпийски водач), което Бранислав Бранков не е притежавал. По време на изкачването Бранислав Бранков не предприема правилните за този маршрут действия, а именно: не задължава клиентите да поставят алпийски котки и да използват пикел и не прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже."

Пропуснали са и каската.. Та имам предвид, че аз и преди становището ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?
Вто Апр 12, 2022 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zlia

Абе Владов, до колкото разбирам си юрист. Престани да разтягаш локуми. Не сме в съдебна зала. АПХ имат право да го изключат и затова не им трябва никакво съдебно решение в каквато и да е посока. Имат право да изключат който и да е свой член ако намерят основания за това. Явно тук не намират. Ебем ти и асоцияцията за хората. За кои обаче, за живите ли?
Вто Апр 12, 2022 2:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanmitev85

zlia написа:
Абе Владов, до колкото разбирам си юрист. Престани да разтягаш локуми. Не сме в съдебна зала. АПХ имат право да го изключат и затова не им трябва никакво съдебно решение в каквато и да е посока. Имат право да изключат който и да е свой член ако намерят основания за това. Явно тук не намират. Ебем ти и асоцияцията за хората. За кои обаче, за живите ли?

И аз точно това имах предвид.. Форума не е съд, не е следствие. Тук никой не разследва и не издава присъди. Налице са достатъчно очевадни факти, които са се случили, тук се дискутират те и бездействието на АПХ при тяхното наличие. Никой не коментира какво ще реши съда, след като се произнесе, тогава сигурно и това ще започне да се коментира. Мисля че всеки е наясно, евентуалното решение/присъда, ако го има осъдително, няма да е кой знае какво, но преди да излезе, от МТ не могат да прекратят разрешителното на водача на базата "форумни писанки".
Вто Апр 12, 2022 3:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mom4i

Иван Митев, я ми припомни този етичен кодекс на АПХ от коя година е, че съм забравил...
Вто Апр 12, 2022 3:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

ivanmitev85 написа:
...ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?

Друго не виждам - Кой и кога е определил разписани правила, че на Джамджиев ръб следва да се поставят алпийски котки и се използва пикел и да се прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже. Да ви е известен тоя нормотворец? Както и как е обявил тия правила и къде можам да ги прочетем. Стефча винаги така пита...
Не виждам обаче и някой да задава следните въпроси:
1. Някой да се е сетил да пита кой е обучавал тоя субект?
2. Кой го е изпитвал и как е преценил годността му да носи отговорност?
3. Ако се намерят горните, щото и те май четат и пишат тука, да кажат по какви критерии са определяли годността на кандидатите.
4. Коя умна глава е сътворила "изискванията", на които трябва да отговаря даден водач, за да си вземе изпита.
5. Кой ги е одобрил тия изисквания и счел, че са годни и достатъчни, за да се приеме, че покрити, дават реална гаранция за живота и здравето на клиентите... Дали тия изисквания не са просто формалност, за да се каже че има процедура. Ами ако се окаже, че е било проформа цялата работа. Вие дали бихте се качили на самолет, управляван от пилот, обучаван по проформа програми?
5. Кой отговаря за достъпа в парка? Не беше ли забранено ходенето извън пътеките?
6. Защо не се търси отговорност за неизпълнение на служебни задължения по упражняване на контрол по движението в парка, от което, както казва обикновено прокуратурата "са произтекли особено опасни последици за живота и здравето на мнозина..."

Дали всички тези чичковци, имащи отношение и отговорности към тези въпроси не трябва и те поне малко да споделят отговорността бранкова?
Дали ако всички тези чичковци си бяха свършили работата както трябва, първо щеше да я има личността бранкова в завършен вид, такава каквато гледате и и се възмущавате, и дали субекти като него щяха да си веят куйрука необезпокоявани по ръбовете и върховете на Пирин.
Това ме вълнува мен, за бранко ми е все тая. И да го осъдят и да го изключат, други като него ще запълнят нишата. Това е нещо като протестите срещу Каскетя. Искат да го махнат, ама никой не казва какво ще стане после - нито нов кандидат казват, нито какви правомощия да му променят...
Гледам, че по този въпрос нещо не се пише много... Тълпата иска кръв! Не я интересуват структурни промени и реформи...
Въпрос към всички, които искат персонално възмездие за бранко - ето, ше хванат и ще го обесят /за дебилите - израз в преносен смисъл, общо за наказание някакво/. Това как според вас ще промени водачеството?
Дали някой си Елинов, дето го цитирате е много по-добър, само защото най-смело громи Бранков?
Кой от вас смята, че в момента всички останали са цъфнали и вързали?
Никой ли не иска да ги изловят всички и да им треснат един много сериозен проверовъчен изпит, в това число и някакво "психо" за пригодност в екстремни ситуации ... пък който премине?
Дали ако това стане, няма да извият на умряло.
В адвокатурата например, знам че имаше такива идеи и воят стигна до небесата... Очевидно имаше защо.

И на последно място, искате ли да знаете, защо това гореописаното никога няма да се случи и кои ще са първите, които няма да искат да се случи?
Вто Апр 12, 2022 3:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

vladofff написа:
ivanmitev85 написа:
...ги бях видял тези грешки, АПХ виждат същите грешки, само ти ли не ги виждаш?

Друго не виждам - Кой и кога е определил разписани правила, че на Джамджиев ръб следва да се поставят алпийски котки и се използва пикел и да се прави задължителното за този маршрут в този сезон обвързване с алпийско въже. Да ви е известен тоя нормотворец? Както и как е обявил тия правила и къде можам да ги прочетем. Стефча винаги така пита...
...

Ако „Стефча“ се отнася за мен – моля те за пореден път, не слагай чужди думи в моите уста! Не питам винаги така! Благодаря!

П.П. За въпросите ти има по-подходяща тема, а именно: АПХ - КАКВО СТАВА?.

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Апр 12, 2022 4:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

stefan_iliev38 написа:
Не питам винаги така!

Забележката ти е уместна, коригирам се веднага. Стефчо пита така, често, понякога, епизодически, но не и винаги.
И какво толкова се дървиш, не смятам, че имаме кой знае какви принципни различия, достойни за чак таквизи словесни двубои.
Обещавам повече да не правя така.
Доволен?
Вто Апр 12, 2022 4:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Vladofff, извинявам се, ако съм те обидил с нещо.

Молбата ми към всички е да пишем в съответните теми, а не тук, защото темата е за инциденти и нещастия в планините.
Има отделни теми за моторните шейни, за АПХ и за планинските водачи. Така информацията ще е по-подредена и систематизирана.

Вто Апр 12, 2022 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

stefan_iliev38 написа:

Извинен си, предполагам и аз?
Да се извиним тогаз и на Дидо, или който се разправя с това, че му отваряме работа, и да го помолим да разкара от тук неотносимите по темата пасквили?
Вто Апр 12, 2022 4:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Забелязвам една неустойчивост в употребата на малкото на име на наш приятел от форума и затова си позволявам езикова справка. Българското собствено име stefan (транслитерирано Стефан) допуска варианти Стефчо, Стефи, Стефанаки и пр. Формата "Стефча" е допустима само в позиция на пряко допълнение: "Уважавам Стефча", "Срещнах Стефча" и пр. Допустима е и формата за непряко допълнение: "Възразих Стефчу", "Модератор Стефчу думаше" и пр. Wink
Вто Апр 12, 2022 5:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38

Vladofff, правилно предполагаш.
„Тогава Петър се приближи до Него и рече: Господи, колко пъти да прощавам на брата си, кога съгрешава против мене? До седем пъти ли?
Иисус му отговори: не ти казвам до седем, а до седемдесет пъти по седем“ (Мат.18:21-22).

Сотиров, освен да допълня и варианта на името Стефан на операционната система Windows 10, която съкрати името ми по следния начин: „stefa“. Smile

П.П. Според мен няма нужда да се местят мненията от настоящата тема, а да се копират. Но може и да не се копират – просто зададените въпроси могат да се зададат наново или да се цитират в съответните теми, където дискусията да продължи по същество.

По темата (почти): Инцидент с АТВ в местността Белизмата (https://www.kade.si/index.html#tm=...) на границата на национален парк „Пирин“:

Източник: https://toppresa.com/275913/14-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b...

Цитат:
14-годишно момче пострада при инцидент с АТВ край Банско

Елена Иванова април 8, 2022

14-годишно момче от Израел е пострадало при инцидент с АТВ, съобщиха от полицията в Благоевград.

Инцидентът е станал на 7 април на път в местността „Белизмата“, в землището на Банско.

От полицията посочват още, че 18-годишен израелски гражданин е загубил контрол над управляваното от нето АТВ при неправилна маневра, в резултат на което е излязъл от полския път в крайпътна вада.

При инцидента с фрактура на тазобедрената става е пострадал негов 14-годишен сънародник, който се е возил на превозното средство.

Вто Апр 12, 2022 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Вихренска лавина Отговорете с цитат

Източник: Бай Славе-Безбог-Пирин

Съб Апр 16, 2022 8:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivanmitev85

Както вече се чу оттук оттам, има блокирани коли по нагоре, и е чист късмет че това чудо къде е паднало не е помело я кола, я хора. Интересното в случая е, бил ли е отворен официално от общината пътят над Шилигарника? Защото на снимки се вижда че е изчистен до асфалт..
Съб Апр 16, 2022 8:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 186, 187, 188 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 187 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.