Автор |
Съобщение |
Niksi
|
|
|
Това РД на Стефан тогава ще го помним...
Какви залези се отвориха там в района на Малка Каменица - Кралев двор. А баш фотографите /Дидо и Стефан/ си бяха забравили "пушкалата". И само аз щраках и се перчех с мойта въшка на връо...
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Сря Юни 30, 2010 6:56 pm |
|
|
Velio
|
|
|
Нед Юли 04, 2010 9:09 am |
|
|
matix
|
|
|
Нас тогава ни хвана бурята и цепихме през гората, аз дори се натъкнах на майка свиня с малки във въпросната гора, ама много бързо избягаха като ме усетиха, не можах да ги снимам.
_________________ Мартин
mmartinov.com |
|
|
Нед Юли 04, 2010 11:48 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
Рида се казва Котарите-2185 м.н.в.на него е кръстен и едноименния хотел в Туричка черква.
Има няколко пътеки ,които прорязват рида от север и от юг.Ако хванеш северната пътека ще
излезеш на пътя Туричка черква-Беговица.От южната страна се слиза през голата конусообразна местност,
която се нарича Плавилото(сигурно си чувал) и се излиза в долината на р.Разсланковица на поляната в
местността Долен разкол.
Разсланковица в началото на май.
Местността Плавилото горе високото,в подножието на Кельо.
Оттук има пътека,която излиза на Плавилото и качва Котарите(на мястото,което показа снимката на Дидо),а от там до Кельо е лесно.
Поздрави!
|
|
|
Нед Юли 04, 2010 5:05 pm |
|
|
Velio
|
|
|
|
jordy, мерси за разясненията
|
|
|
Нед Юли 04, 2010 8:27 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Пък,ако решиш да го катериш обади се,може и аз да дойда.
|
|
|
Нед Юли 04, 2010 8:52 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
Имам нужда от малко помощ |
|
Как стои въпроса с преминаването на част от маршрута в обратата посока и по-точно:
хижа "Беговица" - превала между Зъба и Куклите - Зъба - Яловарника -Тевно езеро.
Знам, че между Яловарника и Каменица има разни чучки, които хич не са лесни за преминаване. На къде е най-удачно да се спуснем от Яловарника, за да стигнем до Тевно.
Къде за последно можем да си налеем водичка преди да се качим на билото/наричам го така с ясното съзнание, че е странично било/.
В пътеводителя на Ники е отбелязано за колко време се стига до въпросния превал от хижа "Беговица". След него, колко време би ни отнела останалата част от прехода (съвсем ориентировъчно, разбира се).
Благодаря !
|
|
|
Пон Юли 19, 2010 8:29 pm |
|
|
Vladimir Gergov
|
|
|
Евала за прехода и за снимките.
Имам един въпрос относно палатките на Тевно.
Могат ли да се разпъват в близост до заслона, както беше преди години?
Питам тъй като не съм ходил от 3 години, а и след битките в района...
_________________ "Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът |
|
|
Сря Юли 28, 2010 11:08 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Вече не дават да се разпъват палатки около заслона.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Юли 28, 2010 11:22 pm |
|
|
Vladimir Gergov
|
|
|
Мерси. Значи вече на заслона ще се спи
_________________ "Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът |
|
|
Чет Юли 29, 2010 9:04 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
|
|
Вече не дават да се разпъват палатки около заслона. |
и къде се събират толкова много хора......
то е адско да не спиш като на другия ден те чака здраво ходене......
|
|
|
Чет Юли 29, 2010 9:35 am |
|
|
Niksi
|
|
|
Че кой е казал, че трябва задължително да се спи на хижа Тевно езеро ??
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Чет Юли 29, 2010 10:28 am |
|
|
dido
|
|
|
|
А де
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Юли 29, 2010 12:27 pm |
|
|
meden
|
|
На Тевното е яко |
|
На 20 ноември няколко пирински мераклий ,решихме от Беговица през долината,малко и по чучките да по'одим и после под Каменица,че чак до долинката заради доста натрупалия снежец,който на места от навявания стигаше до коленете и привечер стигнахме Тевното (замръзнало е езерото),останахме да нощуваме на заслона,като преди това си стегнахме хижарски купон.И хижаря Иван беше там ,който допълваше веселата остановка.На сутринта снега беше стегнал още повече,не бяха нужни снегоходки ,котки и т.н. и по долината на Мозговица се прибрахме към Беговица.После обратно към Сандански и Софето.Вероятно това бе последният тих и спокоен ден на Пирин за сега .Ако има някой малко повече от три минути нека види клипчето с готината песничка и снимките които споделям с вас .До планинарстване!!! http://www.vbox7.com/play:32f22ba8
|
|
|
Чет Дек 02, 2010 12:18 pm |
|
|
valentinova
|
|
|
|
|
Вече не дават да се разпъват палатки около заслона. |
И от кога така? Аз август спах на палатка 5 дена там.
И извинете, малко offtopic, но все пак да попитам, ако някой има представа...
Зимата (декември, януари, февруари) какво работи на Пирин (колиби, заслони и тн) ?
Благодаря
|
|
|
Чет Дек 02, 2010 4:21 pm |
|
|
|