Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там..
Бутан, една държава незасегната от цивилизацията
Може би на света не са останали места като това. Когато моите познати се запътиха към това уединено кътче на света, много от изпращачите, в това число и мен, ни обхвана лека тъга, че не сме с тях. Бутан е едно предизвикателство за всички туристи по света! Не само защото преди години е било закрито, но и защото продължава да бъде с ограничен достъп. След тяхното завръщане те единодушно отговоряха, без да се влияят един от друг, на моя въпрос: "Кое е нещото кеото най-много ви впечатли?" - "Планините и хората." "Толкова е красиво всичко, сред което се движиш, че те мами все напред и напред! Като магия!" Друг ми отговори "Всеки досег до хората, сякаш ми преливаше енергия. Никога не бях срещала толкова щастливи хора с такова невероятно положително излъчване." "Сякаш бях в галерията най-съкровените картини на природата!" Но нека да спра дотук и да ви предоставя снимковия материал:
Ще е интересно да почетем коментар към снимките.
Степента му на цивилизованост изглежда като малко по-висока от България. Ние само може да си мечтаем за поддържаните храмове и къщи и грижливото им земеделие. Някой се е объркал с преценката си... че то има много места по света, където няма електричество, пари, автомобили, какво остава пък за самолети, електроника, паспорти... където тези неща са непознати, не просто да липсват. като гледам в Бутан са отлично запознати с валутите, реклама, маркетинг, туризъм, имат летище
Сря Юни 30, 2010 2:38 pm
Балкана
Регистриран на: 28 Юни 2010 Мнения: 162 Местожителство: на душата завинаги на Балкана-тялото днеска тук утре там..
Хималаи-Бутан обещаното интервю.........
Здравейте !
Радвам се, че проявихте интерес към "Царството на покоя и девственноста"-Така един френски пътешественик беше определил преди години
Бутан извесна още, като"Високата земя", "Краят на Тибет", "Царството на лековитите билки"и "Страната на сандаловото дърво" и какво ли още
не.Местните нора се самоопределят като: страната на Гърмящия Дракон
Името на което се спряха нашите сънароднички след като престояха близо две седмици ми се сттрува най удачно "Страната на щастието"
Ето и обещания материал:
Страхотно приключение! Невероятна красота! Благодаря за прекрасните кадри.
Каква беше организацията на путуванете, вие ли го организирахте или туристическа агенция? Може ли повече информция как стои въпросът с визите и като цяло към каква организацията препоръчвате да се ориентира човек? Благодаря!
Чет Юли 01, 2010 8:36 am
gena
За Бутан с любов !
Здравейте,
Преди 2 години организирах първата българска група посетила Бутан /първият българин въобще, стъпил на Бутанска земя е журналистът-пътешественик Симеон Идакиев преди доста години/, без самият аз да участвам. Отзивите от мойте клиенти бяха наистина чудесни. Даже са присъствали на официалната церемония по коронясването на сегашния млад крал /на градския стадион в столицата Тимпу/. Дано някой от тях сподели мнение тук.
Който иска да научи повече за Бутан, да прочете култовата книга на френския пътешественик-изследовател Мишел Песел - "Пътешествие по Мустанг и Бутан".
Евгений Динчев
_________________ Където има воля има и път!
Чет Юли 01, 2010 8:51 am
vladoniki
Офтопик
Благодаря за информцията. В Интернет не открих информция за експедицията организирана от Евгений. Попаднах на това - няма отношение по темата, но има отношение към отправеното предложение от Евгений.
Чет Юли 01, 2010 9:45 am
gena
Благодаря за рекламата на Vladoniki, но не си спомням да съм отправял предложение...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети