02.03.2022
СПЕШНО търсим директор на УЦ към АПХ
Здравейте колеги,
Пиша от името на УС на АПХ. Появи се необходимост от спешна смяна на директора на учебния център. Георги Георгиев - Черния, който в момента изпълнява тази длъжност, заяви пред УС желанието си да се оттегли. Учебният център и курсовете за обучение на планински водачи от първо и второ ниво, както и допълнителните квалификации, са важна част от дейността на асоциацията. Не можем да си позволим всичко това да остане без контрола и управлението на отговорно лице, ангажирано да продължи и развие създадената до момента организация.
Моля всеки който има интерес, желае да се заеме с тази дейност и отговаря на условията по-долу, да ни пише. За всякакви въпроси и уточнения можете да се свързвате с УС. След получаване, кандидатурите ще бъдат разгледани. Ще се свържем с вас за допълнителни въпроси и организиране на среща, ако преценим.
Срок за кандидатстване: 12.03.22
Начин за кандидатстване: Изпратете кратка автобоиграфия и мотивационно писмо на us@planini.eu
Изисквания към кандидата: висше образование, отлични организаторски умения, умения за самостоятелно планиране и структуриране на работния процес, умения за даване и приемане на градивна критика, свободно време и ентусиазъм. За предпочитане е кандидата да е наш член и да е участвал в учебния процес.
Основни задължения:
• цялостно организира провеждането на курсовете за първо ниво планински водачи, водачи със ски, колело и второ ниво - алпийски водачи (прием на курсисти, подписване на договори, актуализиране на програми, избор на преподаватели, контрол на учебния процес, организиране на държавни изпити и т.н)
• изпълнява всички изисквания на Министерството на туризма и НАПОО
Ние предлагаме:
Трудов договор
Гъвкаво работно време
Възможност за допълнително заплащане при организиране на нови курсове.
Чет Мар 03, 2022 8:01 pm
kibik
Докъде я докарахте …. Да търсите кандидати сред плебса ….
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Апр 11, 2022 2:33 pm
zlia
И аз съм на мнение, че г-н Бранков би изпълнил със съдъжание тази позиция.
Пон Апр 11, 2022 2:39 pm
ivanmitev85
Регистриран на: 11 Окт 2021 Мнения: 15 Местожителство: Стара Загора
Като чух думичката 'картел' в темата „Инциденти..."
Имам едно питане към към АПХ !!! Надявам се да получа отговор да ми се разсеят съмненията! Хипотетично да приемем, че аз съм дипломиран планински водач с диплома от друг УЦ, и съм вписан в регистъра за правоспособност на МТ. Та въпросът ми е, АПХ ще ме приеме ли като правоспособен планински водач да членувам при тях? И ако отговорът е НЕ, поради какви причини? Отговор като " Управителният съвет разглежда молбата и я внася за гласуване на следващото заседание на Общото събрание." е чисто избягване на директно зададен въпрос!
Вто Апр 12, 2022 12:48 pm
mom4i
Иван Митев, би ли ми казал колко молби за членство на водачи изкарали курса в друг учебен център не са били приети? Ама не хипотетично, а съвсем реално да ми кажеш? И откога клиентите почнаха да се интересуват от сдружението на водачите, все едно ползващите счетоводни услуги да се интересуват от проблемите на счетоводителите. Или на адвокатите, или на лекарите... Избирайте си такива, които ви вършат работа и бъдете добри професионалисти във вашата сфера 😉
Вто Апр 12, 2022 2:33 pm
ivanmitev85
mom4i написа:
Иван Митев, би ли ми казал колко молби за членство на водачи изкарали курса в друг учебен център не са били приети? Ама не хипотетично, а съвсем реално да ми кажеш?
Това аз няма как да го знам колко точно са, ти можеш да го кажеш, но това е съвсем друга тема, която реших да не повдигам докато нямам точна информация. Въпросът беше друг
mom4i написа:
И откога клиентите почнаха да се интересуват от сдружението на водачите
Клиентите се интересуват от сдружението, когато започнат да ползват водачески услуги и откакто АПХ е започнало да бие камбаната да се внимава и сигнализира за неправоспособни и нелигитимни водачи и фирми, а същевременно си затваря очите за някой неща, които се случват. Неща които, без да искат клиентите виждат, и им се набиват на очи!
Мисля че доста изчерпателно отговарям на този въпрос и мисля да спра дотук, без да взлизам в повторителен режим, че ще се получи като спам вече, дъвкането, кой какво и къде видял.
mom4i написа:
Избирайте си такива, които ви вършат работа и бъдете добри професионалисти във вашата сфера 😉
Така и правим
Вто Апр 12, 2022 3:00 pm
mom4i
Отговарям ти - нито една молба не е отхвърлена. Всички не приети кандидати от ОС са си наши кадри. А сега моя въпрос - ти що реши че не приемаме членове, дипломира ши се в други учебни центрове? Или правиш просто вятър? Ела и стани член, щом толкова те вълнува всичко това, в АПХ няма ограничение за членство, не е необходимо да притежаваш диплома, само трябва да убедиш членовете че си готин и че организацията ще има полза от теб (като не си водач)
Вто Апр 12, 2022 3:31 pm
ivanmitev85
mom4i написа:
Отговарям ти - нито една молба не е отхвърлена. Всички не приети кандидати от ОС са си наши кадри. А сега моя въпрос - ти що реши че не приемаме членове, дипломира ши се в други учебни центрове? Или правиш просто вятър?
Не правя вятър, няма откъде да си го измисля, ходя с доста групи и хора по планината и там се чуват такива неща, както казах нямам доказателства и затова не настъпвам по тази тема, ако имам нещо налице веднага бих го предоставил! Благодаря за отговора, това беше хубаво да чуе от член на УС, за да се разсеят всякакви съмнения
mom4i написа:
Ела и стани член, щом толкова те вълнува всичко това, в АПХ няма ограничение за членство, не е необходимо да притежаваш диплома, само трябва да убедиш членовете че си готин и че организацията ще има полза от теб (като не си водач)
Благодаря за поканата, с удоволствие бих станал член, ако в един момент стигна дотам, че имам с какво да допринеса на организацията!
Вто Апр 12, 2022 3:56 pm
zlia
Къде може да се разбере дали е проведено общото събрание на АПХ и какво се е решило на него. Успях само да намеря обявата и дневния ред.
Сря Апр 20, 2022 3:09 pm
Орлин Чачановски
zlia написа:
Къде може да се разбере дали е проведено общото събрание на АПХ и какво се е решило на него. Успях само да намеря обявата и дневния ред.
...
zlia написа:
Да не би да питаш случайно за очакваното решение по написаното в становището "...В конкретния случай УС на АПХ ще препоръча на Общото събрание през март 2022 г. да обдъзи по-нататъшното членство на Бранислав Бранков в Сдружението..."
Орлин Чачановски написа:
Събранието е проведено на посочената в поканата дата - 29.03.2022 !
За съжаление протокола не е публикуван, иначе протоколите се публикуват в сайта на АПХ...
А ние как да разберем какво се е случило с въпросното обсъждане? Което, всъщност започна да представлява доста голям интерес!
Чет Апр 21, 2022 8:36 am
Орлин Чачановски
Трябва да се обърнете към Управителния us@planini.eu или към Контролния ks@planini.eu съвети.
От много години има решение на Общото събрание, да се публикуват протоколите, но вече повече от година това нв се прави.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети