ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
kaloyanv

Мнение Отговорете с цитат
Сотиров написа:
Владо, областта на парапсихичните явления е дълга и широка, че и дълбока. А когато в тях се намеси вярата и изтласка науката, работата става бездънна. Сто пъти на ден споменаваш някакви имена и хората все са живи и здрави. Веднъж обаче си помисляш нечие име и той умира. В съзнанието ти естествено се забива този необикновен случай, а не милионите, които са най-обикновени. И прочее, и прочее. Няма да разисквам този въпрос. Направили са го далеч по-убедително от мен още от времето на древните гърци. Обаче никой с нищо не е променил нагласата у тези, които вярват на Ванга. Както и на онези, които не вярват, разбира се. Затова - по конкретния случай. Не ме възмути самият инцидент и не съм го осъждал. Липсата на застраховка също не беше обект на моята критика, а само на учудване. Влуди ме обаче обяснението: "Помислих си за падането и ето - паднах!". Демек, лошото се случва, защото мислите за него. По тая глупава логика - и точно затова нарекох автора ѝ глупак, не трябва при пресичане на улицата да се оглеждаме, за да не си докараме катастрофа. Когато караме кола, не трябва да мислим за възможността отсрещният кретен да се забие в нас, защото тогава ще го направи. И прочие, и прочие, както казва Радичков.

Ами ти недей бъди такъв "математик" защото нещата не се получават така винаги по уравнения Smile Жалко че не си го разбрал за толкова години ... Само да кажа че има доста хора които се прибиват и то сериозно на равно ... И на равно, има предвид равно .... А човека като е казал това, явно го е усещал и това обикновено става, когато в дадения момент или времето е кофти, или се усещаш недостатъчно подготвен, има много причини ... И те дават това усещане за "Ванга" или както ти искаш го наричай.

Ама не бъди такъв съдник, казах ти го вече. Не знам защо трябва да го повтарям .. Много пъти се изцепваш така във форума Smile

П.С - А според мен си е мислил така, просто защото не се е чувствал добре, това е нормална реакция на тялото, гооосподин математик, то трябва и малко биология да се учи Smile
Сря Фев 16, 2022 4:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

kaloyanv написа:
... трябва ... да се учи.

Когато станеш професор по биология, може би тогава ще имаш основания да говориш така на професор по математика.
Сря Фев 16, 2022 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Добре, че Сотиров има чувство за хумор и не е обидчив! Smile

Предлагам спорът за паранормалното-нормалното да продължи на Тошкова чешма при кокичетата на 19-20 март. Smile

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Фев 16, 2022 4:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Не, няма нужда да се замерваме с титли, еле па когато ги нямаме! Уви, не съм професор, но се надявам да не падна в очите ви заради това. Виж, планинар съм! Калоян отново чете в текстовете ми повече от това, което пише там. Калояне, аз не отричам, че стресът, фрустрацията и направо страхът могат да са пагубни. Естествено, човек трябва максимално да е освободен от "стягане". Когато скачате от морена на морена, най-сигурният начин да се пребиете е да се замислите с кой крак ще скочите. Това, което ме подразни в откровенията на алпиниста и което няма да приема, доде съм жив, е изразът "материализиране на мисълта". Демек, нашата мисъл прави действителността. Хайде, холан! Това ми напомня Людмила Живкова, която се беше заобиколила с чалнати на тема материализиране на мисли: телепатия, космически вибрации и резонанси, сакрални криви и числа и прочие. Все математика уж, ама не става, бе!
Сря Фев 16, 2022 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladofff

Сотиров написа:
.. "материализиране на мисълта"...

Имаше един такъв физик, син на Гриша Филипов, почина наскоро. Есента даваше интервюта на тая тема, за "информационното поле"...
А най-добре тая работа на простолюдието обясниха преди време братя/сестри Уашовски...
Сря Фев 16, 2022 4:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Източник: https://iskamdaznam.com/misteriozni-sakrovishta-svarzani-s-imeto-na-ljudmila-zhivkova-izchezvat-ot-peshteri...
Цитат:
Мистериозни съкровища, свързани с името на Людмила Живкова, изчезват от пещери на връх Бабу и Враца

Автор: iskamdaznam

Непреодолимото влечение на Людмила Живкова към мистичното и антиките не веднъж са озадачавали. Спирали сме се на някои от фрапиращите случки от нейния живот. Ето още една пещера и едно съкровище, които отново се свързват с името на Людмила, според нейни приближени.

В началото на 90-те години на миналия век районът на връх Бабу е бил цел на тайна военна операция. На жителите от района е било обяснено, че се търсят опасни бегълци през границата. На мястото била струпана много техника, дори и вертолети.

Говори се, че военните са разкопали някакво подземие, от което са изнесени големи количества скъпоценности.

Но ето какво се случва и кой води военните. Милан Миланов е описал подробно цялата операция в книгата си “Тайните подземия на България”.

Местен възрастен мъж посреща Людмила Живкова, която слиза от хеликоптер, заедно с въоръжени войници в подножието на връх Бабу. Районът бил отцепен и нямало никого наоколо. Групата се качила към върха. Мъжът посочил място на скалите. Войниците извадили големи камъни и се отворил вход към пещера. В отвора се вмъкват първо войниците, след тях селянинът. Той отново посочил нещо на стената в пещерата и излязъл. Следва разбиването ѝ, зейва вход със стъпала към странно подземие. Военните осветили стълбището с мощните си прожектори и не повярвали на очите си. Пред тях буквално била „пещерата на Али Баба”. Подземието било пълно със скъпоценности. Имало дървени сандъци с разпилени по пода златни монети, в други сандъци имало нахвърляни златни съдове, на поставки били подредени златно копие, златен меч и броня. Два диаманта с големината на гълъбово яйце отразявали светлината на прожекторите. Имало и златна огърлица, златен пръстен и златно конско седло. Друго, за което се говори, че намерили в пещерата, било книги с твърди кожени корици, златна мастилница, малки златни и сребърни фигурки на богове, двуметров златен кръст и две мраморни статуи с корони на главите.

Войниците, влезли в подземието, не можели да си поемат дъх от гледката на съкровищата и застиналите лица на статуите. След като се съвзели, внесли в пещерата акумулатори, монтирали бързо електрически лампи и осветили пещерата. Двете статуи на мъж и жена в естествен ръст приковавали вниманието.

В компанията на придружаващия офицер Людмила също влязла в пещерата. Тя била поразена от всичко видяно, лицето ѝ било бледо и тихо шептяла някаква молитва. Дълго разглеждала и се възхищавала на находките от древността и с нескрито вълнение се насочила към статуите. На постаментите били изписани имената на император Константин и Елена.

Живкова се прекръстила пред владетеля, приел християнската вяра благодарение на майка си Елена. Без да се подвоуми, Живкова внимателно свалила короните от двете статуи и дори им благодарила за подаръка. Наредила на военните да изнесат съкровищата и мраморните статуи и прекръствайки се отново, излязла навън. Преди да отлети отново завинаги, дала разпореждане пещерата да бъде зазидана.

Ден след това вестник „Работническо дело” публикува статия на първа страница, озаглавена „ДВАНАДЕСЕТ ВОЙНИЦИ ИЗБЯГАХА ЗАД ГРАНИЦА”.

Години преди конкретния случай, близки до Живкова припомнят за открито съкровище в района на град Враца. За него, обаче, се вдига такъв шум, че служителите на западните посолства у нас предприели спешно посещение на града. Пусната била в действие танковата бригада от София, под предлог, че има учение, което възпрепятствало пътуванията към врачанския район, а слухът за намерено съкровище изведнъж се оказал „фалшив”.

В пещера около Враца са намерени ценни съкровища, сред които бил разкрит и един мраморен царски трон.

На място бързо се появили оперативни служители на „специално” звено в МВР. Те извършват оглед и изнасят съкровищата, записват най-подробно в протоколите за оглед какво са видели, заснели и какво е изнесено. На следващия ден министър Димитър Стоянов нарежда протоколите от огледите на офицерите да изчезнат. Въпросните служители на МВР са инструктирани, че никога не са посещавали района около Враца, не са участвали в откриването на каквото и да било съкровище. Купили мълчанието им с по един апартамент, подарък от Тодор Живков.

От Националния исторически музей не разбрали нищо за никакъв мраморен трон или за съкровище.

Запознат, на който няма да се споменава името, разказва, че всичко намерено през годините е изчезвало безследно извън граница. Незаконните разкопки се извършвали тайно, без знанието и разрешението на БАН, без да се викат археолози, само с устното нареждане на Тодор Живков и след разговор с дъщеря му. Изнасяни били саркофази и ценности в Русия, Италия и Ватикана.

Според словоохотливия човек, тронът не бил изчезнал. Просто е транспортиран тайно в Русия. За него се говори, че девет владетели поред са седели на него. Зад подземието, където бил тронът, има каменна зала, в която са положени саркофазите на деветимата погребани владетели, говорят легендите. След като бъдат открити саркофазите, ще станат ясни имената на тези владетели.

Оказва се, че Людмила Живкова е настоявала всички съкровища да останат в България и да се разкрие на света истинската история на нашата страна и древните корени на българите. Точно затова толкова упорито е искала да намери и саркофага на богинята Бастет.

Тя се е надявала, че нарушенията които извършва ще са от полза за българския народ. Искала е да запази в тайна ценностите, докато дойде момента, когато ще бъдат изложени в специално изграден за целта музей, без да съществува опасността управляващите да ги продадат извън страната. Говори се, че Людмила е притежавала девет златни царски корони – седем златни корони на различни наши владетели от различни епохи, а другите две корони не били от българските земи. Те били изнесени от страната след смъртта на Людмила, а ценностите, взети от връх Бабу, са били транспортирани с хеликоптер до една от резиденциите на Тодор Живков.

По отношение на смъртта на Людмила Живкова, се твърди, че е била отровена от тайните служби на Великите сили. Тя знаела истината за произхода на българите. Знаела местата на редица древни светилища, подземни градове и съкровища. Желанието ѝ било да направи достояние на хората и обществата тези знания, работела изцяло за просперитета на България, за да заеме нашата страна полагащото ѝ се достойно място в историята на света. Това, обаче, не се харесвало на Великите сили и те били взели решение да се отърват от нея завинаги. Баща и е бил предупреждаван неведнъж да направи всичко възможно да спре Людмила в търсенията ѝ за древния произход и величие на България, но въпреки настойчивостта му, тя е отстоявала позициите си и така е предизвикала ненавистта срещу себе си. Людмила е притежавала отворени духовни канали и сетива и е виждала, по духовен път, много от местата и съкровищата, твърдят запознати. Знае се, обаче, че за много от мистериозните разкопки е била информирана и от иманяри или местни жители. Людмила влизала в архивите на Ватикана като историк четири пъти. Говори се, че оттам е успяла да вземе копия на оригинални карти и документи.

Кое е вярно и кое не, никой не може да каже със сигурност. Едно е видно, всичко звучи като приказка.

Автор: Десислава Михалева

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Фев 16, 2022 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

stefan_iliev38 написа:
...

Само си пропуснал да завършиш с "... и един мармот завива шоколада със станиол."
Жена ми четеше подобни списания, от които научих, че в пещерите край Карлуково открили ...дракон, но италианци от състава на експедицията... го сготвили и изяли, а той ... ронел сълзи като прасето преди Коледа....
Също така в ей такива писания пишеше и за "НЛО" над връх Ботев преди десетки години. В същото време генерал Петковски ми даде автограф върху книгата си „История на служба ракетно-артилерийско въоръжение и радиолокационна техника в Българската армия”, придружено с разкази кога за пръв път у нас е стреляно с ракети.
По отношение на време и място, разказите съвпадаха.
Сря Фев 16, 2022 5:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Сотиров написа:
Не, няма нужда да се замерваме с титли, еле па когато ги нямаме! Уви, не съм професор, но се надявам да не падна в очите ви заради това. Виж, планинар съм! Калоян отново чете в текстовете ми повече от това, което пише там. Калояне, аз не отричам, че стресът, фрустрацията и направо страхът могат да са пагубни. Естествено, човек трябва максимално да е освободен от "стягане". Когато скачате от морена на морена, най-сигурният начин да се пребиете е да се замислите с кой крак ще скочите. Това, което ме подразни в откровенията на алпиниста и което няма да приема, доде съм жив, е изразът "материализиране на мисълта". Демек, нашата мисъл прави действителността. Хайде, холан! Това ми напомня Людмила Живкова, която се беше заобиколила с чалнати на тема материализиране на мисли: телепатия, космически вибрации и резонанси, сакрални криви и числа и прочие. Все математика уж, ама не става, бе!

Така е и на мен ми се стори странно . Но това което аз не разбирам е това да се съдят прекалено много хората. Това което ти казва, и как ти си го разбрал, човека може дори да не се е изразил правилно, няма как на 100 процента да се знае. Нека да не бързаме да ставаме съдници ...

С изключение на Владов разбира се ... Той е всемирния господин поп с расо и жезъл в ръка Smile За него е позволено всичко.

П.С - Стефане, той оставаше и човека да е обидчив, при положение че има доста пропуски в знанията, както и ти разбира се. Но при теб хубавото е че се опитваш да четеш някакви неща. Въпреки че някои науки ако които не се учат навреме , няма как да се наваксат Smile
Сря Фев 16, 2022 5:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Всяка прилика и разлика с действителни лица и събития е случайна! Smile

Сря Фев 16, 2022 5:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Ей да ме прощавате, отплеснах се и не съобразих, че темата не е от рубриката лафче.
Стефане, ти пък пропусна да отбележиш, че мургавия брамин е правнук на тракиец, дошел в Индия с арийците на Дионис...
Сря Фев 16, 2022 5:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Стефане, ти ми направи деня, както се казва на съвременен български! Много злато, много тронове и корони, брей! "Блажени верующите..." Печално е, когато ерзац науката се подкрепя от държавата на най-високо ниво. Помним го светлото минало... Свидетели сме и на безумията на Лъчезар Филипов - коджа зам.-директор на Института за космически изследвания на БАН. "Уфолог"! Племенничката му Людмила Филипова и тя от същия сой. Но върхът е лицето Стойчо Керев! Защо намесих държавата ли? Защото Българската национална телевизия, финансирана от нашите данъци, е рупор на неговите бълнувания! И нека никой не ми излиза с аргумента "колко още неразкрити тайни има!". Ами като ги разкрият тайните, тогава да говорят!
Сря Фев 16, 2022 6:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kaloyanv

Аз само се чудя, как АХП не са го подкарали, така идва че няма застраховка, може да няма и други неща. Гледам по медиите нещо така леееко казаха че нямал застраховка ..
Сря Фев 16, 2022 6:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Сотиров написа:
.... Лъчезар Филипов - коджа зам.-директор на Института за космически изследвания на БАН. "Уфолог"!

Е аз баш за тоя писах по-горе...
Сря Фев 16, 2022 6:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Да де, затова се сетих. Не ѝ е тука мястото на тая тема, ама дума дума отваря, та така...
Сря Фев 16, 2022 6:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pirx

Извинявайте за спама. Сотиров ме е изправарил. Лицето Л. Филипов беше откровен мошеник и тарикат, който беше намерил начин да прави лесни пари покрай друг тарикатин - Стойчо Керчев.

За Филипов не знам дал е бил зам. директор, беше р-л секция или отдел, не знам как сега са там след реформите. Аз лично съм се подписвал в една подписка, че въпросното лице уронва малкото останал престиж на БАН и трябва немедлено да бе натирено или поне да не се представя като професор (никога не е бил, НС го резна) от БАн, а като частно лице.

На теория е "светило", ученик на Зацепин (който обаче не му е виждал очите, но едно от водещите имена съветската космическа наука), "работеше" в модерна област, но уви нивото на работите му беше на научен шум.

Иначе да, беше интересен на маса и забавен на 4 по 100 със шопска.
Сря Фев 16, 2022 8:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 175, 176, 177 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 176 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.